to Maser:
Nevím, jak myslýš překorigován. Fotil sem to přez 3x Barlow od Tele Vue. Kamera LPI, respektive její software má tu vlastnost, že dokáže vybírat snímky s určitou (nastavenou) kvalitou a hned za běhu snímání je registrovat a průměrovat v jeden. Takto vzniklé snímky jsou na mém obrázku, jediná úprava je v Registaxu, kde sem redukoval atmosferickou refrakci. Při f/30 to už bylo hrozný, seeing je neúprosný.
Myslel jsem tím to, že to už moc neopdovídá tomu co vidím v dalekohledu, což také nikdy kamerka nezprostředkuje. Nejhezčí na oko je pro mě snímek při f/10. Dám k tomu ještě jeden příklad: Zkoušel jsi někdy fotografovat hvězdy kompaktem bez dalekohledu a neskládat to? Nakonec ti vyleze fotografie s hvězdami, které vypadají jako tečky které můžeš udělat i bez focení třeba nástrojem štětec na tmavé plátno v malování. Prostě nereálné...
Někdy to může být i účelné, ale při tom velkém ohnisku mi to připadá přehnané.
Takhle na mě působí tvoje fotografie Venuše. Nevím jestli si to i odšumoval, ale je to zvláštní. Znovu opakuji neber to jako kritiku, ale jako můj názor. To co "fotografuji" já není na tak dobré úrovni na které jsi ty se svou technikou...