TV pořad Detektor
TV pořad Detektor
Taková snaha o účinější využívání prostředků tady byla v polovině 90-tých let, alespoň u AV. Ten, kdo nemohl obhájit svůj výzkum byl navržen ke zrušení, a pokud vím, tak se nehodnotilo, kolik kdo výzkumem vydělá, ale úroveň v porovnání se zahraničím. Nevím už, jak to celé dopadlo, ale pokus to byl.
TV pořad Detektor
Zřejmě od této snahy obě strany rychle utekly...Tipl bych si, že oběma vadila kontrola - jedněm, že jsou kontrolováni, druhým, že musí kontrolovat
.
Perlička z jiného soudku - Policie ČR volá po více penězích, aby prý zajistila lépe veřejnou službu. Zároveň nechce jezdit k nehodám, nechce doprovázet exekutory, má leckde stará PC 486 s T602 ( ! ) a zároveň vymýšlí nové uniformy a přestříkávání služebních aut. Nechci vědcům křivdit, ale možná se to od sebe až tak v principu neliší . Homer

Perlička z jiného soudku - Policie ČR volá po více penězích, aby prý zajistila lépe veřejnou službu. Zároveň nechce jezdit k nehodám, nechce doprovázet exekutory, má leckde stará PC 486 s T602 ( ! ) a zároveň vymýšlí nové uniformy a přestříkávání služebních aut. Nechci vědcům křivdit, ale možná se to od sebe až tak v principu neliší . Homer
TV pořad Detektor
Škoda pořadu
. Mě se líbil, i když jsem se v něm nedozvěděl nic nového.
Snad časem najde někdo odvahu podobný pořad zase vysílat.

Snad časem najde někdo odvahu podobný pořad zase vysílat.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
TV pořad Detektor
Taková snaha o účinější využívání prostředků tady byla v polovině 90-tých let, alespoň u AV. Ten, kdo nemohl obhájit svůj výzkum byl navržen ke zrušení, a pokud vím, tak se nehodnotilo, kolik kdo výzkumem vydělá, ale úroveň v porovnání se zahraničím. Nevím už, jak to celé dopadlo, ale pokus to byl. Skutečně, v AV došlo k tomu, že ústavy byly rozděleny do 5 kategorií, ty nejhorší byly zcela zrušeny, těm nejlepším kterým bylo přidáno něco peněz. Byla založena grantová agentura AV, později i celostátní grantová agentura. V zásadě to funguje tak dodnes, i když s rostoucí mírou byrokracie.
Bresser 10x50, Dobson 97/1000, GSO 200E, VMC110L
TV pořad Detektor
No tak alespoň tak. I když lépe by bylo dělení na kategorie dvě - dobrou a špatnou. Větší tlak, menší byrokratické rozhodování a těm skutečně dobrým více prostředků . Homer
TV pořad Detektor
Načo pozerať nejaký Detektor a lámať si hlavu nad záhadami. Najlepšie to bolo predsa za komunistov. Vtedy neboli žiadne záhady a platilo to čo povedali súdruh Lenin, Brežnev či Husák. Práci česť, so ZSSR na večné časy, nech žije večne živý súdruh Lenin,...sovietsky slon náš vzor aby sme dosiahli to čo v krajine kde zajtra znamená včera dávno dosiahli,...skeptici budú teraz určite spokojní,...
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
TV pořad Detektor
Pacal Pacal, já se z tebe zvencnu... ::)
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
TV pořad Detektor
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
TV pořad Detektor
Sledovali jste někdo "pokračování" Detektoru, pořad Za zrcadlem? Já pár dílů jo, a řekl bych že je to trochu lepší než minulý pořad, i díky hlavnímu protagonistovi celkem zábavné a trochu s nadhledem (není tam taková snaha o co největší drama a záhadnost). Občas se pokouší i o jakýsi pohled vědy... Problém je různá informační hodnota, zatímco třeba čínská medicína nebo bylinkářství bylo OK, díl o astrologii (na který jsem byl zvědavý) byl informačně velmi slabý a v podstatě z toho vyplynulo že se jedná o jakousi pomocnou diagnostickou techniku psychologa ... Bohužel, čistě astronomické téma, jako byl u Detektoru pád Tunguského meteoritu, se zde asi neobjeví...
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
- denis.marc
TV pořad Detektor
To jsem ani nevěděl, že se pořady "typu" Detektor ještě někdo snaží oživovat. 

TV pořad Detektor
No vidíte.A mně se Detektor v celku líbil.Teda až na toho šohaja co to tím zastřeným hlasem uváděl 

TV pořad Detektor
Tady jsou dvě roviny - mně se taky něco z toho líbilo, ale pro pobavení.Při některých výrocích jsem z toho měl tik na ovladači.To je ta první rovina.
Je třeba jasně uvést, že jde o zábavný pořad, nikoli dokumentární nebo naučný.To je ta druhá rovina.
Je třeba jasně uvést, že jde o zábavný pořad, nikoli dokumentární nebo naučný.To je ta druhá rovina.