Souhvězdí
Souhvezdi
pekne Tomasi, kalibrace maximem tomu jen prospela, stejne tak kalibrace barev podle sede tabulky. a ta pekna mala modra mrska mi pripomina, ze tento rok uz bych ji mel taky vyfotit 

Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Souhvezdi
Dík, v těch temných oblastech už není nic na co by stačilo rozlišení tohoto objektivu. Leda temná hmota :).
Jenom dole u Rigelu je vidět kousek hlavy čarodějnice.
Akorát nevím, jestli by to nechtělo víc "vysaturovat", aby víc vylezly ty barvy hvězd ?
Jenom dole u Rigelu je vidět kousek hlavy čarodějnice.
Akorát nevím, jestli by to nechtělo víc "vysaturovat", aby víc vylezly ty barvy hvězd ?
Souhvezdi
Edu: no na podminky a techniku to myslim o moc lepsi byt stejne nemuze, takze bud spokojenej. Ja se o tohle v CR ani nepokousim, protoze bych se zase rozciloval s gradienty a to nemam za potrebi.
Souhvezdi
tak aby se nereklo, ze se stranim kolektivu, prispeji zde svym nejnovejsim dilem, ktere sice neni nejak dokonale, ale z toho co mam na HDD nic lepsiho neudelam (uz jsem par pokusu ucinil).
Vady dila - objektiv uz zdaleka nekresli dobre v rozich velkeho snimace QHY10 (28mm diagonala). Zaostreni je vzdy totalni kompromis, takze i verze bez difuzniho/zmekcovaciho filtru je na hrane (F/3.5 a difrakcni paprsky od lamely byly poznat). No a pochopitelne se to nekomu muze barevne zdat blbe, ale tim, ze jsem pouzil LPS-V4 (cili silny CLS filtr), tak s tim uz mnoho nenadelam.
Cilem bylo zvyraznit hlavni hvezdy souhvezdi zmekcovacim (soft) filtrem Hoya. Foceno 3 noci, pouzity data z 2 noci.
vetsi na klik
Vady dila - objektiv uz zdaleka nekresli dobre v rozich velkeho snimace QHY10 (28mm diagonala). Zaostreni je vzdy totalni kompromis, takze i verze bez difuzniho/zmekcovaciho filtru je na hrane (F/3.5 a difrakcni paprsky od lamely byly poznat). No a pochopitelne se to nekomu muze barevne zdat blbe, ale tim, ze jsem pouzil LPS-V4 (cili silny CLS filtr), tak s tim uz mnoho nenadelam.
Cilem bylo zvyraznit hlavni hvezdy souhvezdi zmekcovacim (soft) filtrem Hoya. Foceno 3 noci, pouzity data z 2 noci.
vetsi na klik
Souhvezdi
prispeji zde svym nejnovejsim dilem, ktere sice neni nejak dokonale,No, mě připadá dokonalé dost. To barevné podání je dobré. Mít citlivější oko, viděl bych právě něco takového.
Dobrá práce ;)
Dobrá práce ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Souhvezdi
Mě se snímek opravud líbí - i ta červená má příjemný teplejší tón. Dle mého výborná práce 

Pentax K-5 mod. & K-1...
výběr z bižuterie (10-17FE, 11-18/2.8, 14/2.8, 15-30/2.8, 31/1.8, 50/1.4, 85/1.4, 100/2.8, 135/2.0, 300/4, 150-450...)
SW NEQ-6 PRO SS, SW Star Adventurer
výběr z bižuterie (10-17FE, 11-18/2.8, 14/2.8, 15-30/2.8, 31/1.8, 50/1.4, 85/1.4, 100/2.8, 135/2.0, 300/4, 150-450...)
SW NEQ-6 PRO SS, SW Star Adventurer
Souhvezdi
Orión
Počasie mi nedovolilo nafotiť viac expozícií, navyše sa súhvezdie nachádzalo priamo nad presvetleným mestom takže výsledok nie je bohviečo
na klik astrofotky
Počasie mi nedovolilo nafotiť viac expozícií, navyše sa súhvezdie nachádzalo priamo nad presvetleným mestom takže výsledok nie je bohviečo
na klik astrofotky
SkyWatcher 200/1000, EQ-5, Celestron Skymaster 15x70, Canon EOS 550D
Souhvezdi
FunTomas: obrazek jsem smazal, protoze se nikomu nelibi 
kazdopadne si ho muzete zpracovat kazdy sam pro sebe dle vlastni uvahy (ale ja to nedoporucuji, clovek s tim stravi dva vikendy a bude to porad hnusny!!!) zde jsou data.

kazdopadne si ho muzete zpracovat kazdy sam pro sebe dle vlastni uvahy (ale ja to nedoporucuji, clovek s tim stravi dva vikendy a bude to porad hnusny!!!) zde jsou data.