Bresser Pluto/S 114/500
Bresser Pluto/S 114/500
Mam tento dalekohlad, no je to moj prvy dalekohlad a az postupne sa dozvedam ze to nebola najstastnejsia kupa ale co narobim, mam vsak pocit ze viditelnost z tohto dalekohladu by mala byt lepsia, pozoroval som saturn, velmi rozmazane, len tazko bolo rozoznat co je co, mesiace som nevidel ziadne...foto saturnu :
www.gypy.sk/moje/saturn.jpg
mohlo by tento dalekohlad zachranit kupa novych okularov? oplati sa to vobec?
www.gypy.sk/moje/saturn.jpg
mohlo by tento dalekohlad zachranit kupa novych okularov? oplati sa to vobec?
Bresser Pluto/S 114/500
Při jakém zvětšení a povětrnostních podmínkách je focen ten saturn ?
Newton 200/1000 (2x), 114/900; montáže EQ-6, EQ-5, EQ-3; triedr 10x50; triedr WO 8x42; Astronomik UHC; Celestron SkyScout
Bresser Pluto/S 114/500
no nechce sa mi to ratat okular bol 12.5mm zrkadlo je 114mm ohnisko 500...bez barlowa
Povedernostne podmienky si uz nepamatam ale bolo to fotene teraz v zime..
Povedernostne podmienky si uz nepamatam ale bolo to fotene teraz v zime..
Bresser Pluto/S 114/500
RomanOn napsal: no nechce sa mi to ratat Povedernostne podmienky si uz nepamatam ale bolo to fotene teraz v zime..Jak chceš, aby Ti někdo pomohl, když seTi nechce ?
Datum, čas, foťák, jehio ohnisko, .... to je minimum, co by od Tebe za informaci mělo být.
Datum, čas, foťák, jehio ohnisko, .... to je minimum, co by od Tebe za informaci mělo být.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Bresser Pluto/S 114/500
Ohnisková vzdálenost dalekohledu, jak píšeš, byla 500 mm, ohnisková vzdálenost okuláru 12,5 mm --> zvětšení 40x. To není mnoho. Možná to bylo tím. Zkus okulár s menší ohniskovou vzdáleností, tím dosáhneš většího zvětšení.
Newton 200/1000 (2x), 114/900; montáže EQ-6, EQ-5, EQ-3; triedr 10x50; triedr WO 8x42; Astronomik UHC; Celestron SkyScout
Bresser Pluto/S 114/500
Vy to nechapete, ja sa tu nechcem prezentovat tou fotkou cvakol som to mobilom mojou nokiou N73 priblizenie bolo 40x ale to neni dolezite. Dolezite je to ze proste neni som s tym dalekohladom spokojny z jeho kvalitou zobrazovania ale na lepsi nemam tak sa chcem spytat ci by sa to dalo aspon ako tak zachranit kupou novych okularov lebo su k tomu len nekvalitne H20 a H12.5. Ta fotka saturnu je hrozna to mi je jasne ale ide o to ze okom to neni o nic lepsie, stale je to nejasne, pri pouziti barlowa je ten saturn uz nerozoznatelne rozmazany...
Co som pozeral na nete tak dalekohlady parametrov 114/500 dosahovali ovela lepsie vysledky.
Napriklad clovek na tejto stranke
http://user.cs.tu-berlin.de/~dpirch/astro/photo4.htm
dole nizsie ma saturn a jupiter v ovela lepsej kvalite ako ho vidim ja a to fotil webkamerou. Dakujem za pochopenie
Co som pozeral na nete tak dalekohlady parametrov 114/500 dosahovali ovela lepsie vysledky.
Napriklad clovek na tejto stranke
http://user.cs.tu-berlin.de/~dpirch/astro/photo4.htm
dole nizsie ma saturn a jupiter v ovela lepsej kvalite ako ho vidim ja a to fotil webkamerou. Dakujem za pochopenie
Bresser Pluto/S 114/500
Prováděl jste ten test s difrakčními kroužky kolem hvězdy při maximálním zvětšení ? Mohla by být jen špatně seřízená optika.
Bresser Pluto/S 114/500
ten test nepoznam som len velmi skory zaciatocnik, ale ako som skusal, zaostrovanim som uz lepsi obraz nedostal
Inak tiez by ma zaujimalo kde na krabici zobrali maximalne priblizenie 250x ked v prirucke je jasne napisane ze zvacsenie s 3x barlowom a 12.5 okularom je 120x
Inak tiez by ma zaujimalo kde na krabici zobrali maximalne priblizenie 250x ked v prirucke je jasne napisane ze zvacsenie s 3x barlowom a 12.5 okularom je 120x
Bresser Pluto/S 114/500
Okulárů je celá řada, dají se dokoupit. Dodávané okuláry k takovýmto dalekohledům bývají levné a odpovídají kvalitě. Na tu kolimaci se můžeš podívat třeba tady, zasílám návod:
http://www.celestron.cz/pojmy/kolimace.html
http://www.celestron.cz/pojmy/kolimace.html
Martin, eastman(at)centrum.cz, tel.:608515309
Bresser Pluto/S 114/500
no to neviem ci to zvladnem