refraktor z Lidlu
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
refraktor z Lidlu
Tak to ano. Pohon budeš dělat ručně Taky jsem to v začátcích praktikoval. Ale přes ten dalekohled ne (snad kromě Měsíce a Slunce a kdoví jestli, na té montáži)
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
refraktor z Lidlu
Tak sem si ho včera taky koupil, do kupy sem to daval taky asi tak pul hodiny, zkousel sem jak to kresli na okolnich lampach a co barevny vady atd a byl sem potesen (po pravde receno sem cekal naky brak). Jak uz to tady kdosi rikal, montaz je v pohode az na ty jemne pohyby, ktery maji vule. Nezabiraji hned, ale nejprve se mirne protoci. Pri nejvetsim zvetseni (tusim ted ze je to 137x) uz se obraz chveje. Ale jinak jsem za tu cenu s tim moc spokojenej, budu to pouzivat v krouzku a kdyz nekam pojedu na cesty, vic umyslu s tim nemam.
http://www.sweb.cz/astrokrouzek/menu/70-2.jpg
http://www.sweb.cz/astrokrouzek/menu/70-2.jpg
Pozoruju z Oderských vrchů. N 200/1000, R 70/700, CEL 12x70.
refraktor z Lidlu
Měla by tam být možnost vymezení vůle povolením držáku šneku (dva šrouby) a jeho dotlačením ke šnek kolu, pak znova utáhnout a zkontrolovat lehkost chodu. Ani vůle by při pozorování neměla vadit, po nastavení se bude otáčet šnek pouze jedním směrem a vůle zůstane vymezena. 137x zvětšení je pro tento dalekohled asi maximum pro klidné ovzduší a nejjasnější planety.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
refraktor z Lidlu
Tak kdyz uz tady rozebirame ty "hypermarketove" dalekohledy, tak jsem zapatral v pocitaci a vyhrabal jeden a pul roku stare fotky Marsu, vytvorene tou sedesatkou :
Je to z doby, kdy Mars mel zhruba 18 uhlovych vterin a nebyl jeste uplne cely osvetleny. Kazdy obrazek je slozeny z nekolika snimku z videa, natoceneho DV kamerou pres okular Vixen LV 6mm.
Ja vim, nic moc, ale na tu techniku ...
Je to z doby, kdy Mars mel zhruba 18 uhlovych vterin a nebyl jeste uplne cely osvetleny. Kazdy obrazek je slozeny z nekolika snimku z videa, natoceneho DV kamerou pres okular Vixen LV 6mm.
Ja vim, nic moc, ale na tu techniku ...
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
refraktor z Lidlu
Zas až tak velká skromnost je zbytečná, já myslím, že pro majitele těchto přístrojů budou tyto snímky velkou inspirací.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
refraktor z Lidlu
Jestli se tu najde někdo, kdo po Lidlscopu za 2222 Kč stále touží, tak jsem ještě dnes (Po) dopoledne viděl v Lidlu v Praze - Lhotecká paletu s 12 ks. Pokud mohu soudit (a nenavezli další várku), tak od čtvrtka, kdy akce začla, zmizely tak čtyři kusy.
refraktor z Lidlu
micer napsal: Jestli se tu najde někdo, kdo po Lidlscopu za 2222 Kč stále touží, tak jsem ještě dnes (Po) dopoledne viděl v Lidlu v Praze - Lhotecká paletu s 12 ks. Pokud mohu soudit (a nenavezli další várku), tak od čtvrtka, kdy akce začla, zmizely tak čtyři kusy.Al mate cestu na Slovensko tu stoji 2690,- Sk
a Meade 6499,-
a Meade 6499,-
refraktor z Lidlu
V letaku od Lidl je napisane ku tomu lacnejsiemu, ze: " + astrologicke CD" :rotflmao:
Tak vidim,ze aj v CR mate podobny "problem"
Tak vidim,ze aj v CR mate podobny "problem"
refraktor z Lidlu
Myslim, ze francuzi maju tiez podobne strarosti
http://www.google.sk/search?q=cache:Mcc ... x-70&hl=sk
http://www.google.sk/search?q=cache:Mcc ... x-70&hl=sk
refraktor z Lidlu
Ale teraz vazne. Oni sa tam zaoberaju myslienkou cez to fotit. Padali tam otazky ohladne PEC a nejake verzie - viem po francuzsky asi tolko co po madarsky takze com sa toho vela nedozvedel.
Avsak preco nie ? Ved Borg je tiez "iba" 70 mm nie ?
(Sakra este sa dam nahovorit a kupim to :D )
Tie okulare by sa dali predsa pouzit , to sa opati nie ?
(Sakra este sa dam nahovorit a kupim to :D )
refraktor z Lidlu
Uz asi bluznim ::) ale nedalo by sa to vykochat a pouzit aj s autostarom na inej montazi ?
refraktor z Lidlu
Pavuk_ napsal: Uz asi bluznim ::) ale nedalo by sa to vykochat a pouzit aj s autostarom na inej montazi ?Co chceš vykuchat? Tu průměrnou optiku?. Není lepší koupit za podobný peníz třeba GSO 80/480, nebo Celestron 80/400, nebo 102/500, s kvalitním tubusem. A až uvidíš, jak vypadá ta mechanika, přejdou tě tyhle choutky. Je to prostě dalekohled pro astrology....
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
refraktor z Lidlu
Ale teraz vazne. Oni sa tam zaoberaju myslienkou cez to fotit. Padali tam otazky ohladne PEC a nejake verzie - viem po francuzsky asi tolko co po madarsky takze com sa toho vela nedozvedel.
(Sakra este sa dam nahovorit a kupim to Cheesy )
Uz asi bluznim ale nedalo by sa to vykochat a pouzit aj s autostarom na inej montazi ?
Jen pro doplnění MilANa, aby tě ty choutky přešly. Měl jsem to rozdělané. Prakticky vše je z plastu (včetně koleček v převodovce) a nevěřím, že by to při běžném zacházení vydrželo víc než rok, dva. Snad jedině ty dva motorky jsou kovové, ovšem to jsou motorky, které nejdeš v levném čínském autíčku, s kartáčky ve stylu ohnutý drátek (kdepak nějaké uhlíky a podobně)
Ta záruka 5 let mě docela zaráží. To nemá šanci dožít konce záruky bez závady. Mnou rozdělaný a spravovaný kus měl zasebou dva roky.
A optika ? světelnější achromát, to má k Borgu trochu daleko. Možná jako malý pointační dalekohled, ale ten koupím za třetinu
V zemi výrobce je to podle mne myšleno jako hračka pro děti, jiný význam to asi nemá.
(Sakra este sa dam nahovorit a kupim to Cheesy )
Uz asi bluznim ale nedalo by sa to vykochat a pouzit aj s autostarom na inej montazi ?
Jen pro doplnění MilANa, aby tě ty choutky přešly. Měl jsem to rozdělané. Prakticky vše je z plastu (včetně koleček v převodovce) a nevěřím, že by to při běžném zacházení vydrželo víc než rok, dva. Snad jedině ty dva motorky jsou kovové, ovšem to jsou motorky, které nejdeš v levném čínském autíčku, s kartáčky ve stylu ohnutý drátek (kdepak nějaké uhlíky a podobně)
Ta záruka 5 let mě docela zaráží. To nemá šanci dožít konce záruky bez závady. Mnou rozdělaný a spravovaný kus měl zasebou dva roky.
A optika ? světelnější achromát, to má k Borgu trochu daleko. Možná jako malý pointační dalekohled, ale ten koupím za třetinu
V zemi výrobce je to podle mne myšleno jako hračka pro děti, jiný význam to asi nemá.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Re: refraktor z Lidlu
Martin má pravdu, umělá hmota od A do Z, kdysi jsem to viděl někde na webu rozdělané. Ovšem jako dárek pro děti nebo na pokusy to není zase tak tragické. Když uvážíte, že za 3-4 roky Vám vrátí peníze, protože se to už dávno nebude vyrábět a nikdo to neopraví, tak to zase není tak špatné. V podstatě si to půjčíte na pár let na kauci ;D
Abych doplnil - dostanete k dalekohledu ještě batůžek na turistiku, stojánek na foťák, 45 st. zrcatko a něco jako 3x barlow 8)
Abych doplnil - dostanete k dalekohledu ještě batůžek na turistiku, stojánek na foťák, 45 st. zrcatko a něco jako 3x barlow 8)
-
Imperator
Re: refraktor z Lidlu
V reklamnim letaku psali, ze soucasti ETX70 je vse potrebne pro ovl. PC-ckem (USB) . Po rozbaleni jsem rychle zjistil ze kabel k PC tam neni. (V obchode mne to rozbalit nenechali.) Rad bych vedel jestli i ostatni , co koupili meade ETX70AT u Lidlu maji stejnej problem.