Objevil jsem Karkoschku

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Odpovědět
hall3000
Věk: 54

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od hall3000 »

hamr napsal: Kdo má možnost tisku, nemusí Karkhoschku shánět, hned vedle je možnost stažení:"Astroliteratura v PDF":http://www.freebookspot.com/TopTen.aspx?Category_ID=96
Čau, můžeš mi prosím Tě popsat kde se to stahuje? Nějak né a né na to přijít. Dík
 CEL 203/1000 HEQ-5 Synscan,  Refraktor  SW 80/400 AZ-3, Triedr 10x50 , 20x50 ,
ladis
Věk: 46

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od ladis »

hall3000 napsal:

Čau, můžeš mi prosím Tě popsat kde se to stahuje? Nějak né a né na to přijít. Dík
Klikni na http://rapidshare.com/files/53182183/5E ... 827B54.rar

pak, pokud mas zaplaceny rapidshare ucet klikni na "Premium" ci pokud jej zaplaceny nemas, klikni na "Free" tlacitko dole na strance. Budes muset opsat alfanumericky kod a po stahnuti soubor depakujes s heslem "books_for_all" (bez uvozovek).

A mas Karkoschku v anglictine v PDF souboru, pripravenou k vytisknuti! ;)
Obrázek
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
g
Věk: 64

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od g »

...a potřebuješ nový RAR, starý zahlasí chybu archívu.
Honza17

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Honza17 »

Ahoj,
na http://knihy.cpress.cz se objevilo, že kniha vyjde tento týden.
milan1960

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od milan1960 »

Honza17 napsal: Ahoj,
na http://knihy.cpress.cz se objevilo, že kniha výjde tento týden.Ahoj.Doufám,že máš pravdu.Letos to už několikrát slibili.Milan
Martin Vyskočil
Věk: 45

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Martin Vyskočil »

Honza17 napsal: Ahoj,
na http://knihy.cpress.cz se objevilo, že kniha vyjde tento týden.
Odkaz primo na knihu:
http://knihy.cpress.cz/knihy/hobby/vesm ... ne-oblohy/
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
milan kuhejda

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od milan kuhejda »

milan1960 napsal:
Ahoj.Doufám,že  máš pravdu.Letos to už několikrát slibili.Milannekecali,právě teď mi ji donesla/asi 10 min zpátky/paní pošťačka dobírkou za 414.-
Chef
Věk: 44

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Chef »

Taky jsem si ji teď objednal....už je na skladě:-)))
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
ladis

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od ladis »

Uz mam knizku doma, je vonava, je to proste mazel

Je temer identicka se "zdejsi" verzi v digit. podobe, jen je samozrejme cesky a nektere udaje, predevsim vzdalenosti objektu, jsou mirne odlisne oproti verzi v anglictine. Jinak graficky layout zcela shodny.

Vytisklou knizku budu uzivat jako polni atlas, knizku budu studovat doma v teple :-)
Obrázek
Ladislav Červinka
Jirka54

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Jirka54 »

Knihu mám v anglické i této novější české verzi. V podstatě identické, anglická je na lepším papíře, trochu s větší viditelností, česká má navíc foto.
Dobrá kniha, která poskytne velmi dobrý základ k pozorování a pomůže někomu při hledání obtížnějších objektů.

Zdravím Jirka
ladis

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od ladis »

jirkaM32 napsal: Knihu mám v anglické i této novější české verzi. V podstatě identické, anglická je na lepším papíře, trochu s větší viditelností, česká má navíc foto.
Dobrá kniha, která poskytne velmi dobrý základ k pozorování a pomůže někomu při hledání obtížnějších objektů.

Zdravím Jirka

Presne tak, pro me jako delana, diky ni jsem vcera rychle nasel planetarku Saturn ad. Libi se mi, ze ji mohu u dalekohledu otocit vzhuru nohama a v detailnich mapkach vidim zhruba to, co v hledacku dobsona. Parada. Musim rici, ze od dob uzivani Karkoschky zatim krom otocne mapy a CdC nic jineho nepotrebuji...
Obrázek
Ladislav Červinka
Martin Vyskočil

Objevil jsem Karkoschku

Zajimalo by me, do jake magnitudy jsou ty mapy v Karkoschkovi, pripadne jak vypadaji ty vyhledavaci mapky pro vybrane deep sky objekty. Mam totiz takovy pocit, ze nejspis to same mi nabidne Reiseatlas, ktery je navic laminovany.
Dale by me zajimalo, jestli Karkoschka muze doplnit napriklad knihu Souhvezdi od pana Rükla, kterou uz mam leta doma. Treba jestli pro objekty v teto knize lze najit v Karkoschkovi vyhledavaci mapky atd.
Diky

Jo jeste jsem zjistil, ze kniha ma format A5, coz mi prijde na atlas dost malo. Bud bude mapka mala nebo tam bude jen maly usek oblohy.
AdB

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od AdB »

Laminovaný Reisenatlas je výborný pro menší dalekohledy /ideálně triedry - hodně se mi osvědčil/, Karkoschka je určitě podrobnější - 1 celkový pohled /výřez souhvězdí/ a vedle něj detailnější záběr vybraného objektu, ale magnitudu teď nevím, nemám jej u sebe.

Ps.: v odd. Soft. a literatura je ke stáhnutí..
Cassi

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Cassi »

Martin Vyskocil napsal: Zajimalo by me, do jake magnitudy jsou ty mapy v Karkoschkovi, pripadne jak vypadaji ty vyhledavaci mapky pro vybrane deep sky objekty. Mam totiz takovy pocit, ze nejspis to same mi nabidne Reiseatlas, ktery je navic laminovany.

Atlas jsem si objednal a čekám, až mi příjde. Mám ho doma v okopírované podobě. Hvězdy v detailních mapkách jsou do 9mag a náhledové mapky jsou do 6mag. Atlas je fajn, u mapky máš i popis objektů, pokud mi příjde co nejdřív, tak ho na příštím MAČi uvidíš
Kometa C/2024 Y1
Martin Vyskočil

Objevil jsem Karkoschku

Diky vsem za info. Chvili vyckam a pak se uvidi.
Odpovědět