Refraktor TS 110/660 - ukončeno
Z hodiny na hodinu a ze dne na den, jsem se rozhodl pro prodej refraktoru TS 110/660mm. Chtěl bych ho prodat ale jako celek s montáží EQ MON 2. Jedná se o světelný achromát, který je určen především pro menší zvětšení a široká zorná pole, takový hledač komet. To ale asi většinou všichni víte. Montáž je bazarová, bez polárního hledáčku a motorů. Pro vizuální pozorování v pohodě použitelná s ručním pohonem. Motor je možno případně připojit jen v hodinové ose, druhý nelze, nálitek pro upevnění je odříznut. Sestavu bych chtěl prioritně prodat jako celek, s tím, že ale trvám na osobním odběru, protože sestava je na balení a posílání těžká a objemná. Bydlím kousek od Tábora. Je tam protizávaží 4,5kg, tyč je zkrácena a montáž je schopna nést dalekohled kolem 4-5kg. Mám ještě závaží 2,2kg pro případné přidání pro těžší dalekohled.
Tady jsou zatím dvě fota sestavy:
Pokud by měl někdo zájem, poslal bych mu více fotek na mail. Tady bych seřadil takovou prioritu prodeje:
1)Montáž a dalekohled s krytkami – 3200,-Kč
2)Montáž, dalekohled, zenitové zrcátko, okulár 17mm, zvětšení cca 39x – 3800,-Kč
3)Samotný dalekohled s krytkami – 2200Kč
4)Samotnou montáž – 1200Kč
Varianta 3 a 4 je až poslední instancí. Potom pouze u varianty 3 by bylo možné to zvládnout poštou. V ostatních případech bych chtěl ten osobní odběr, protože si neumím představit to balení a posílání. Pokud budou nějaké dotazy, klidně se ptejte zde nebo SZ.
Tady jsou zatím dvě fota sestavy:
Pokud by měl někdo zájem, poslal bych mu více fotek na mail. Tady bych seřadil takovou prioritu prodeje:
1)Montáž a dalekohled s krytkami – 3200,-Kč
2)Montáž, dalekohled, zenitové zrcátko, okulár 17mm, zvětšení cca 39x – 3800,-Kč
3)Samotný dalekohled s krytkami – 2200Kč
4)Samotnou montáž – 1200Kč
Varianta 3 a 4 je až poslední instancí. Potom pouze u varianty 3 by bylo možné to zvládnout poštou. V ostatních případech bych chtěl ten osobní odběr, protože si neumím představit to balení a posílání. Pokud budou nějaké dotazy, klidně se ptejte zde nebo SZ.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Měl bych zajem o samotny dalekohled.
Kdyby nebylo jineho zajemce, koupim i s montazi.
PZ
Kdyby nebylo jineho zajemce, koupim i s montazi.
PZ
Možná bych měl zájem o montáž, ale mám pár dotazů. Více v SZ.
Mal by som záujem o to závažie 2,2 kg ak by ostalo 
Dík
Poprípade ak by niekto mal niečo okolo 1,5 až 2,5 kg ponúknite.
Dík
Poprípade ak by niekto mal niečo okolo 1,5 až 2,5 kg ponúknite.
Dobson 254/1200, SCT 8, ED 80/600, MAK127/1500, Refra TS 110/660, HEQ5, EQ SKY, AZ3 atď........
Zdravím,
objevili se dva zájemci o samotnou montáž, takže pokud to dopadne, že by jí někdo koupil samostatně, není problém prodat i samostatně dalekohled. Jak jsem psal dalekohled bych byl schopen zabalit, ale montáž bych RADŠI předal osobně. Takže Zamarovs zatím může být prvním zájemcem o dalekohled a Janu Hubíkovi jsem odpovídal SZ na dotazy. Musím počkat jak to dopadne. Ještě jeden člen AF se mi ozval SZ na montáž, s tím, že ale dává přednost někomu s osobním odběrem (nemůže si pro montáž přijet), když takbych to s ním pak řešil dále.
Taková je zatím situace, budu informovat o dalším vývoji.
P.S.celek jsem chtěl prodat proto, že jsem chtěl prodat zkrátka oboje. Pokud se najde zároveň zájemce o dalekohled i montáž, je to v pohodě.
K tomu závaží 2,2kg, pokud si ho zájemce o montáž neveme, bylo by pak volné.
objevili se dva zájemci o samotnou montáž, takže pokud to dopadne, že by jí někdo koupil samostatně, není problém prodat i samostatně dalekohled. Jak jsem psal dalekohled bych byl schopen zabalit, ale montáž bych RADŠI předal osobně. Takže Zamarovs zatím může být prvním zájemcem o dalekohled a Janu Hubíkovi jsem odpovídal SZ na dotazy. Musím počkat jak to dopadne. Ještě jeden člen AF se mi ozval SZ na montáž, s tím, že ale dává přednost někomu s osobním odběrem (nemůže si pro montáž přijet), když takbych to s ním pak řešil dále.
Taková je zatím situace, budu informovat o dalším vývoji.
P.S.celek jsem chtěl prodat proto, že jsem chtěl prodat zkrátka oboje. Pokud se najde zároveň zájemce o dalekohled i montáž, je to v pohodě.
K tomu závaží 2,2kg, pokud si ho zájemce o montáž neveme, bylo by pak volné.
OK. Budem čakať. Aký je tam, vnútorný priemer pre uchytenie (závažie)?
Dobson 254/1200, SCT 8, ED 80/600, MAK127/1500, Refra TS 110/660, HEQ5, EQ SKY, AZ3 atď........
Změřím, ale až odpoledne doma.
Koupil bych dalekohled i s montáží. Dojel bych pro to autem.
--- refra SW 90/900 AZ3, okuláry původní 10 a 25mm, PLANETARY 5mm 58°, 32mm 50° OMNI. Triedr 8x50 ---
Musím se zatím omluvit všem se kterými jsem komunikoval o prodeji. Maxovna mi teď jako první nabídl variantu 1) a to koupi celého kompletu, navíc hned tento pátek a pro sestavu si přijede. Takže nedá se nic dělat, ale je to pro mě prioritní. Pokud by se něco zkomplikovalo a obchod neproběhl vrátím se k původní verzi, kdy jsem jednal s Janem Hubíkem o prodeji montáže a dalekohled jsem předpokládal pro kolegu Zamarovs. Nelze se jim než zatím omluvit, ale priority holt byly dané. Uvidím jak to v pátek dopadne.
Luděk Hamr
Luděk Hamr
Pro Willi,
průměr otvoru v závaží je 2,2cm, pokud mi zbude počítám s tebou. Je to vlastně rozpůlené to druhé 4,5kg závaží, které u montáže bylo (byly 2).
průměr otvoru v závaží je 2,2cm, pokud mi zbude počítám s tebou. Je to vlastně rozpůlené to druhé 4,5kg závaží, které u montáže bylo (byly 2).
Situace se zase rapidně mění :-/. Maxovna mi napsal zprávu, že měl autonehodu a peníze musí dát do auta, takže bych prosil kolegu Jana Hubíka, se kterým jsem komunikoval o montáži, trvá-li jeho zájem nadále a ta dohoda na předání 22.září, jak jsme domlouvali a kolegu Zamarovs jestli stojí o ten samotný dalekohled. Ceny platí - montáž 1200,- dalekohled 2200,- + odhaduju cca 100,- poštovné. Pokud budou tito dva zájemci s obchodem svolní nebudu už nic měnit i kdyby mi někdo nabídl koupi celku.
Omlouvám se za trochu zmatky, ale není to mojí vinou, situace se tak prostě vivinula. Prosím tedy kolegy Hubíka a Zamarovs o vyjádření k situaci zde nebo SZ. Takže tečka a už to měnit nebudu
.
Omlouvám se za trochu zmatky, ale není to mojí vinou, situace se tak prostě vivinula. Prosím tedy kolegy Hubíka a Zamarovs o vyjádření k situaci zde nebo SZ. Takže tečka a už to měnit nebudu
Stále mám zájem 
Take mam zajem o tubus
S Janem Hubíkem jsem snad domluven, kolegovi Zamarovs posílám ještě SZ.
Pro Willi,
závaží si vzal J.Hubík s montáží, takže mi nezůstalo.
S TS 110 jsem domluven o prodeji s Zamarovs. Pokud by se přeci jen něco změnilo dám vědět.
závaží si vzal J.Hubík s montáží, takže mi nezůstalo.
S TS 110 jsem domluven o prodeji s Zamarovs. Pokud by se přeci jen něco změnilo dám vědět.