astrofotky.cz

Reakce na články, náměty, kritika, oslavné ódy
Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5520
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz

#31

Příspěvek od Karell »

Jediné dočasné řešení pro IE11 asi je po najetí na požadovaný obrázek přes pravé tlačítko dát možnost " Otevřít odkaz v nové záložce ". ( případně v novém okně ).
Maser
Příspěvky: 2270
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 41

astrofotky.cz

#32

Příspěvek od Maser »

Funguje to!
Sice to není to co bych si přál, ale moc děkuju za radu.
;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Uživatelský avatar
Zbych
Příspěvky: 943
Registrován: 07. 11. 2009, 12:33
Bydliště: Dačicko, okr. Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz

#33

Příspěvek od Zbych »

Jediné dočasné řešení pro IE11 asi je po najetí na požadovaný obrázek přes pravé tlačítko dát možnost " Otevřít odkaz v nové záložce ". ( případně v novém okně ).
To sice ano, dělám to běžně (nemyslím zde), ale to neřeší problém, že je něco v kódu špatně.
Uživatelský avatar
Zakov
Příspěvky: 773
Registrován: 28. 07. 2005, 20:04

astrofotky.cz

#34

Příspěvek od Zakov »

Mám problém s prohlížením jednotlivých obrázků. Když kliknu na libovolný snímek, a čekám, že se v novém okně zobrazí samostatný snímek i s údaji, otevře se nové okno ale s úvodní stránkou Astrofotek (http://astrofotky.cz/index.php)
A to dělá pokaždé kdy kliknu na jakýkoli snímek v jakémkoli okně.
Dělá mi to můj nový IE11, (v GoogleChrome žádný problém) a já vůbec netuším co kde nastavit aby to prohlíželo normálně.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Můžete mi poradit jak to vyřešit?
;)Otevři astrofotky -> alt+X -> nastavení kompatibilního zobrazení -> přidat astrofotky.cz. Pak restartuj IE. Fotky se budou načítat v novém okně korektně, ale mě se nové okno hodí do pozadí.
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Maser
Příspěvky: 2270
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 41

astrofotky.cz

#35

Příspěvek od Maser »

Funguje to, a hází mi to okno pěkně navrch.
Díky moc Miloši.   :D :D
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 1466
Registrován: 10. 04. 2015, 21:16

Re: astrofotky.cz

#36

Příspěvek od Dansemacabre »

Je chyba mezi klávesnicí a židlí, nebo astrofotky.cz nějak před nahráním upravují jpegy?
Jde mi o to, že v Pixi nebo Photoshopu fotku barevně upravím, uložím, pak zkontroluju v prohlížečí nebo i obyčejném malování a barvy jsou vždy stejné. Jenže jakmile ten jpeg nahraju na asrofotky.cz, ztratí se někde barevná informace a fotka je vyblitá - viz příloha.
Přílohy
color switch.jpg
color switch.jpg (145.28 KiB) Zobrazeno 6969 x
ES 12" dobson, APM 100mm ED APO binar
Uživatelský avatar
Tomáš Grygarčík
Příspěvky: 1502
Registrován: 18. 07. 2010, 23:35
Bydliště: Malé Hoštice
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

Re: astrofotky.cz

#37

Příspěvek od Tomáš Grygarčík »

Některé prohlížeče správu barev nepodporují či jen částečně. (máš kalibrováno a v systému nastavenou správu barev?)
SW 200/1000, SW 200/800, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200, SW 120/1000
ZWO ASI1600MM Pro, QHY-5 mono, OM-D E-M5 mark II a OM-D E-M1 mark III
SW HEQ-5 SS, SW Star Adventurer, SW Skytee, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
Uživatelský avatar
Vabra
Příspěvky: 3872
Registrován: 10. 02. 2006, 17:20

Re: astrofotky.cz

#38

Příspěvek od Vabra »

Zkus si svůj JPEG otevřít ve svém prohlížeči, ještě před uploadem na astrofotky... a uvidíš zda je problém v prohlížeči nebo na serveru...
Pavel Vabrousek
Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 16835
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:

Re: astrofotky.cz

#39

Příspěvek od MMys »

Pokud vím, tak Astrofotky.cz ty soubory, kteé jsou větší než aktuální velikost okna, před odesláním do prohlížeče resamplují.
Co to udělá s barevným profilem, pokud v tom je vložený, netuším. To je spíš dotaz na Konihlava
A druhá věc je zacházení prohlížečů s barevným profilem.

Já osobně to většinou řeším tak, že obraz naladím tak, aby vypal dobře v sRGB, a dám tam sRGB prfil nebo nic (to většinou vyjde stejně)
pokud to uděláš v AdobeRGB, tak to vypadá na internetu většinou jinak.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 1466
Registrován: 10. 04. 2015, 21:16

Re: astrofotky.cz

#40

Příspěvek od Dansemacabre »

A ještě je dost rozdíl, jestli edituju fotku v 32bitech v Pixi a z ní udělám jpeg, nebo ji nejdřív převedu do 16bit TIFFu, abych ji dokázal otevřít v Photoshopu. Pokud ji uložím do 16bit, edituju v PS a pak znovu otevřu v Pixi pro finální úpravy, tak už z ní rozumný jpeg neudělám nikdy.

Prohlížeč fotku otevře 1:1, takže tam nejspíš problém není. Chyba je tedy pravděpodobně někde v resamplu při nahrávání na server.
ES 12" dobson, APM 100mm ED APO binar
Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5560
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

Re: astrofotky.cz

#41

Příspěvek od Konihlav »

ja bych hledani problemu vzal z druheho konce:

Navod, jak zjistit, zda moje nahrana fotka na astrofotky.cz je jakkoli resamplovana ci jinak zprznena:

1. vezmu svuj JPG, treba (podporovane formaty viz http://astrofotky.cz/podminky.php uplne dole)

2. nahraju ho na astrofotky.cz

3. zjistim jmeno souboru tak, ze pokud je treba v okne URL na obrazek ve formatu:

Kód: Vybrat vše

http://astrofotky.cz/gallery.php?show=dansemacabre/1552298118.jpg
tak vlastni jmeno souboru je to 1552298118.jpg a je to ulozeny v adresari jmena uzivatele. Tudiz primej odkaz na fotku je:

Kód: Vybrat vše

http://astrofotky.cz/~dansemacabre/1552298118.jpg
takto taky muzete sirit odkazy na svoje obrazky, ale nebude tam pochopitelne zobrazeno cim to je focene a od koho to je a technicke detaily atp.

Mimochodem, jinak staci v otevrene galerii na obrazek kliknout pravym tlacitkem a dat View Image (ci nejak cesky, zobrazit obrazek bo tak neco) a prohlizec tu adresu obrazku spravne zobrazi...

4. tento obrazek si muzu zpet stahnout do PC :-) a porovnat.

Ja jsem to ted zkousel se svoji posledni fotkou:
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=K ... 203415.jpg

a binarni porovnani souboru mi vychazi takto:

Kód: Vybrat vše

[tk@king Downloads]$ diff vdB9-final-033pct.jpg 1551203415.jpg 
[tk@king Downloads]$ 
Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5560
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

Re: astrofotky.cz

#42

Příspěvek od Konihlav »

jinak ja, stejne jako MMys, kdyz exportuji finalni JPG na web tak to davam do sRGB prostoru... a pochopitelne zalezi, jak ma kdo nastaveny co v tom svym kterym webovym prohlizeci (z hlavy si nepamatuji co vse lze kde nastavovat ve kterym).
Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5560
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

Re: astrofotky.cz

#43

Příspěvek od Konihlav »

Dansemacabre: az prijdes na to, kde je chyba, dej vedet, taky me to zajima. Kdyz si stahnu Tvoji fotku z astrofotek a Tvoji fotku zde z fora, tak vim prd, protoze jsou to oboje jine fotky (jiny rozmer obrazku)...
Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 1466
Registrován: 10. 04. 2015, 21:16

Re: astrofotky.cz

#44

Příspěvek od Dansemacabre »

Udělal jsem pokus s nahráním a stažením vlastní fotky. Fotka otevřená v prohlížeči je ok, fotka nahraná na server ok není, fotka stažená ze serveru je zase ok :lol:

Chyba byla v ukládání do 16 bitů a následné konverzi do jpeg, kdy se pak obrázek chová jinde v každém prostředí. Všimnul jsem si toho teď poprvé, protože to bylo i poprvé, co jsem uložil projekt z Pixi do 16bit, abych ho dokázal následně upravit Lightroomem. Budu ten proces muset vzít za jiný konec, nebo přimět LR, aby ty 32bity zvládl otvírat.
ES 12" dobson, APM 100mm ED APO binar
Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 16835
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:

Re: astrofotky.cz

#45

Příspěvek od MMys »

Předně se podívej, jaký ICC profil je vložený v tom JPG souboru, než ho nahraješ na web.
Případně zkus správu barev před uložením vypnout a JPG uložit bez profilu.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Odpovědět