Urcite je v Kosiciach viac astro nadsencov, len sa dat dokopy, zoznamit sa, a v tom lepsom pripade aj chodit na spolocne pozorovania niekam za mesto.
Niekedy, ak by sa to dalo zrealizovat, by som isiel na par dni aj na hvezdaren do Roztokov. Neviem, ake podmienky tam panuju teraz, ale co si pamatam spred vyse desiatich rokov, bolo to tam super.V Roztokoch je to novucicke...a v KE mate aj hvezdaren a dokonca dve planetaria
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
lubomir napsal:
V Roztokoch je to novucicke...a v KE mate aj hvezdaren a dokonca dve planetaria :oTak v tých v Roztokoch nie tak skoro nove. Ta hvezdáreň bola založena v 80 rokoch a to dobre poznám chodieval som tam , až teraz posledných rokoch dali to dokopy inak sú tam fajn chalani poznám ich osobne a majú aj od nás niejake veci ale jeden problém je tu hvezdáreň pekná ale dosť ďaleko, a v tých Košiciach tieš pekne a je tam dokonca dobra partia ktorú ju vedie kolega, keby si chcel meno pošlem ti súkromne ale skratka aby som zavrel všade na okolo i v Česku najdeš stále dobrých ľudí čo radi poradia v astronomii.Pito
Bresser 127/1200,Newt.200/850,Cass.150/920,Ref.ED 80 PRO ATA&& Canon EOS 300 D,Canon 3000,Canon EOS 400 D&& EQ-5 , Vlast. vyrobená montáž.
Pito napsal:
Tak v tých v Roztokoch nie tak skoro nove. Ta hvezdáreň bola založena v 80 rokoch a to dobre poznám chodieval som tam , až teraz posledných rokoch dali to dokopy inak sú tam fajn chalani poznám ich osobne a majú aj od nás niejake veci ale jeden problém je tu hvezdáreň pekná ale dosť ďaleko, a v tých Košiciach tieš pekne a je tam dokonca dobra partia ktorú ju vedie kolega, keby si chcel meno pošlem ti súkromne ale skratka aby som zavrel všade na okolo i v Česku najdeš stále dobrých ľudí čo radi poradia v astronomii.Pito
V Kosiciach som zacal pracovat len nedavno. Povodne pochadzam z okresu Stropkov, takze do Roztokov to stamadial nemam az tak daleko. Budem rad, ak mi posles cislo na tvojho kolegu tu v Kosiciach. Inak vo hvezdarni a planetariu su stale fajn akcie, ale ja z toho nemam takmer nic, nakolko sa konaju len poobede a vecer, kedy som v praci
Skywatcher Dobson 254/1200; Vixen VMC 110L; Baader stativ; Celestron Skymaster 15x70; Baader Hyperion 24 mm, 13 mm, 8 mm, 5 mm; Lumicon UHC Filter, OPT ND96 Moon Filter; Canon EOS 600D
Panda: to je z mojej strany taky napad, zorganizovat nejake astro stretnutie aj v Kosiciach, resp. jeho okoli. Urcite sa na taketo nieco v najblizsej dobe nechystam. Hlavne takmer nepoznam ludi, ktori by mali potencionalny zaujem, teda na organizatora sa necitim Zatial len tak predbezne zistujem zaujem..
Skywatcher Dobson 254/1200; Vixen VMC 110L; Baader stativ; Celestron Skymaster 15x70; Baader Hyperion 24 mm, 13 mm, 8 mm, 5 mm; Lumicon UHC Filter, OPT ND96 Moon Filter; Canon EOS 600D
bafedy napsal: Panda: to je z mojej strany taky napad, zorganizovat nejake astro stretnutie aj v Kosiciach, resp. jeho okoli. Urcite sa na taketo nieco v najblizsej dobe nechystam. Hlavne takmer nepoznam ludi, ktori by mali potencionalny zaujem, teda na organizatora sa necitim Zatial len tak predbezne zistujem zaujem..
V Kosiciach je celkom dobra zakladna aktivnych astronomov http://www.cvcdomino.sk/data/kruzky/pri ... .html#k408
Pito napsal:
Tak v tých v Roztokoch nie tak skoro nove. Ta hvezdáreň bola založena v 80 rokoch a to dobre poznám chodieval som tam , až teraz posledných rokoch dali to dokopy inak sú tam fajn chalani poznám ich osobne a majú aj od nás niejake veci ale jeden problém je tu hvezdáreň pekná ale dosť ďaleko, a v tých Košiciach tieš pekne a je tam dokonca dobra partia ktorú ju vedie kolega, keby si chcel meno pošlem ti súkromne ale skratka aby som zavrel všade na okolo i v Česku najdeš stále dobrých ľudí čo radi poradia v astronomii.PitoSúčasne je myslené, že je to novučičké...
čo sa týka Slovenskej astronómie je to ozajstná bieda v zrovnaní napríklad s Českou.... nájde sa pár maličkých kruhov s nadšencami, ktorý sa čosi snažia robiť a ešte možno 2-3 hvezdárne kde sa snažia NAOZAJ niečo robiť s popularizáciou... A som rád, že dovolím si povedať na Tej najaktívnejšej a dnes , čo sa týka viditeľnosti snahy najvýkonnejšej som vyrastal a aj tam ešte dosť často chodím. A keď mám problém sú tam ľudia čo mi radi pomôžu a sú to dobrý ľudia... Kdež to väčšinou na ostatných hvezdárňach na SVK sa človek skôr stretne s pokrytectvom a pretvárkou (samozrejme všade sú výnimky)... Ale toto je len môj názor( teda ja ho vyslovujem, myslí si ho veľa ludí) a ja sa radšej snažím, starať sa o svoje veci a netrápi ma už momentálne ten ostatný stav..
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
off topic alebo povzdych...
Obcas sa kona nejaka ta akcia aj v Sobotisti na uplne amaterskej hvezdarnicke...by ma zaujimalo, kolky z tych co tu placu, ze sa nic nedeje sa zastavilo kuknut....
pac
io
Tak můžu říct, že jsem se u vás chtěl stavit (spíš ze zvědavosti, kde vlastně sídlíte, protože ve dne by tam stejně asi nikdo k zastižení nebyl) někdy na podzim, schválně jsem si zajel ze Senice na Sobotiště a můžu říct, že jste docela utajení. Autem jsem to pomalu projel z jedné strany kolem té říčky až k ř. kat. kostelu, ale žádná odbočka vpravo ani cedule ke hvězdárně tam nebyla a a z cesty na Myjavu také žádná odbočka vlevo tam nebyla k tomu ev. kostelu. Tak jak se k vám dá autem dostat? Bylo po poledni, v Sobotišti vylidněno, ani se nebylo koho zeptat (pravda - ani času jsem moc neměl), tak snad někdy příště. Mohli byste na té mapce na vašich stránkách vyznačit příjezd - ta šipka to evidentně není, nebo aspoň jsem tam žádnou cestu nenašel.
Ked uz ste otvorili toto vlakno, rad by som prispel aj ja.
Byvam sice v Brne, ale casto jazdim domov (okolie Partizanskeho) a dost casto chodim pozorovat. Bohuzial nemam v okoli ziadnych "astro znamych" tak ak by sa tu nasiel niekto z okolia, rad by som sa eventuelne pridal...