Zrkadlovka pre Astrofoto...
Na konferencii NEAF vraj Canon robil prieskum medzi astronómami amatérmi, čo by radi videli v novej zrkadlovke venovanej astrofotografii... Sa uvidí, ako vravieva Ivanmsk 
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Pokud by Canon vypustil nějakou zrcadlovku určenou k asotrofotografii tak bych do toho asi šel. Docela by mě zajímalo na co se zaměří? Asi hlavně na zmenšení šumu dlouhé expozice, možná na filtr, aby se dalo fotit jak s ním tak hlavně i bez něj a pak nějaká možnost připojení externího chlazení (???) Snímač by měl mít tak 8-10Mpx a ideálně R-G-B-0 aby to bylo trochu citlivější. Nevím jak je to s použitím back-illuminated snímačů u Canonu, ale co jsem se tak koukal tak BSI čipy mají o dost vyšší účinnost. Toto by byla asi moje představa ideální astro-zrcadlovky. Místo na trhu by si myslím našla, takže určitá možnost, že se do něčeho takového Canon pustí tu je.
Otázkou pak ale je kolik by to stálo a jestli se pak nevyplatí rovnou astro ccd kamera. Ušetřit by se dalo na systému autofokusu, nebo sériovém snímání, takže procesor a elektronika by nemusela být tak výkonná (rychlá). Předpokládám, že by Canon nesestavil foťák pouze na astro ale i takový co se dá požít na i na denní focení.
Zdravím, pozerám že máte prakticky čerstvo otvorenu tému týkajucej sa vhodnej techniky na astrofotografiu (hmloviny, galaxie). Ja by som potreboval poradiť čo by bolo vhodnejšie Canon EOS 500D+modifikácia s digic4 procesorom, alebo CCD kamera Orion Starshoot pro V.2. Je pravda že su na fotografovanie planét celkom vhodne kamery QHY-5? Ďakujem za odpoveď Miro.
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Áno, na planéty postačí i obyčajná pointačná kamerka
. Pri snímaní planét ide o čo najrýchlejšie nasnímanie čo najväčšieho počtu snímkov. Pri fotení deepsky toto nie je treba. Ak by si šiel do CCD, tak by som určite doporučil monochromatickú ...