Zvířecí návštěva při pozorování

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Jacquess
Věk: 38

Příspěvek od Jacquess »

Sice mě při pozorování nenavštívil, ale na jeho sledování a focení jsem použil těžkou techniku Je to první čáp asi po 8 letech co se v naší vsi uvelebil na komíně.

Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)

Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce

https://tomaja.cz
Algol77 (Jakub Koukal)
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Algol77 (Jakub Koukal) »

Pozorovací místo 5 km od Kroměříže, velká louka (snad i přes 500 m), ale na okraji les ze dvou stran...běžně netopýři, ježci, všelijaká polní havěť...pak sovy, jednou letěla půl metra nade mnou, jak sem ležel, málem sem se pos..., ale ona taky, zakličkovala jak vzteklá, dají se podle ní řídit hodinky, vždycky 23:45-00:00 proletí nade mnou ;D Srnčí si dovolí přijít i na metr dva, pokud dlouho nespadne meteor a já nesvítím ani se nehýbu, prasata se neodváží z lesa, ale jinak je tam dobrý rachot, připomíná mi to zvuky z Pitch Black při rojení těch potvor ;D
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
vaclav1

Příspěvek od vaclav1 »

Při pozorování zvečera 15.7.2007 jsem byl svědkem náletu hejna chroustů-nepříjemné.Musel jsem se schovat do auta a počkat hoďku až se setmí úplně.Po setmění ani jeden chroust. :D
Newton 114/1000 pointační, Newton 150/750, ccd kamera ATIK-16, montáž EQ6 Pro SkyScan v blízké budoucnosti.
Martin Vyskočil
Věk: 45

Příspěvek od Martin Vyskočil »

Omlouvam se, ze odbocuju, ale v takovym hejnu chroustu jsem jednou skladal letadlo a pripadal jsem si jako v najakym americkym pseudokatastrofickym filmu, protoze jsem jich mel na sobe desitky. A zahodit kridlo neslo, museli jsme to dodelat. Opravdu neprijemny.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Jacquess

Příspěvek od Jacquess »

Ty chrousti mi připoměli taky jeden zážitek s hejnem hmyzu. Byl jsem na astronomické expedici, a tam se nám na dalekohled vyrojili mravenci, bylo jich strašně, totálně černo. 8)

Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce

hamr
Věk: 66

Příspěvek od hamr »

Už jsem to tu jednou uváděl, nedávno za dne při pozorování a focení zákrytu Venuše Měsícem mě PRUDILI tihle miniaturní broučci. Líbil se jim bílý dalekohled:
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Shqwert

Příspěvek od Shqwert »

Když nenarazíte na bachyni s mládaty tak se nic neděje, ale já mám jinou zkušenost, a to že není radno chodit na hvězdičky až po uši ozbrojeným myslivcem. No, jako bezpečně jsem si stejně nepřipadal a mohu doložit, že být na vrcholu potravního řetězce je sice krásné, ale ne lehké a já sám jsem uvažoval o vegetarianství.
Jo kde jsou ty doby, kdy jsme lovily mamuty...
Neuvěřím, dokud neuvidím...
Kunzov

Příspěvek od Kunzov »

Vcera vecer jsem sedel v trave na louce u lesa za vesnici a cekal na tmu. Najednou jsem ucitil na rameni neco jako velkou kobylku, nevericne hledim - kudlanka nabozna! Nevedel jsem ze je mozne na ni narazit i v u nas, mel jsem za to ze zije v tropech a subtropech. Sice by se to hodilo spis na prirovedecke forum, ale nevite jak je to mozne? Ze by nekomu utekla? Hlavu mi nastesti neukousla :)
Pozoruju z Oderských vrchů. N 200/1000, R 70/700, CEL 12x70.
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

V Maďarsku se vyskytují, u vás je v podstatě skoro stejně vedro. Nejsem biolog.. tak teď mi žena-bioložka řekla, že na jižní Moravě jsou běžné a začínají se objevovat v Polabí ;)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Jacquess

Příspěvek od Jacquess »

Kundlanka: kromě jižní Moravy se vyskytuje i na Vysočině

M.Adamovsky

Příspěvek od M.Adamovsky »

pred par dny jsem nocoval v jednom ze sedel nizkych tater...obloha nebyla teda uplne dobra kvuli oparu...ale i tak...museli jsme udelat ohen a hlidkovat kvuli medvedum...alespon ja mam z techto zvirat respekt, zvlast kdyz jsou pomerne caste utoky na lidi...nastesti zadny neprisel..asi kvuli tomu ohni..ale aspon letaly metasy :))
eastman

Příspěvek od eastman »

Mě teda navštívili ježci, kočky, ale čeho jsem se nejvíc lekl bylo saranče, které mi skočilo na hvězdnou mapu ;D

Ale pozor, začíná prý lovecká sezona, takže až pojedete někam na pole nebo k lesu, bacha, aby do vás někdo nenašil olovo. Zrovna v bedně říkali, že se občas stane, že si myslivci někoho spletou s divočákem. Když pak natrefíte na někoho, kdo nejdřív střílí a pak kouká, co to vlastně trefil, to může být celkem problém :-/
Martin, eastman(at)centrum.cz, tel.:608515309
3J

Příspěvek od 3J »

eastman napsal: Mě teda navštívili ježci, kočky, ale čeho jsem se nejvíc lekl bylo saranče, které mi skočilo na hvězdnou mapu ;D

Ale pozor, začíná prý lovecká sezona, takže až pojedete někam na pole nebo k lesu, bacha, aby do vás někdo nenašil olovo. Zrovna v bedně říkali, že se občas stane, že si myslivci někoho spletou s divočákem. Když pak natrefíte na někoho, kdo nejdřív střílí a pak kouká, co to vlastně trefil, to může být celkem problém :-/Jo chce to pověsit si na prd... záda červenou blikačku na kolo. To divočáci nenosí ;)
TomasN

Příspěvek od TomasN »

Jo chce to pověsit si na prd... záda červenou blikačku na kolo. To divočáci nenosí ;)To možná ne, ale zase se na to dobře míří. :o)))
astrofoto.unas.cz

Na každou otázku existuje jednoduchá snadno pochopitelná nesprávná odpověď.
ladis
Věk: 46

Příspěvek od ladis »

TomasN napsal:
To možná ne, ale zase se na to dobře míří. :o)))
eh ;D
Obrázek
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Odpovědět