Najdi si sám!
Najdi si sám!
:DAhoj všichni!Jak je zvykem na Foru na případnou otázku doporučit nějaký link chtěl bych vám také jeden doporučitJe to link , který odpoví na už vyslovené a i ještě nevyslovené otázky. Obsahuje v sobě desítky a desítky návrhů a různých řešení v jednomlinku/ např. stavba dobsonů, skládcích a ultralehkých, desítky Poncetových plošin,kolimace a jejich přípravků.a a a / Je to sice převážně v AJ, ale obrazová dokumentace českému bastlíři napoví.Doporučuji projít postupně po jednotlivém řádku.
Zadat v seznamu / Jan-Astronomy Linkspace/ ve všech jazycích
Objeví se ne stránce i /Stelafane Links Page/ a dohromady s předešlým linkem máte k dispozici do stovek rad a návrhů a to ve dvou lincích.
Jsou velikonoce a je trochu času tak přeju hodně zábavy.
axel
Zadat v seznamu / Jan-Astronomy Linkspace/ ve všech jazycích
Objeví se ne stránce i /Stelafane Links Page/ a dohromady s předešlým linkem máte k dispozici do stovek rad a návrhů a to ve dvou lincích.
Jsou velikonoce a je trochu času tak přeju hodně zábavy.
axel
Najdi si sám!
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Najdi si sám!
Omlouvém se zadat Jan- AStronomy linkspage
Najdi si sám!
Habl napsal: Odkaz na:
http://Stellafane.org/misc/links.html
HablDěkuji Habl! Přitom jsem ještě koledovat nebyl.
http://Stellafane.org/misc/links.html
HablDěkuji Habl! Přitom jsem ještě koledovat nebyl.
Najdi si sám!
http://stardazed.com/index.html
Tady jsou zvláštně dělané UL dobsony které mají stínění proti parazitnímu světlu která je v cestě světla k primáru .Nebo se mi to zdá ?
Tady jsou zvláštně dělané UL dobsony které mají stínění proti parazitnímu světlu která je v cestě světla k primáru .Nebo se mi to zdá ?
Televue Genesis 101/500 ,Takahashi Mewlon 210 , Orion optics newton 350 ,H-alfa teleskop Comes 90/2600 filtr Lunt 0,7A ,achromát 127/1200 , triedr Canon 10x42 L IS
Najdi si sám!
Je to protoi parazitnímu světlu, ale tomu , co by šlo do okuláru. Vůčii primáru se to chová jako kulatý pavouk. aperturní clonou je zrcadlo.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Najdi si sám!
Trubky sice nejsou tenký, ale pochybuju, že to bude mít slušnou tuhost. Není to prostě klasická prutová soustava. Jiná věc je fantastická jednoduchost.
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
Najdi si sám!
na prvy pohlad mi to pripomenulo nejaku lampu nez dalekohlad ale ked som pozrel lepsie tak mi doplo... hmm. zaujimava konstrukcia tohto dalekohladu .. ale myslim ze ked uz UL dobson tak jedine v prutovom trubkovom prevedeni a proti parazitnemu svetlu pouzit plachtu na zakrytie tubusu
Hyperion 13mm, SQM; nikon CF 10x50