Proto jsem doma nainstaloval sat, vlozil gital karty a vse jede jak po masle, nehlede na to, ze pres jednu chytrou kartu v PC je mozne studovat rozlicne veci na nekolika druzicich. Jsem spokojen. dvb-t pouzivam jiz jenom tam, kde nemam satelitni prijimac. V podstate jen na dokumenty na ct2, kdyz pritelkyne na velke TV sleduje primacke serialy
DVB-T příjem
DVB-T příjem
U dalkoveho prijmu je u dvb-t docela pesek silna interference s wifi sitemi. U nas v JC, kde se chyta dvb-t dalkove z Prahy, je signal natolik slaby, ze i wifi rusi dvb-t v podobe cetnych kratickych vypadku.
Proto jsem doma nainstaloval sat, vlozil gital karty a vse jede jak po masle, nehlede na to, ze pres jednu chytrou kartu v PC je mozne studovat rozlicne veci na nekolika druzicich. Jsem spokojen. dvb-t pouzivam jiz jenom tam, kde nemam satelitni prijimac. V podstate jen na dokumenty na ct2, kdyz pritelkyne na velke TV sleduje primacke serialy

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
DVB-T příjem
V Jičíně nemusí být problém s WiFi (dost jiné frekvence než DVB-T) jako spíš s jednofrekvenční sítí ČRa v Praze a na Cukráku. Jinými slovy pokud máte mimořádně příznivé podmínky pro příjem ze Žižkova a zároveň chytáte i silnější Cukrák, dojde k jevu, který se zove pre-echo a díky němu tam mohou vznikat výpadky i přesto, že signál je jinak dobrý. Řešit by se to dalo buď otočením antény na vertikál (pro příjem Žižkova) nebo zkusit jiný vysílač. Podobnou zkušenost hlasí člověk ze Železnobrodska, kde stačilo otočit anténu. Já Prahu nechytám, ale lidi od nás co bydlí výše na kopci popisují podobný problém.
Příjmač zřejmě zachytí slabší Žižkov jako první a v zápětí chytne silnější cukrák a tyto signály se mu mezi sebou smíchají. Některé přijímače s tíém mají problém, většinou se to dá řešit změnou směru a polohy antény ale v Praze se s tím neskutečně potýkají a není na to jednoduchá rada.
Naopak třeba já chytám silnější Bukovku (a je ke mně blíž) a slabší Jedlák (u Chomutova) taky v jednofrekvenční síti, ale mně to pochopitelně nezlobí, protože první přijde signál z Bukovky. Naopak problém mají ještě na Domažlicku, kde Krašov ruší signál Vraního vrchu na stejné frekvenci.
Perlička je, že třetí mux z Bukovky taky chytím, ale ruší mi ho analog Prima z Klínovce a tak je nekoukatelný ač stejně silný. Dříve krásná Prima v analogu naopak po zapnutí Muxu 3 zmizela a už jen slabě prosvítá skrz zrnění
Satelit je dobrá věc, ale může stát více než set-top box a tak někomu asi bude DVB-T stačit.
Příjmač zřejmě zachytí slabší Žižkov jako první a v zápětí chytne silnější cukrák a tyto signály se mu mezi sebou smíchají. Některé přijímače s tíém mají problém, většinou se to dá řešit změnou směru a polohy antény ale v Praze se s tím neskutečně potýkají a není na to jednoduchá rada.
Naopak třeba já chytám silnější Bukovku (a je ke mně blíž) a slabší Jedlák (u Chomutova) taky v jednofrekvenční síti, ale mně to pochopitelně nezlobí, protože první přijde signál z Bukovky. Naopak problém mají ještě na Domažlicku, kde Krašov ruší signál Vraního vrchu na stejné frekvenci.
Perlička je, že třetí mux z Bukovky taky chytím, ale ruší mi ho analog Prima z Klínovce a tak je nekoukatelný ač stejně silný. Dříve krásná Prima v analogu naopak po zapnutí Muxu 3 zmizela a už jen slabě prosvítá skrz zrnění
Satelit je dobrá věc, ale může stát více než set-top box a tak někomu asi bude DVB-T stačit.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
DVB-T příjem
No, jeden dobrej televizak mi rekl prave o teto interferenci s wifi zrovna v nasi lokalite, kde je "wifi presitovano". Pry to dela mnoha lidem zde.
Ja to vyresil kombinaci satu a dvb-t. Tesim se, az koupim novejsi sat prijimac pro HD. Cekam na snizeni cen koncovych prijimacu a cen paketu HD na satu. Zatim HD obsah mam z internetu a je to mazec.
Dalsi moznosti je vysilani HDTV via dvb-t (zatim jen v Praze). To by nebylo take marne.
Jinak me, MaGu, docela udivilo, jak vysoky datovy tok jsi nameril. Ja kdyz si poustel na 42" pred par mesici dvb-t z Prahy, tak obrazu chybely detaily, ty byly slite ve fleky (proste nizky tok), zatimco na satu v CS-linku relativne prokresleny obraz. RTL je o necem jinem, to by clovek neveril, ze jde stale o pouhy PAL 720x576...
Jak jsem rekl, jak jednou clovek ochutna HD, nechce jinak 8-)
Ja to vyresil kombinaci satu a dvb-t. Tesim se, az koupim novejsi sat prijimac pro HD. Cekam na snizeni cen koncovych prijimacu a cen paketu HD na satu. Zatim HD obsah mam z internetu a je to mazec.
Dalsi moznosti je vysilani HDTV via dvb-t (zatim jen v Praze). To by nebylo take marne.
Jinak me, MaGu, docela udivilo, jak vysoky datovy tok jsi nameril. Ja kdyz si poustel na 42" pred par mesici dvb-t z Prahy, tak obrazu chybely detaily, ty byly slite ve fleky (proste nizky tok), zatimco na satu v CS-linku relativne prokresleny obraz. RTL je o necem jinem, to by clovek neveril, ze jde stale o pouhy PAL 720x576...
Jak jsem rekl, jak jednou clovek ochutna HD, nechce jinak 8-)

Ladislav Červinka
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
DVB-T příjem
HD je HD (a tady nás asi za DVB-T na AF brzo roztrhaj )
Tady sou nejaky zkusenosti:
porad Jak Bude (pocasi) Barrandov, dat tok prumerne 3,8 Mbit/s
porad PORT CT2, dat. tok 4,02 Mbit/s
porad Letecti stihaci CT1, dat. tok 4,1 Mbit/s
film na NOVA Cinema, dat. tok 3,8 Mbit/s
Jinými slovy na ČT mi to standardně běhá tak jak vidíš a i Mux2 vykazuje velmi solidní čísla.
Jinými slovy na ČT mi to standardně běhá tak jak vidíš a i Mux2 vykazuje velmi solidní čísla.
DVB-T příjem
HD je HD (a tady nás asi za DVB-T na AF brzo roztrhaj )
Tak to se datovy tok dvb-t od leta HODNE zvysil! CS-Link ma Ct ve velmi slusne kvalite, bitrate asi i vyssi, jak dvb-t, naopak nova, prima slabe, cca kolem 3mbit. Ale to nic neni proti Digitv, kde kdyz mrknu na datovy tok (variabilni datovy tok, mpeg2), tak neni vyjimkou, ze programy maji kolem 1.5-2mbit/s! ;D Navic nektere porady u Digitv maji rozliseni nikoliv plny PAL 720x576 ale trebas i 480x576! Mazec. To je obraz vhodny tak na 50cmTV, nikoliv "placky".
Jsme asi krapet off-topic
Tak to se datovy tok dvb-t od leta HODNE zvysil! CS-Link ma Ct ve velmi slusne kvalite, bitrate asi i vyssi, jak dvb-t, naopak nova, prima slabe, cca kolem 3mbit. Ale to nic neni proti Digitv, kde kdyz mrknu na datovy tok (variabilni datovy tok, mpeg2), tak neni vyjimkou, ze programy maji kolem 1.5-2mbit/s! ;D Navic nektere porady u Digitv maji rozliseni nikoliv plny PAL 720x576 ale trebas i 480x576! Mazec. To je obraz vhodny tak na 50cmTV, nikoliv "placky".
Jsme asi krapet off-topic

Ladislav Červinka
DVB-T příjem
Nedalo mi to, jelikož mám pouze satelit a všechny operátory (CSLINK,UPC,DIGI), tak jsem se pokusil udělat screenshoty z CT24, je to neupravený originál. Zjevně se něco stalo, protože DIGI navýšilo datový tok i rozlišení, v tuto chvíli bych vyhodnotil největší "šmejd" UPC. CSLINK si tradične drží prvenství.
zd je odkaz na archiv: http://canon.unas.cz/other/sat_ukazky.zip
HonzaS
zd je odkaz na archiv: http://canon.unas.cz/other/sat_ukazky.zip
HonzaS
ED80, Dobson 16" a další bordel
DVB-T příjem
Aka diskusia sa tu rozbehla! DVB-T a Praha? Bolo veselo, ked sa vypinala analogova CT2, sucasne vysielac na Zizkove mal odstavku a vysielanie bezalo z nahradneho vysielaca na Strahove. Vysielac mal presne opacnu polarizaciu, ludom to vsak zabudli povedat, tak 2/3 Prahy bolo bez signalu (stacilo otocit antenou; to vsak nikto nepovedal). Navyse sa preladovali frekvencie (aj na dvb-t). Aspon som si zarobil na pivko ked som dochodcom na ubytovni znovu naladil novu a primu (co ma prekvapilo, vsetci mali celkom kvalitne dvb-t settopboxy a niektori aj dost kvalitne tv so vstavanym dvb-t tunerom).
MaG tu nieco pise o bitrate signalu dvb-t. Ked som zil v Brne, mal som podobne hodnoty prietokov. Obraz vobec "nekostickoval". Podla mna musi byt problem s kvalitou signalu a s kvalitou settopboxu ...Vejr skus iny prijimac. V Prahe nie je problem s kvalitou signalu
Alebo moznost 2. Ist do DVB-S. Ja som rodicom zakupil Skylink a totalna spokojnost. Na velkej (82cm) LCD obrazovke obraz je ako ziletka ostry... Trosku horsie to bolo s kvalitou TV stanice Galaxie Sport (bol nizky datovy prietok, obraz bol akysi neostry a rozkockovany ) Uz sa to zlepsilo
Nazaver prilozim screen z maja minuleho roku... Skenoval som signal v lokalite Brno-Reckovice...
A O2 uz skusala HD (MPEG4 signal), len mam stare zelezo a z HD si neporadi (a offtopic je, ze v linuxe na tom istom zeleze problem z HD videami nemam )
http://picasaweb.google.com/ladislav.ba ... 3297853570
MaG tu nieco pise o bitrate signalu dvb-t. Ked som zil v Brne, mal som podobne hodnoty prietokov. Obraz vobec "nekostickoval". Podla mna musi byt problem s kvalitou signalu a s kvalitou settopboxu ...Vejr skus iny prijimac. V Prahe nie je problem s kvalitou signalu
Alebo moznost 2. Ist do DVB-S. Ja som rodicom zakupil Skylink a totalna spokojnost. Na velkej (82cm) LCD obrazovke obraz je ako ziletka ostry... Trosku horsie to bolo s kvalitou TV stanice Galaxie Sport (bol nizky datovy prietok, obraz bol akysi neostry a rozkockovany ) Uz sa to zlepsilo
Nazaver prilozim screen z maja minuleho roku... Skenoval som signal v lokalite Brno-Reckovice...
A O2 uz skusala HD (MPEG4 signal), len mam stare zelezo a z HD si neporadi (a offtopic je, ze v linuxe na tom istom zeleze problem z HD videami nemam )
http://picasaweb.google.com/ladislav.ba ... 3297853570
DVB-T příjem
V Praze bezi HDTV v h.264 kodeku via dvb-t jiz nejaky ten patek. Zatim jen nova a Ct1, vetsina poradu je ale stejne jen upscalovanych z PAL. Az bude na CS-linku vetsina programu v HD bez nejakych extra mesicnich plateb, okamzite jdu do HDTV satu, nebot TV na to mam a obraz je uchvatnej pri pouusteni HD obsahu. Nejak pozoruju, ze uz pomalu opoustim DVD a cim dal vice sleduji prave HD. je to nebetycny rozdil a zazitek jak v kine. Snad na satu pujdou CZ programy brzy v HD...
Jinak chytam tez STV1/2, JOJ, Markizu via 23.5E a obraz je solidni v PALu, rekl bych lepsi, nez ceska nova ci prima... Alespon na 42" plazme.
Pokukuji po volnych BBC v HD, ovsem 2m parabolu se mi moc domu instalovat nechce Ti, co bydli pri hranicich s DE na zapade, mohou BBC chytat i na mensi paraboly, slovaci jsou out uplne.
Schvalne dnes prubnu datovy tok digitv a cs-linku (program ct24) na 23.5E/1W...
Jinak chytam tez STV1/2, JOJ, Markizu via 23.5E a obraz je solidni v PALu, rekl bych lepsi, nez ceska nova ci prima... Alespon na 42" plazme.
Pokukuji po volnych BBC v HD, ovsem 2m parabolu se mi moc domu instalovat nechce Ti, co bydli pri hranicich s DE na zapade, mohou BBC chytat i na mensi paraboly, slovaci jsou out uplne.
Schvalne dnes prubnu datovy tok digitv a cs-linku (program ct24) na 23.5E/1W...

Ladislav Červinka
DVB-T příjem
To moderátor:
Myslím, že by se toto vlákno mělo přesunout sem
http://www.digitalnitelevize.cz/forum/
Na astro-fórum už to nepatří...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
- Honza Ebr (honza42)
DVB-T příjem
To moderátor:
Tak tohle skutečně nedokážu, ale třeba jednou bude internet takhle provázanej Ale vážně, Laco je taky moderátor a debatuje tady o106, tak ho prosím, ať zváží žádost on.
(Honza, profesionální alibista )
Tak tohle skutečně nedokážu, ale třeba jednou bude internet takhle provázanej Ale vážně, Laco je taky moderátor a debatuje tady o106, tak ho prosím, ať zváží žádost on.
(Honza, profesionální alibista )
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
DVB-T příjem
No ja ako moderator si myslim, ze sice je to poriadny offtopic, ale podla mna tuto diskusiu tu treba. Velakrat idu napr pekne dokumenty via dvb-t(s) len, tak ludia mozu najst tipy ako na prijem tychto kanalov...
Napr na tv stanici NOE chodia pekne dokumenty (co sa divim velakrat, lebo je to krestanska televizia:) )
Takze, skuste sa vyjadrit aj vy ci tu temu treba alebo nie. Ked poviete, ze nie, tak ju zmazem
Napr na tv stanici NOE chodia pekne dokumenty (co sa divim velakrat, lebo je to krestanska televizia:) )
Takze, skuste sa vyjadrit aj vy ci tu temu treba alebo nie. Ked poviete, ze nie, tak ju zmazem
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
DVB-T příjem
Udělali jsme chybu, měli jsme to přehrát do diskuzního fóra na digitalnitelevize.cz nebo digizone.cz a tam pokračovat a tu nechat link. Nenapadlo mně to včas 
DVB-T příjem
Mně taková diskuze vůbec nevadí, naopak navrhuji, aby se v sekci Ostatní zavedla skupina pro diskuze, které se přímo netýkají astronomie. Mám zkušenost z jiného fora, zaměřeného na fotografii, kde v příslušných sekcích takové "offtopic" diskuze probíhají, a často se tam člověk dozví leccos užitečného.
DVB-T příjem
Trosku to tu ozivim. V CR sa pomalicky zlepsuje pokrytie signalu DVB-T. Takze mozte skusat dialkovy prijem na novych lokalitach. Podla mna by uz to malo ist chytit v Pardubiciach a v okolitych mestach (Prelouc)
Mohol by tam doletiet signal z Votic (ked som zil v Pardubiciach, bezproblemov som chytal FM a TV signal prave odtial)
Votice - Mezivrata idu na 41. kanali s vykonom 32 kW, signal ma horizontalnu polarizaciu. Suradnice vysielaca (aby ste vedeli, kam smerovat antenu) su 14°40'16" E 49°36'10" N, nadmorska vyska 713 m. (zatial z tohto vysielaca nejde vysielanie verejnopravneho rozhlasu a TV)
Zlepsuje sa aj prijem na juznej Morave. Spustil sa vysielac v Mikulove.
Mikulov - Devin ide na 40. kanali s vykonom 25 kW, signal ma horizontalnu polarizaciu. Suradnice vysielaca (aby ste vedeli, kam smerovat antenu) su 16°39'01" E, 48°52'10" N, nadmorska vyska je 554 m.
Tu nemam zial ziadne skusenosti s dialkovym prijmom signalov. Na hranici prijmu je Uherske Hradiste, ale urcite by som skusil prijem na vyvysenych miestach v Zline a v Olomouci...
Ani z tohto vysielaca zatial nejde vysielanie verejnopravnych medii
Mohol by tam doletiet signal z Votic (ked som zil v Pardubiciach, bezproblemov som chytal FM a TV signal prave odtial)
Votice - Mezivrata idu na 41. kanali s vykonom 32 kW, signal ma horizontalnu polarizaciu. Suradnice vysielaca (aby ste vedeli, kam smerovat antenu) su 14°40'16" E 49°36'10" N, nadmorska vyska 713 m. (zatial z tohto vysielaca nejde vysielanie verejnopravneho rozhlasu a TV)
Zlepsuje sa aj prijem na juznej Morave. Spustil sa vysielac v Mikulove.
Mikulov - Devin ide na 40. kanali s vykonom 25 kW, signal ma horizontalnu polarizaciu. Suradnice vysielaca (aby ste vedeli, kam smerovat antenu) su 16°39'01" E, 48°52'10" N, nadmorska vyska je 554 m.
Tu nemam zial ziadne skusenosti s dialkovym prijmom signalov. Na hranici prijmu je Uherske Hradiste, ale urcite by som skusil prijem na vyvysenych miestach v Zline a v Olomouci...
Ani z tohto vysielaca zatial nejde vysielanie verejnopravnych medii
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
DVB-T příjem
To jak se u nás zavádí DVB-T je jedna velká fraška. Např. na Kleti je od loŃska Mux1 veřejnoprávní a není tam komerční Mux2 a naopak ve Voticích a Mikulově zase nejdřív spustili Mux2. Tak mně napadá, kdo bude v těchto oblastech kupovat digitální přijímač, když pozemní cestou tam stejně nechytne vše v jednu dobu. Nejlíp dopadli ti, kdo byli tlačeni Němci k rychlému zapnutí digitálu + Praha, tedy Plzeňská a Ústecká oblast. Tam se zaplo vše najednou, víceméně a je klid. Ještě až mi v září vypnou Klínovec co mi ruší bližší MUX3 z Bukovky a bude to super. Nejvíc mně paradoxně děsí zapnutí Ještědu, protože ho mám za kopcem a mám přeci jen z něho tady docela silný signál, byť s odrazy, tak se bojím aby mi nezarušil dálkový příjem. Ještěd mně moc nezajímá, neb tam taky zapnou pouze MUX1.