M4 a region Antares a Rho Oph.
Zdar, tak ještě jedna do vínku.......
Jura
info:
27 x 5 min 800ISO
Tamron 70-300, EQ6 SS, Tvguider, Canon 30Dm
SubRaw, DSS, Photoshop
22°C, silný opar
Mala Duba, Chorvatsko
Jura
info:
27 x 5 min 800ISO
Tamron 70-300, EQ6 SS, Tvguider, Canon 30Dm
SubRaw, DSS, Photoshop
22°C, silný opar
Mala Duba, Chorvatsko
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Velmi hezké, zvláště díky počtu expozic i takové přirozené. No jo, asi si taky někdy zajedu jižněji 

Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Aktualizaci stránek hned tak nepořídím, navíc tam budu mít snímek kvůli rozměrům zase nehezky ořezaný, tak svůj nejčerstvější pokus vkládám skrze soutěž AAM.
RHO jsem fotil 25.05., původně jsem to ale neměl v plánu. Doufal jsem, že se rozjedu na svoje obvyklé stanoviště, kde mám bohužel zacloněný horizont a tak jsem měl v plánu zcela jiné cíle.
Nakonec to vzhledem k odeznívající nemoci a špatnému spaní mé malé holčičky nevyšlo a tak jsem se alespoň po půlnoci odhodlal vyzkoušet po dlouhé době balkónovku.
Na to, že obloha byla průměrná a že skrze polovinu expozic procházely dráty vys. napětí, které po složení nejsou vůbec znát, tak jako na předchozím snímku, jsem nad míru spokojený. Alespoň pro letošek ;)
Zde je odkaz:
RHO OPHIUCHI
Pavel Gaugg
RHO jsem fotil 25.05., původně jsem to ale neměl v plánu. Doufal jsem, že se rozjedu na svoje obvyklé stanoviště, kde mám bohužel zacloněný horizont a tak jsem měl v plánu zcela jiné cíle.
Nakonec to vzhledem k odeznívající nemoci a špatnému spaní mé malé holčičky nevyšlo a tak jsem se alespoň po půlnoci odhodlal vyzkoušet po dlouhé době balkónovku.
Na to, že obloha byla průměrná a že skrze polovinu expozic procházely dráty vys. napětí, které po složení nejsou vůbec znát, tak jako na předchozím snímku, jsem nad míru spokojený. Alespoň pro letošek ;)
Zde je odkaz:
RHO OPHIUCHI
Pavel Gaugg
SeeStar_S50
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Pro mně to vysvětluje jen délku expozic. Že z toho vytaháš díky tak velkému kvantu snímků tak pěkné věci jsem nečekal. Mám se co učit.
Máš u mně +1 za to, že jsi uveřejnil neořízlou verzi
Velmi pěkný snímek Pavle.
Máš u mně +1 za to, že jsi uveřejnil neořízlou verzi
Velmi pěkný snímek Pavle.

- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Vracím se ještě k našemu Chorvatsku. Protože mi Vabra poslední noc půjčil 150mm Canon Makro f2,8, neodolal jsem nakonec nasnímat ještě jednou region kolem hvězd Antares a Rho Oph. Myslím, že i když mělo jít jen o snímek mně pro radost, že má nakonec cenu jej ukázat i veřejně. Alespoň tam těch výsledků z Chorvatska trochu přibylo 
Dík za tenhle záběr patří nejen Pavlu Vabrouškovi, ale i Pavlu Pechovi. Udělali jsme totiž výměnu a zatímco já ustavil jemu moji GSO, on ustavil pro mně jeho Astrotrac, takže toto je bez pointace, ale stačilo to.
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 600005.jpg

Dík za tenhle záběr patří nejen Pavlu Vabrouškovi, ale i Pavlu Pechovi. Udělali jsme totiž výměnu a zatímco já ustavil jemu moji GSO, on ustavil pro mně jeho Astrotrac, takže toto je bez pointace, ale stačilo to.
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 600005.jpg
Tak jeste jedna z Chorvatskeho Lapani hvezd, tentokrat fotoaparatem bez modifikace a ohniskem 50mm:
Technicko-takticka data na astrofotky.cz:
http://astrofotky.cz/~Vabra/1251665563.jpg
Technicko-takticka data na astrofotky.cz:
http://astrofotky.cz/~Vabra/1251665563.jpg
Pavel Vabrousek
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Nešlo by se podívat na darkframe? Přijde mi tam v rohu silná luminiscence. P.S pokud bys ale chtěl poskytnout i surová data, nebudu se zlobit, možná by z toho šel udělat lepší snímek, byť bez výrazných červených mlhovin.
Nevim kde tu liminiscenci vidis, u me 20D i 40D (v mnohem mensi mire) byva v prevem dolnim rohu a zrovna na tomto snimku se mi zda vykorigovana celkem dobre.
Nicmene neni problem poskytnout link na nezpracovany TIFF jak vylezl z DSS (vecer az budu na svem domacim PC)...
Nicmene neni problem poskytnout link na nezpracovany TIFF jak vylezl z DSS (vecer az budu na svem domacim PC)...
Pavel Vabrousek
-
Pavle, co je to za 50 tku ? Je to snad Canonní plasťák 1/8 ? A je přicloněn, nebo plná díra ?? Jestli mohu požádat, hoď sem link bez resize, děkuji.
Tak promiň, už jsem to zjistil na astrofotkách.
Tak promiň, už jsem to zjistil na astrofotkách.
50tku Canoni plastak 1.8 jsem vcera hodil spolu s DSLR z okna na zem (sice dovnitr pokoje, ne ven), ale presto sel na 2 kusy. Ty jsem inteligentne spojil vterinovym lepidlem jenze jsem jako obvykle prehanel a dal jsem tam lepidla vice a kapka mi spadla dovnitr na cocku primo doprostred... takze je na vyhozeni :-/ jsem to sikulka, konec OT hlaseni...
Čočka není ale plastová - tak se zastav v modelářských potřebách a existuje prostředek na rozlepování vteřinového lepidla ( moc dobré, když si slepíš prsty
).

lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Pavle díval jsem se na to, ač to normálně nedělám ve velmi kontrastním podání, zajímalo mně, jak vypadají ty slabé části. Buď teď ve dne mám špatný monitor, nebo jsi to s tím ztmavením vážně přehnal a není to tam vidět, zatímco na zvýrazněnější verzi snímku by tyto mlhoviny vylezly. Díky tomu jsem si všiml, že pravý dolní roh jde do růžova a tak jsem tipl tu luminiscenci jako u mého 30D. Nicméně to růžovění je malé a zřejmě to není tedy taková hrůza aby bylo nutné to znova korigovat. Nicméně TIFF rád uvítám a pošlu zpět můj pohled na úpravu této vynikající fotky.
50tku Canoni plastak 1.8 jsem vcera hodil spolu s DSLR z okna na zem (sice dovnitr pokoje, ne ven), ale presto sel na 2 kusy. Ty jsem inteligentne spojil vterinovym lepidlem jenze jsem jako obvykle prehanel a dal jsem tam lepidla vice a kapka mi spadla dovnitr na cocku primo doprostred... takze je na vyhozeni :-/ jsem to sikulka, konec OT hlaseni...Ty nemas tu prezdivku marne
.
Kapka lepidla na zadni coce by na druhou stranu nemela mit nejaky podstatny vliv na kvalitu obrazu (zalezi jak je velka a v kterych mistech). Trosku to zrejme snizi kontrast zejmena pri velkem pricloneni, ale na astro by to melo byt pouzitelne.
Asi bych ten objektiv znovu nerozebiral a nepatlal do nej smes na rozleptani lepidla, buhvi co by udelala s antireflexnimi vrstvami...

Kapka lepidla na zadni coce by na druhou stranu nemela mit nejaky podstatny vliv na kvalitu obrazu (zalezi jak je velka a v kterych mistech). Trosku to zrejme snizi kontrast zejmena pri velkem pricloneni, ale na astro by to melo byt pouzitelne.
Asi bych ten objektiv znovu nerozebiral a nepatlal do nej smes na rozleptani lepidla, buhvi co by udelala s antireflexnimi vrstvami...
Pavel Vabrousek
Asi bych ten objektiv znovu nerozebiral a nepatlal do nej smes na rozleptani lepidla, buhvi co by udelala s antireflexnimi vrstvami...Když to neudělá nic s rukama, tak to antireflex přežije. Když už přežil to lepidlo

lepší rada žádná než špatná
Pro MaGa, ale i pripadne dalsi zajemce link vede na neupravovany TIFF jak vypadl z DSS (zpracovane light+dark snimky s 2x2 binem).
http://www.vabrousek.cz/astroforum/Antares%2050mm.TIF
http://www.vabrousek.cz/astroforum/Antares%2050mm.TIF
Pavel Vabrousek