Frýdek Místek a okolí
Frýdek Místek a okolí
9_5_2008 Metylovice
Hvězdou pátečního setkání byla Bafanova plošina,
která zdatně otáčela 10" dalekohled za Měsícem i Saturnem.
Šťastný tvůrce ustavuje plošinu.
Dobson 254/1200 připraven k akci.
Zleva: Radek, Milan1960, Bafan, Radkův kamarád, Bob, Aquarius a nezbytná výbava.
Hvězdou pátečního setkání byla Bafanova plošina,
která zdatně otáčela 10" dalekohled za Měsícem i Saturnem.
Šťastný tvůrce ustavuje plošinu.
Dobson 254/1200 připraven k akci.
Zleva: Radek, Milan1960, Bafan, Radkův kamarád, Bob, Aquarius a nezbytná výbava.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
Frýdek Místek a okolí
Tak jsem se nezúčastnil, byl jsem docela vyčerpán z předešlých nocí... dostavila se migrena - tolik milovaná a trvá doteď. Doufám, že jste měli dobrou oblohu. Takže se chci taky omluvit Milanovi za nepřivezené programy.. a Bafanovi vyjádřit obdiv nad dokončením p.plošiny, to bych asi nikdy nesvedl.
Tak zatím.. Ad
Tak zatím.. Ad
-
milan1960
Frýdek Místek a okolí
Ahoj
.Včerejší 6. astrosetkání které se již tradičně konalo v Metylovicích dne 9.5.2008. proběhlo úspěšně.Na setkání dorazilo 7 účastníků.Počasí nám vyšlo pouze částečně-zpočátku bylo jasno,ale asi po hodině pozorování se zatáhlo a opět se na pár desítek minut zase vyjasnilo.Ve 22.30 se však zcela zatáhlo a do 1.15 hod. kdy jsme setkání zakončili bylo stále ještě skoro zataženo(ve 2.00 hod kdy jsem dojel domů bylo už zase jasno až do rána).Na pozorování byly mimo jiné použity tyto dalekohledy:Dobson 350,dobson 300,dobson 254 a také Mac-Orion 140/2000.Bafan úspěšně použil svoji Poncetovu plošinu pro dobson 254/1200.Jeho plošina pracovala již bez rušivých vibrací,které nám ještě před pár dny ztěžovaly natáčení videa Saturna.Jak se již stalo tradicí tak Birell a Kofola byly nezbytnou součástí astrosetkání.Poděkování patří Bafanovi a jeho paní za poskytnutí skvělého zázemí.Ještě nějaké foto z astrosetkání.
Milan Na mých stránkách jsem dal nějaké foto ze 6. astrosetkání
Milan Na mých stránkách jsem dal nějaké foto ze 6. astrosetkání
Frýdek Místek a okolí
Jako vždy skvělé setkání s ještě skvělejšíma kamarádama a fantastickým zázemím.Za to patří poděkování všem,kteří se na tom podílejí.Když jsem se díval do kalendáře,další setkání pravděpodobně vychází na 13.6. a to budu asi opravdu mimo Ostravu.Jen to počasí nám včera mělo vyjít tak jako dnes.Ale neklesám na mysli,jednou to příjde a strávíme fantastickou noc.Díky za vše.Bob.
Orion Optics UK 500/2000
-
milan1960
Frýdek Místek a okolí
Ahoj Ludvíku a ostatní.Toho 13.6 beru jako návrh na další astrosetkání(i když mám noční-snad to půjde nějak udělat).Do 13.6.08 sice zbývá více jak měsíc,ale to nikomu nebrání aby se k tomuto datu vyjádřil nebo navrhnul nějaké jiné-my se vždy dohodnem
.Tak,že navrhujte nebo potvrzujte ono datum 13.6.08.Čekám Vaše reakce Milan
Frýdek Místek a okolí
Milane 1960,ty fotky jsou perfektní.Škoda že se s největší pravděpodni nebudu moci zúčastnit.Tentokrát asi budu opravdu 500 km daleko.Někde na Šumavě.Bob.
Orion Optics UK 500/2000
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
ahoj drazí přátelé
jsem rád že setkání proběhlo jako ostatně vždy v hojném počtu a super náladě,obsazenost pozorovací technikou byla taky víc než dostatečná.
Děkuji všem za účast a zvlášť chci poděkovat Tomášovi a Milanovi za trpělivost se mnou a za pomoc při odvibrování plošiny.
Milane Virtual Moon jsem už rozchodil a je super,doufám že nebude pořád chtít připojení na net.
Doufám že proběhne zase nějaké minisetkání do té doby než se zase sejdeme všichni jak bylo navrženo 13.6.
ještě jednou vám všem děkuji za vaši účast a těším se na příště.
Milan
P.S.foto tu už dávat nebudu,myslím že to tu je zdokumenováno dostatečně
jsem rád že setkání proběhlo jako ostatně vždy v hojném počtu a super náladě,obsazenost pozorovací technikou byla taky víc než dostatečná.
Děkuji všem za účast a zvlášť chci poděkovat Tomášovi a Milanovi za trpělivost se mnou a za pomoc při odvibrování plošiny.
Milane Virtual Moon jsem už rozchodil a je super,doufám že nebude pořád chtít připojení na net.
Doufám že proběhne zase nějaké minisetkání do té doby než se zase sejdeme všichni jak bylo navrženo 13.6.
ještě jednou vám všem děkuji za vaši účast a těším se na příště.
Milan
P.S.foto tu už dávat nebudu,myslím že to tu je zdokumenováno dostatečně
-
milan1960
Frýdek Místek a okolí
Ahoj
.Na 13.6.08 jsem si tedy nahlásil dovolenou.Jestli má někdo nějaký návrh na jiné datum,tak ať ho zavčasu sdělí aby jsme to mohli prodiskutovat.Nerad bych si dovolenou bral zbytečně.A když se nikdo nenajde s novým návrhem tak budu počítat s tím,že další astrosetkání by bylo v pátek 13.6.08.Milan 
-
milan1960
Frýdek Místek a okolí
Ahoj 13.6.se blíží-NEZAPOMEŇTE-7.Astrosetkání - Metylovice je již tento pátek
.Milan 
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
nazdar kamarádi,jsem rád že se zase uvidíme,akorát bych vás chtěl poprosit aby se sraz uskutečnil až tak kolem 18.00,musím do OV na montáž nábytku a do té 6 hodiny to tak tak stihnu.
Jinak je pátek a ještě 13 a Milan má dovolenou a to vždy prší takže uvidíme,nicméně Birrel a kofola a jednohubky budou jako vždy nachystané takže vemte jenom trochu optiky a dobrou náladu.
Těším se na vás
Milan
Jinak je pátek a ještě 13 a Milan má dovolenou a to vždy prší takže uvidíme,nicméně Birrel a kofola a jednohubky budou jako vždy nachystané takže vemte jenom trochu optiky a dobrou náladu.
Těším se na vás
Milan
-
milan1960
Frýdek Místek a okolí
Ahoj Milane
.S tím deštěm je to dle předpovědi pravděpodobné.Budeš mít doma počítač??Vezmu Ti ty mapy na flashdisku(přidal jsem tam ještě 2 a jeto už v jpg)Milan 
Frýdek Místek a okolí
Tentokráte dorazím včas. Vyjímečně mi vyšlo volno. Přijedu ale autem č.2, do kterého mi nevleze Drbohlav, takže dovezu menší kukátka.
Zdraví Láďa.
Zdraví Láďa.
Frýdek Místek a okolí
Ahoj kamarádi,podařilo se mi vrátit z dovolené dnes a tak se těším na setkání.Jen objednejte počasí.Doufám,že tentokrát přijedu i s Koperem i když to nebude se 400kou.Ale na příštím setkání vám Koper vyrazí dech!Bob.
Orion Optics UK 500/2000
-
milan1960
Frýdek Místek a okolí
Ahoj Ludvíku
.Na počasí není spolehnutí,ale na kamarády ano
.Určitě mohu za všechny účastníky říct,že budeme rádi,že přijedete(oba i s koperem)i kdyby jen s rukama v kapsách.Milan 
Frýdek Místek a okolí
Přijedu o něco později. Vypadá to na deštníky
.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.