Co řikáte na ten druhej dalekohled, to docela jde ne:
Zajimava nabidka neznackoveho triedru
K teto nabidce bych byl apriori skepticky jako ke vsem podobnym. Ale pokud to nabizi v pro tebe dosazitelne kamenne prodejne nic ti nebrani se tam zajit podivat. Nejlepe s pujcenym triedrem rozumne kvality a porovnat to. Treba budeme vsichni prekvapeni a ta optika bude pouzitelna.
Na dobirku bych takovehle zbozi rozhodne neriskoval.
Jako cenove srovnatelne a s relativne standardni kvalitou bych doporucil popremyslet o Bresser/Meade 10x50 prodavanych v Lidlech za 599 Kc. Jeste by je sem tam meli mit...
Celkem slusne dalekohledy nabizi i domaci Fomei ale ty zacinaji lehce nad 1000 Kc.
PS: asi by bylo dobre nezkladat v sekci dalekohledy nove tema nazvane "Dalekohled". Doporucil bych neco jako "Zajimava nabidka neznackoveho triedru" atd. Jinak se tady za chvili bude velmi tezke orientovat.
Na dobirku bych takovehle zbozi rozhodne neriskoval.
Jako cenove srovnatelne a s relativne standardni kvalitou bych doporucil popremyslet o Bresser/Meade 10x50 prodavanych v Lidlech za 599 Kc. Jeste by je sem tam meli mit...
Celkem slusne dalekohledy nabizi i domaci Fomei ale ty zacinaji lehce nad 1000 Kc.
PS: asi by bylo dobre nezkladat v sekci dalekohledy nove tema nazvane "Dalekohled". Doporucil bych neco jako "Zajimava nabidka neznackoveho triedru" atd. Jinak se tady za chvili bude velmi tezke orientovat.
Pavel Vabrousek
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Název tématu jsem upravil
Jen dodám, že takovýto zoom triedr je na astro dost nahouby. Při malém zvětšení je u zoomu také dost malé zdánlivé zorné pole okuláru. Se zoomovaním k většímu zvětšení se to lepší, ale 24x je zase nepoužitelných, nedá se to skoro udržet a obraz je tmavý.
Jeden takový jsem měl, a honem rychle putoval pryč. A to stál 2400,-
Jen dodám, že takovýto zoom triedr je na astro dost nahouby. Při malém zvětšení je u zoomu také dost malé zdánlivé zorné pole okuláru. Se zoomovaním k většímu zvětšení se to lepší, ale 24x je zase nepoužitelných, nedá se to skoro udržet a obraz je tmavý.
Jeden takový jsem měl, a honem rychle putoval pryč. A to stál 2400,-
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Pokud si chceš pořídit levný binokulár, tak to chtělo koupit za 600,- Kč Bresslera z Lidlu. Měl jsem možnost ho srovnat s mým údajně "výkonějším" a podstatně dražším (3 200,- Kč) binokulárem a teď mě mrzí, že jsem si toho Lidla nekoupil také :-[. Binokulárům se zoomem se pro astronomické pozorování raději vyhni.
Risben
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D