Zajimava nabidka neznackoveho triedru

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
Odpovědět
rasice

Příspěvek od rasice »

Co řikáte na ten druhej dalekohled, to docela jde ne:
Vabra

Příspěvek od Vabra »

K teto nabidce bych byl apriori skepticky jako ke vsem podobnym. Ale pokud to nabizi v pro tebe dosazitelne kamenne prodejne nic ti nebrani se tam zajit podivat. Nejlepe s pujcenym triedrem rozumne kvality a porovnat to. Treba budeme vsichni prekvapeni a ta optika bude pouzitelna.
Na dobirku bych takovehle zbozi rozhodne neriskoval.

Jako cenove srovnatelne a s relativne standardni kvalitou bych doporucil popremyslet o Bresser/Meade 10x50 prodavanych v Lidlech za 599 Kc. Jeste by je sem tam meli mit...
Celkem slusne dalekohledy nabizi i domaci Fomei ale ty zacinaji lehce nad 1000 Kc.

PS: asi by bylo dobre nezkladat v sekci dalekohledy nove tema nazvane "Dalekohled". Doporucil bych neco jako "Zajimava nabidka neznackoveho triedru" atd. Jinak se tady za chvili bude velmi tezke orientovat.
Pavel Vabrousek
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Název tématu jsem upravil

Jen dodám, že takovýto zoom triedr je na astro dost nahouby. Při malém zvětšení je u zoomu také dost malé zdánlivé zorné pole okuláru. Se zoomovaním k většímu zvětšení se to lepší, ale 24x je zase nepoužitelných, nedá se to skoro udržet a obraz je tmavý.

Jeden takový jsem měl, a honem rychle putoval pryč. A to stál 2400,-
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Risben

Příspěvek od Risben »

Pokud si chceš pořídit levný binokulár, tak to chtělo koupit za 600,- Kč Bresslera z Lidlu. Měl jsem možnost ho srovnat s mým údajně "výkonějším" a podstatně dražším (3 200,- Kč) binokulárem a teď mě mrzí, že jsem si toho Lidla nekoupil také :-[. Binokulárům se zoomem se pro astronomické pozorování raději vyhni.
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Odpovědět