MEADE za 6000,-

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
Pepek

Re: MEADE za 6000,-

Příspěvek od Pepek »

Podívej se na  www.fomei.com a dej do hledat slovo "dalekohled" , jestli je podle tebe Meade americký výrobce, tak tohle je český. Neříkám nic o kvalitě ani cenách, ale není pravda, že neexistuje.
Tak tohle je typický ČESKÝ - zlodějský výrobce. Ceny skoro o 50% dražší než ty Celestrony nebo SW. Máte pravdu, existuje, ale kdo si to od nich asi koupí? Myslel jsem, že když nějaký český nebo třeba slovenský či polský, tak odpadnou přirážky za dovoz z USA (nic proti USA nemám, ale ta doprava je pěkně drahá) a že bych koupil 150mm v té ceně kolem 399 USD, tedy lehce pod deset tisíc.
MilAN
Věk: 76

MEADE za 6000,-

Příspěvek od MilAN »

Těžko na tom najdeš něco českého, jen ta cena je superčeská.To naši známí dovozci se mají ještě čemu učit.!
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

MEADE za 6000,-

Příspěvek od Psion »

Pepek napsal:

U nás jsou ceny naopak vyšší díky nutnosti dovozu, clům a podobným nesmyslům. Existuje vůbec český výrobce dalekohledů (nemyslím 30cm a vyšší, dělané na zákazku např. p. Drbohlavem)?Asi ne, že. Nikde jsem neviděl českého výrobce např. 130mm či 150mm na paralaktikách. Ekvivalenty např. pro Skywatcher nebo Celestron. Např. Celestron C6-N (150mm) se prodává za 399 USD, což je při dnešním kurzu asi 9500 Kč. Ale za tuhle cenu ho nemáte možnost koupit. My si musíme přičíst asi 2000-2500, které pokryjí náklady na dovoz. Takže 150mm pod 10000, to je asi utopie.
Ruční výroba je příliš drahá a byla poplatná době komunistů, kdy se nedalo nic dovážet. Dnes je nesmysl dělat takhle malé dalekohledy ručně. Navíc výroba v Číně je prostě mnohem levnější než u nás. Já osobně raději podpořím místního obchodníka, pokud má rozumné ceny, než něco dovážet. Reklamovat něco v Nebrasce rozhodně nechci :-)
Pepek

MEADE za 6000,-

Příspěvek od Pepek »

MilAN napsal: Těžko na tom najdeš něco českého, jen ta cena je superčeská.To naši známí dovozci se mají ještě čemu učit.!
Přesně tak - ty dovozce bych až tolik neobviňoval. Jistě, mají zisk, ale proto to dělají. Já taky pracuji pro zisk - jestli to v US stojí v přepočtu 10000, tak nevěřím, že se to dá pod 1000 Kč dovézt. Ale ten fomei má normální zlodějské ceny, za to bych mohl přístroj o řád vyšší.
Patriot

MEADE za 6000,-

Příspěvek od Patriot »

Ješte když se vrátím k tomu MEADE za 6000,-.Na amerických serverech se prodavá v přepočtu za 5500 Kč.To je prosím maloobchodní cena,tedy cena zahrnující i rabat prodejce.Takže když na to přijde,neni zase az tak zvlastní,kdyz nadnarodní firma(LIDL) prodava za stejnou cenu.Pokud jich vezme od vyrobce stovky,cena 6000 je uplne realna,ba naopka,mohly by byt jeste nizsi.To je muj nazor.Co myslite vy?
Patriot
Patriot

Příspěvek od Patriot »

A jeste k zaruce.Myslite si,ze je obchodne spravne davat 5 letou zaruku na zbozi,ktere by bylo, rekneme, pochybne kvality?
Patriot
Pepek

MEADE za 6000,-

Příspěvek od Pepek »

Psion napsal:

Ruční výroba je příliš drahá a byla poplatná době komunistů, kdy se nedalo nic dovážet. Dnes je nesmysl dělat takhle malé dalekohledy ručně. Navíc výroba v Číně je prostě mnohem levnější než u nás. Já osobně raději podpořím místního obchodníka, pokud má rozumné ceny, než něco dovážet. Reklamovat něco v Nebrasce rozhodně nechci :-)

Máte samozřejmě pravdu - něco dovážet sám na své triko by mě ani nenapadlo. Ceny rozhodně rozumné jsou, ale je to tak, že každý člověk má nějaké možnosti. Ty mé jsou kolem 10 tisíc na vše. Tzn. dalekohled, případně okulár, sluneční fólii, filtr na měsíc atd. Původně jsem chtěl 150mm, ale ta pod "desítku" nejde u známějších prodejců ani omylem - jedině u www.benefitm.cz je Optisan 150/750 za 9000, ale na tu značku jsem nenašel žádné ohlasy, tak nevím. Takže asi půjdu o stupínek níže - na 130/900. Tady se do té své částky vejdu.
HARi

MEADE za 6000,-

Příspěvek od HARi »

Můj názor je, že firma LIDL dělá tímto způsobem bombastickou kampaň, aby nalákala mnoho lidí do jejich supermarketů. (musim přiznat že se jí to daří - kolik lidí z fóra tam asi zašlo? Návštěvníci potom utrácejí i za jiné věci, než za kterými tam původně šli. Kusů které jdou do prodeje, je velice málo (u tohoto dalekohledu si troufnu odhadnou 1 na prodejnu... je to fakt odhad). Nemyslím si že zde bude nějaký problém s kvalitou - je to stále ten samý Meade z Číny. Doba je holt agresivní. Lípy nevyjímaje.
Radek

Příspěvek od Radek »

Můj názor je, že firma LIDL dělá tímto způsobem bombastickou kampaň, aby nalákala mnoho lidí do jejich supermarketů. (musim přiznat že se jí to daří - kolik lidí z fóra tam asi zašlo? :) Návštěvníci potom utrácejí i za jiné věci, než za kterými tam původně šli .....
To je vlastne pravda  :nod: Jen nez sem nasel v Lidlu dalekohled za kterym sem tam sel, tak sem si nahazel do kosiku hromadku jinych veci... Co se poctu tech dalekohledu na prodejnu tyce nevim jak to je v pripade toho diskutovaneho MEADu, ale tu Synta 70/700 tam meli po 5ti ks.
Pavuk_

MEADE za 6000,-

Příspěvek od Pavuk_ »

Vcera sa mi do ruky dostal letak Lidl v Senici (SK). ten ETX70 stoji 6990,- Sk, ked som to preratal je to ako keby ste to kupovali v US.
Moj nazor:
- to ze je to cistokrvny Meade nie je pochyb, cena je dana podla mna tym, ze to jednak prislo k nam priamo z Ciny a nie z Ciny cez USA a jednak tym, ze
- je to VYBEHOVY typ. Kazdy kto uvazuje o serii ETX su urcite kupi ETX125 aj s komplet prislusenstvom, ktory aj tak stoji US babku.
- Keby som zacinal s astronomiou, tak by som asi nevahal a kupil ten Meade.

Heh, koukam ze to je u nas levnejsi!
osvold

MEADE za 6000,-

Příspěvek od osvold »

mno, takze, ja jsem ETX 70 u Lidla dnes koupil, je to cistokrevny meade, i s nalepkou vystupni kontroly, po lehkem checku vypada vse ok. Je mozne, ze se jedna o vybehovy typ, ale ja chtel mit vzdycky relativne slusny maly prenosny dalekohled a to tohle zarizeni z meho pohledu splnuje. Navic mam Autostar 497, takze ho muzu pouzivat i s timhle dalekohledem, coz povazuji za vyhodu a 6000,-- mi za tenhle delekohled vzhledem k 5-tilete zaruce prijde ok.
Jinak jsem ho byl kupovat u Lidla v Cimicich, byl jsem tam presne v 8:00 (nevim od kolika maj) a byl tam jedinej kousek.
Pavuk_

MEADE za 6000,-

Příspěvek od Pavuk_ »

Vianocny hit v USA ;D Stale je Lidl lacnejsi :D

http://telescopes.com/products/Meade_ET ... _6344.html
micer

MEADE za 6000,-

Příspěvek od micer »

Tak jsem si tenhle Meade z Lidlu koupil dneska na hraní, ani ne tak kvůli optice a koukání, ale prostě na hraní s naváděcím systémem. Mám pár plánů na co by se to dalo použít, teda jestli se to vůbec dá použít. Zatím jsem to ani nesestavil ani nezkusil, o tom možná později, ale už mě dokonale dostal. Přikládám fotku první stránky českého návodu. Komentář netřeba, opravdu to NENÍ fotomontáž.

osvold

MEADE za 6000,-

Příspěvek od osvold »

hehe, jo taky jsem si toho vsiml, patrne je to zamer, protoze je to i na slovenskym prekladu :o))
Co jsem zapomel uvest je, ze me prekvapilo, ze jako software je dodavano Cartes du Ciel od Chevalleyho, mel jsem za to ze Meade ma nejakej vlastni soft
Pavuk_

MEADE za 6000,-

Příspěvek od Pavuk_ »

osvold napsal: hehe, jo taky jsem si toho vsiml, patrne je to zamer, protoze je to i na slovenskym prekladu :o))
Co jsem zapomel uvest je, ze me prekvapilo, ze jako software je dodavano Cartes du Ciel od Chevalleyho, mel jsem za to ze Meade ma nejakej vlastni softz manualu mi nie je jasne ci umi aj ekvatorealne teda RA/DEC rezim (ked ho naklonis) alebo iba ALT/AZ ? koli foteniu
Ten meade soft sa dodava spolu s kablom na prepojenie do PC myslim
Odpovědět