Okolí Olomouce
Okolí Olomouce
Zdravím na AF
Ještě s dvěma kolegy tady na AF pořádáme 3 výjezdy do 3 lokalit v okolí Olomouce, Prostějova a Zlína. Akci včas zveřejníme kdo by měl zájem. Zatím čekám na odsouhlasení.
Chtěl bych se zeptat jestli někdo z okolí Olomouce vlastní SQM a byl by ochoten mi ho na tyto tři výjezdy zapůjčit tj. na 2. týden v srpnu.
MartinV
Ještě s dvěma kolegy tady na AF pořádáme 3 výjezdy do 3 lokalit v okolí Olomouce, Prostějova a Zlína. Akci včas zveřejníme kdo by měl zájem. Zatím čekám na odsouhlasení.
Chtěl bych se zeptat jestli někdo z okolí Olomouce vlastní SQM a byl by ochoten mi ho na tyto tři výjezdy zapůjčit tj. na 2. týden v srpnu.
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Okolí Olomouce
Určitě bych se rád přidal, ale zrovna 2. týden v srpnu nejspíš budu pryč (12.-15. srpna)... SQM nemám a ani nevím o nikom lokálním, kdo by byl jeho šťastným majitelem.
"Please do not stare into laser with remaining eye."
EQ-5 GoTo, SW N200/1000, UHC Astronomik Profi, Barlow 2x Ultima 1.25”, Vixen PL32mm, SP-25mm, SP-10mm, SW UWA 6mm
EQ-5 GoTo, SW N200/1000, UHC Astronomik Profi, Barlow 2x Ultima 1.25”, Vixen PL32mm, SP-25mm, SP-10mm, SW UWA 6mm
Okolí Olomouce
To my bychom se spolu se strigoii_mortii přidali, ale bohužel nemáme auto, pokud bychom se k někomu vlezli s dalekohledem, tak jedem! 

Sky-Watcher NWT 254/1200mm 10" Dobson Flex Tube
Okuláry: setové 25 a 10mm, SWA-58 6mm
Měsíční filtr
Triedr 10x25, kompas
Okuláry: setové 25 a 10mm, SWA-58 6mm
Měsíční filtr
Triedr 10x25, kompas
Okolí Olomouce
Já bych se určitě přidal, ale mám dovolenou tak se nedostanu na net. Čili kdyby mi někdo napsal na 777 67 45 98, byl bych vděčný.
Okolí Olomouce
To: strigonii_mortii, rawena, Kikan, vitek.kl
Večer až příjdu z práce cca okolo 21:00hod. sem hodím platné info. o výjezdu. Ti co nemohou do míst přijet jen kvůli tomu, že nemají přibližovadlo ... zkuste se domluvit, jestli by Vás někdo nevzal co pojedou. Já už mám místo obsazeno (strigonii_mortii). Další člověk se mi tam už určtě nevleze protože beru komplet svoje vybavení + Michalův dobson + Michala.
To: vitek.kl neboj napíšu.
MartinV
Večer až příjdu z práce cca okolo 21:00hod. sem hodím platné info. o výjezdu. Ti co nemohou do míst přijet jen kvůli tomu, že nemají přibližovadlo ... zkuste se domluvit, jestli by Vás někdo nevzal co pojedou. Já už mám místo obsazeno (strigonii_mortii). Další člověk se mi tam už určtě nevleze protože beru komplet svoje vybavení + Michalův dobson + Michala.
To: vitek.kl neboj napíšu.
MartinV
Okolí Olomouce
Sakra, zrovna dneska su v Praze.
Okolí Olomouce
Sice opožděně, ale už je to hotovo. Tady je info. o výjezdech, které s Martinemxpv a vlamem pořádáme:
http://dslr-astrophotography.cz/starparty/hdo.html
Díky Martinovi za jeho kopanec jinak bych dovolenou tvrdnul doma.
MartinV
http://dslr-astrophotography.cz/starparty/hdo.html
Díky Martinovi za jeho kopanec jinak bych dovolenou tvrdnul doma.
MartinV
- strigoii_mortii
Okolí Olomouce
Sky-Watcher 254/1200mm Flex Tube, okuláry 25mm, 10mm, 6mm SWA-58, triedr Humvee 10x25
"Whole of essence for which my soul thirsts... My sidereal mirror from where the stars arose"
nemám auto
"Whole of essence for which my soul thirsts... My sidereal mirror from where the stars arose"
nemám auto

Okolí Olomouce
Mohl jsem to sice napsat do toho oznámení o výjezdech, ale už to tam nebudu doplňovat. Potřeboval bych lehký přehled o tom, kdo by jel. Tak že případní další zájemci nechť se ozvou tady na AF ať i druzí vědí kdo odkud jede. Není to pro mě, ale pro Vás. Někteří totiž nemusejí mít vozidlo. Jste-li ochotni můžete je vzít.
Rekapitulace zájemců:
MartinV (Olomouc)
Martinxpv (Prostějov)
vlam (od Vsetína)
strigonii_mortii (Olomouc) bere autem MartinV
rawena (Olomouc) vzal by Martinxpv
Kikan (asi od 12.8. dovolená)
vitek.kl (telefonicky kontaktovat)
MartinV
Rekapitulace zájemců:
MartinV (Olomouc)
Martinxpv (Prostějov)
vlam (od Vsetína)
strigonii_mortii (Olomouc) bere autem MartinV
rawena (Olomouc) vzal by Martinxpv
Kikan (asi od 12.8. dovolená)
vitek.kl (telefonicky kontaktovat)
MartinV
Okolí Olomouce
Zdravím, docela rád bych se účastnil výjezdu do hostýnských vrchů a možná i těch oderských Takže se mnou můžete taky předběžně počítat.
Dob 10", malokuky (3",4",5", 6"), SC 6" ,a nějaká drobotina.
Okolí Olomouce
Zdrávím všechny já bych to zase viděl na ty drahany snad seženu potřebné auto a taky by mě zajmalo přesný termín kdy by se jelo za ty drahany?
Newton SW 200/1000 EQ-5M triedr přs...
Okolí Olomouce
Já bych mohl tak maximálně toho 10., protože pak už jsem pryč
.

"Please do not stare into laser with remaining eye."
- strigoii_mortii
Okolí Olomouce
Martin to určitě upřesní v závilosti na forecastech počasí...
Taky se na to klepu jak děcko na babičku :D
Taky se na to klepu jak děcko na babičku :D
Sky-Watcher 254/1200mm Flex Tube, okuláry 25mm, 10mm, 6mm SWA-58, triedr Humvee 10x25
nemám auto
nemám auto

Okolí Olomouce
Já bych mohl tak maximálně toho 10., protože pak už jsem pryč .No však uvidíš.
MartinV
MartinV
Okolí Olomouce
Ode dneška nám začínají výjezdy ... už se těším. Zde je rekapitulace zájemců o výjezdy: Martinxpv, vlam, MartinV, Strigoii_mortii, rawena, Kikan, Max.Road, Buby, vitek.kl. Od každého mám kontakt.
Teď už jenom aby vyšlo počasí.
MartinV
Teď už jenom aby vyšlo počasí.
MartinV