Jak na zvědavá zvířata?
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Jak na zvědavá zvířata?
Ono se dá plynovkou něco ulovit ? 

http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Jak na zvědavá zvířata?
Nesmím dělat kravál, nesmím střílet. Budu stát, kanec mě napadne, bude aspoň souzen za Nepřiměřenou obranu? Nebo bude můj trus pode mnou považován Nedovolené použití chemických zbraní?
Jak na zvědavá zvířata?
Nesmím dělat kravál, nesmím střílet. Budu stát, kanec mě napadne, bude aspoň souzen za Nepřiměřenou obranu? Nebo bude můj trus pode mnou považován Nedovolené použití chemických zbraní?
Kravál... Je to spíš myšleno jako úmyslné plašení... Což při pozorování s nějakým tím šramotem, kýcháním atd. moc nevadí... Ale střelte a je průser!!
Kravál... Je to spíš myšleno jako úmyslné plašení... Což při pozorování s nějakým tím šramotem, kýcháním atd. moc nevadí... Ale střelte a je průser!!
Jak na zvědavá zvířata?
Chvála Bohu, aspoň že se strachy po.... můžu
Jak na zvědavá zvířata?
Třeba kdyby jste se rozhodl preventivně projít za účelem vyplašit zvěř aby na vás náhodou nepřišla = porušení zákona! Tak to bylo myšleno..
Nevím, čeho se bát v naší kulturní krajině... Jó kdyby se vám na zadní na pár metrů postavil medvěd jako se stalo kamarádovi v Tatrách tak to pochopím...
Nevím, čeho se bát v naší kulturní krajině... Jó kdyby se vám na zadní na pár metrů postavil medvěd jako se stalo kamarádovi v Tatrách tak to pochopím...
Jak na zvědavá zvířata?
Jsou jenom dvě zvířátka, před kterýma mám respekt:
Bachyně s mladejma
Zraněné/postřelené prase
S tím prvním jsem už měl tu čest, a že to byly fofry
Bachyně s mladejma
Zraněné/postřelené prase
Jak na zvědavá zvířata?
Jsou jenom dvě zvířádka, před kterýma mám respekt:
Bachyně s mladejma
Zraněné/postřelené prase
1) Nějaký ten šramot bachyni odradí a selata pujdou za ní. Ona se vás bojí. Ví, že jí už několikrát člověk sele ulovil. Problém nastane, pokud se dostane sele příliš blízko k vám a bachyně nabyde dojmu, že je sele ohroženo (třeba kvikne)...
2) Problém... (někdy - zraněná zvěř bude vyhledávat kryt, který jen tak neopustí. To byste ho museli vyrušit tam, aby vás napadlo, ale na pole nebou louku za vámi samo nepřiběhne
)
Nejúčinnejší plašidlo na prase je baterka - myslím, že tu "půlhodinku" na adaptaci oka v tomto případě obětujete (nebo si zakryjte oči).
Bachyně s mladejma
Zraněné/postřelené prase
1) Nějaký ten šramot bachyni odradí a selata pujdou za ní. Ona se vás bojí. Ví, že jí už několikrát člověk sele ulovil. Problém nastane, pokud se dostane sele příliš blízko k vám a bachyně nabyde dojmu, že je sele ohroženo (třeba kvikne)...
2) Problém... (někdy - zraněná zvěř bude vyhledávat kryt, který jen tak neopustí. To byste ho museli vyrušit tam, aby vás napadlo, ale na pole nebou louku za vámi samo nepřiběhne

Nejúčinnejší plašidlo na prase je baterka - myslím, že tu "půlhodinku" na adaptaci oka v tomto případě obětujete (nebo si zakryjte oči).
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Jak na zvědavá zvířata?
Však to píšu na za čátku. Na prasata používám silné laserové ukazovátko. Ten jasný flek udělá hodně světla v místě, kde dopadne a rozptýlí se, a v místě odkud svítím je tma, a s adaptací to skoro nic neudělá. Jakmile slyším, že šmejděj nepříjemně blízko, zasvítím do toho místa. Zatím vždycky zdrhla 

http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Jak na zvědavá zvířata?
Od velkych zvierat u nas nehrozi vobec ziadne nebezpecenstvo (zijem v oblasti, kde su iba normalne plache medvede, nijake kontajnerove odpadkozravce). Zbranou si clovek narobi viac problemov ako osohu To plati hlavne pri stretnuti s ludmi.
Diviaky su najplachejsie zo vsetkych. Ked svieti mesiac prilis jasne, radsej znasaju hlad, ako by mali vyliezt na otvorenu plochu. Chcel by som osobne stretnut takeho carodejneho ninja kung-fu majstra, co sa dokaze dostat medzi svinu a jej prasiatka. Mne sa to nikdy ani priblizne nepodarilo.
Najvacsi problem mavam s komarmi a ovadmi. Mate odskusany dobry nesmrdiaci repelent?
PS: Rozoznat a identifikovat pozemske tiene a zvuky je sport s podobnym carom ako astronomia.
Diviaky su najplachejsie zo vsetkych. Ked svieti mesiac prilis jasne, radsej znasaju hlad, ako by mali vyliezt na otvorenu plochu. Chcel by som osobne stretnut takeho carodejneho ninja kung-fu majstra, co sa dokaze dostat medzi svinu a jej prasiatka. Mne sa to nikdy ani priblizne nepodarilo.
Najvacsi problem mavam s komarmi a ovadmi. Mate odskusany dobry nesmrdiaci repelent?
PS: Rozoznat a identifikovat pozemske tiene a zvuky je sport s podobnym carom ako astronomia.
Jak na zvědavá zvířata?
presne tak.. najutocnejsie zvierata su komare a ovady 

- Astrostrýc
Jak na zvědavá zvířata?
Šramot nadělá ledacos a v noci člověk někdy opravdu neví na čem je, obzvlášť je li neustále skloněn k dalekohledu a tu najednou slyšíte za zády v poli dusot směřující směrem k vám a nevíte zda vás to mine nebo né, přinejmenším je to blbej pocit .Štěkání srnců a hejkání (bučení) krav a že dokážou vydávat opravdu děsivé zvuky, že si člověk myslí ,že je někdo morduje , na to si zvyknete, ale toulavej a velmi zvědavej pes , to mě opravdu vyvedlo z míry. Byl velmi tichej a neustále mě pozoroval a nenápadně se přibližoval . Já si ho všiml a chvíli jsme se pozorovali navzájem a to se vám zdá jako věčnost těch pár krokú do auta..... nebudu to moc rozvádět , jen si myslím , že u zvířat člověk nikdy neví a prasata, když se leknou a rozeběhnou se ,tak oni v první chvíli nevědí ,kam běží , na vlastní oči jsem viděl rozsekaný plaňkový plot :'(
S těma komárama se mi nikdy nestalo, že by otravovali třeba celou noc , vždy to byla je otázka ,tak hodinky... nejdéle do půlnoci a to balím ve tři-čtyři . I když je fakt, že já toho v létě moc nenapozoruju, spíš jaro, podzim, zima . V létě je obloha v Trutnově na houby.
S těma komárama se mi nikdy nestalo, že by otravovali třeba celou noc , vždy to byla je otázka ,tak hodinky... nejdéle do půlnoci a to balím ve tři-čtyři . I když je fakt, že já toho v létě moc nenapozoruju, spíš jaro, podzim, zima . V létě je obloha v Trutnově na houby.
SW Dob. 254/1200 flex autotrack, SW ref . 80/400, triedr 70x15, TeleVue Paracorr, UHC Lumikon, UHC E, Baader OIII, LPR, Meade SWA 24, TS 17 Erfle, Cel. Ultima 8, 13, SW Planetary 6, Ortho Classic 6 ,10 , barlow Baader Q Classic 2,25x atd.....
- Tomáš Mojžiš
- Věk: 49
- Kontaktovat uživatele:
Jak na zvědavá zvířata?
Doporucuji pořídit si astro-psa. Pro toho mého je to i vitana možnost venceni. Je to sice 40kg drobecek, ale porad se vejde do auta i s dalekohledem. Samozřejmě jenom pokud je to v možnostech pozorovatele.
Jak na zvědavá zvířata?
Takže takhle je to. Dělat takový hluk, ktery ještě není plašení. Ono to je jedno. Ti myslivci jsou taky na číhané třeba od 19:00 do 02:00. Se supersvítivou baterkou připevněnou na pušce. I když se to nesmí. A vy jim tam můžete vadit. Vítr bude foukat od vás do lesa, budete klábosit a oni tudíž nic neštřelí. Takže budou na vás naštvaní. Jsou myslivci, kteří vyhrožují, že zastřelí psa na vodítku metr před vámi. Ve 14:00.
SW Dobson 153/1200
Jak na zvědavá zvířata?
Takže takhle je to. Dělat takový hluk, ktery ještě není plašeni. Se supersvítivou baterkou připevněnou na pušce. I když se to nesmí.
S tím plašením jsem to tu psal, ale zopakuju to: dělat hluk ještě nemusí být plašení (tím zákazem je míněno úmyslné plašení ne to, že hlukem na sebe upozorníte- pokud je to v mezích běžné návštěvy přírody). Střílet akustickými náboji ale je mimo rámec běžné návštěvy krajiny (stejně jako ježdění po poli a po lese motocykly, čtyřkolkami atd.)
Ta druhá věc: někde to povolené je kvůli velkým škodám na plodinách způsobených prasaty. Nechci nikoho obhajovat, ale pokud vám visí na krku pokuta v řádu desítek tisíc na hlavu v mysliveckém sdružení, nic jiného než si posvítit, aby jste měl jistotu, nezbude. Prasete se za dne nedočkáte (jen zcela vyjímečně)..
Naštvaný na vás z důvodu toho, že nic nestřelil, může být jen opravdový v.l. Spíš bych byl naštvaný kvůli tomu, že mi někdo svou činností zabraňuje vykonávat moji zájmovou činnost - a to není jen to střílení, nýbrž i pozorování, případně fotografování. Nejlepší ze všeho je, když sedíte hodinu na posedu a zrovna v čase, kdy zvěř vytahuje k pastvě a těšíte se, že něco uvidíte, někdo dojede autem a začne tam něco dělat - v tom případě můžete jít domů, protože na to aby jste šel jinam je už pozdě...
S tím plašením jsem to tu psal, ale zopakuju to: dělat hluk ještě nemusí být plašení (tím zákazem je míněno úmyslné plašení ne to, že hlukem na sebe upozorníte- pokud je to v mezích běžné návštěvy přírody). Střílet akustickými náboji ale je mimo rámec běžné návštěvy krajiny (stejně jako ježdění po poli a po lese motocykly, čtyřkolkami atd.)
Ta druhá věc: někde to povolené je kvůli velkým škodám na plodinách způsobených prasaty. Nechci nikoho obhajovat, ale pokud vám visí na krku pokuta v řádu desítek tisíc na hlavu v mysliveckém sdružení, nic jiného než si posvítit, aby jste měl jistotu, nezbude. Prasete se za dne nedočkáte (jen zcela vyjímečně)..
Naštvaný na vás z důvodu toho, že nic nestřelil, může být jen opravdový v.l. Spíš bych byl naštvaný kvůli tomu, že mi někdo svou činností zabraňuje vykonávat moji zájmovou činnost - a to není jen to střílení, nýbrž i pozorování, případně fotografování. Nejlepší ze všeho je, když sedíte hodinu na posedu a zrovna v čase, kdy zvěř vytahuje k pastvě a těšíte se, že něco uvidíte, někdo dojede autem a začne tam něco dělat - v tom případě můžete jít domů, protože na to aby jste šel jinam je už pozdě...
Jak na zvědavá zvířata?
Za existenci astrofora, mimo strach s velkýma očima, nikdy žádné zvíře žádného pozorovatele nenapadlo. Proč strašpytlové čas od času rozpoutají tyto zbytečné diskuse netuším. 

tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.