Co dělají astronomové amatéři , když venku prší?
Tak jak zaháníte astronomickou nudu?
Newton 114/900
Věnuju se konečně manželským povinnostem. :D
..... dělam na webu, hraju si stechnikou, přepracovávám snímky a dělám si rozpisy objektů na další noc.
MartinV
..... dělam na webu, hraju si stechnikou, přepracovávám snímky a dělám si rozpisy objektů na další noc.
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
Co dělám, když venku prší? Jsem nas..nej ;D.
No já jsem takový spíš víkendový astronom, ve všední den, kdy jdu druhý den do práce nějak nemám sil. Takže těch šancí je pak ještě daleko míň. Zvlášť letos to počasí nějak zlobí!!! Jinak když prší tak buď pracuju na PC (projektant) nebo a to dost se poflakuju na AF, astrofotkách atd.atd. Zkrátka brouzdám na netu, v zoufalství upravuju staré fotky, taky hodně bastlím kolem výbavičky (ATM) a teď nově buduju pevné pozorovací stanoviště na půdičce takového hospodářského objektu na dvoře. Zrovna dnes jsem tomu věnoval celý den a zase s tím trochu pohnul
. Jsou to zatím však jen vyklízecí a bourací práce, no konečně se to začalo hejbat, abych to přes prázniny dorazil a v zimě tam měl Dobsona!!!
No já jsem takový spíš víkendový astronom, ve všední den, kdy jdu druhý den do práce nějak nemám sil. Takže těch šancí je pak ještě daleko míň. Zvlášť letos to počasí nějak zlobí!!! Jinak když prší tak buď pracuju na PC (projektant) nebo a to dost se poflakuju na AF, astrofotkách atd.atd. Zkrátka brouzdám na netu, v zoufalství upravuju staré fotky, taky hodně bastlím kolem výbavičky (ATM) a teď nově buduju pevné pozorovací stanoviště na půdičce takového hospodářského objektu na dvoře. Zrovna dnes jsem tomu věnoval celý den a zase s tím trochu pohnul
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Když prší, máme pravidelně astrosetkání.
A tak my tu žijeme pod Beskydskýma horama.
A tak my tu žijeme pod Beskydskýma horama.
- Stefan K
- Věk: 65
- Kontaktovat uživatele:
Co dělám, když venku prší? Jsem nas..nej .
No já jsem takový spíš víkendový astronom ...
... tiež som taký víkendový, z balkóna paneláka v meste plnom nočných lámp, sa toho veľa napozorovať nedá... zostáva len ten víkend na vidieku. A keď prší, konečne trocha odpočívam.
Cez týždeň - prší, či neprší - po večeroch zvyčajne sedím pri počítači a prehľadávam archív snímok NEAT a hľadám nové asteroidy... Viac nájdete na www.skaw.sk/neatdiscpage.htm
Stefan
No já jsem takový spíš víkendový astronom ...
... tiež som taký víkendový, z balkóna paneláka v meste plnom nočných lámp, sa toho veľa napozorovať nedá... zostáva len ten víkend na vidieku. A keď prší, konečne trocha odpočívam.
Cez týždeň - prší, či neprší - po večeroch zvyčajne sedím pri počítači a prehľadávam archív snímok NEAT a hľadám nové asteroidy... Viac nájdete na www.skaw.sk/neatdiscpage.htm
Stefan
Stefan
-------------------------------------------
"Ten pohľad ... je ďaleko to najvznešenejšie čo nám astronómia poskytuje." Edmund Halley
www.skaw.sk - svet asteroidov a komét
-------------------------------------------
"Ten pohľad ... je ďaleko to najvznešenejšie čo nám astronómia poskytuje." Edmund Halley
www.skaw.sk - svet asteroidov a komét
Já jdu na astro-fórum a tam čtu a píšu. Lepší by však dycky bylo, kdyby nepršelo. :) 
Sky-Watcher Newton 254/1200 Dobson, Sky-Watcher refraktor 90/910, triedr 12x25, hledáčky k dalekohledům, okuláry 25mm, 10mm, 15mm, 13mm, 6,5mm a 6mm, filtry: žlutý, červený, zelený, šedý, UHC Profi, Baader O III, folie Baader Astrosolar
Koukam,že je to už dlouho,co tu nebyl žádný příspěvek,tak to trochu oživím.Převážně se věnuju motorsportu,je pravda,že to zabere víc času než jen ten když prší ;D,ale co dělat jinýho na vsi 
Tady něco málo z naší dílny
http://www.youtube.com/watch?v=LKT3Ez4XCXE
http://www.facebook.com/pages/Asi-Tak-T ... ts&fref=ts
Jinak mi pozorování narušil 2 měsíční syn,od kterého se prostě nejde odtrhnout,dále hudba a gaučing ;D a samozřejmě AF
PS:tuhle bestii neřídím
Tady něco málo z naší dílny
http://www.youtube.com/watch?v=LKT3Ez4XCXE
http://www.facebook.com/pages/Asi-Tak-T ... ts&fref=ts
Jinak mi pozorování narušil 2 měsíční syn,od kterého se prostě nejde odtrhnout,dále hudba a gaučing ;D a samozřejmě AF
PS:tuhle bestii neřídím
Když prší dlouho, musím vysvětlit psovi, že na procházku se nejde protože venku leje 
Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz
Příprava pozorovacích plánů + studium objektů, které mám naplánovány.
Pokud člověk ví, co pozoruje a zná alespoň základní astrofyzikální pozadí těchto objektů, je pak pozorování mnohem zajímavější.
Díle si čtu, pouštím přednášky a sleduju dokumenty, na které nemám jinak čas.
Pokud člověk ví, co pozoruje a zná alespoň základní astrofyzikální pozadí těchto objektů, je pak pozorování mnohem zajímavější.
Díle si čtu, pouštím přednášky a sleduju dokumenty, na které nemám jinak čas.

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
... vzájemně se obviňují, kdo že si to zas koupil nový dalekohled, který zákonitě způsobí, že je měsíc zataženo ;D
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Ja sa napríklad hrám so staršími snímkami a skúšam nové postupy.
A osobne som moc zvedaý kto sa prizná, že sa nudí a chodí sem rozpútavať zvadu a hnev.

A osobne som moc zvedaý kto sa prizná, že sa nudí a chodí sem rozpútavať zvadu a hnev.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
- Honza Ebr (honza42)
Tohle tvoje neustálý obviňováni lidí z toho, že někde schválně rozpoutávají "zvadu a hnev" ve mě rozpoutává hněv (nevim přesně, co je to zvada, takže to radši nebudu komentovat, ale skoro určitě to mám taky). Z toho tedy odvozuju, že se nudíš a že tohle má být nenápadné přiznání?
Na tomhle fóru je pár lidí, co maj usilovnou potřebu prudit, ty obvykle někdo odkáže do patřičných mezí a zbytek je vesměs slušná a produktivní diskuze. Co teda motivuje tebe a tobě podobné k takovýmhle komentářů? Máte něco z toho, že neustále vykreslujete AF jako místo hrozných hádek? Pomáhá to nějak dobré atmosféře tady?
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
...Máte něco z toho, že neustále vykreslujete AF jako místo hrozných hádek? Pomáhá to nějak dobré atmosféře tady?
Hádky fakt neprospievajú a nepomáha to. Ale že by som práve ja takéto niečo robil?
Môj predchádzajúci príspevok bol suchým konštatovaním vychádzajúcim z dlhodobého pozorovania. Fakt sa nájdu ľudia, ktorí z nudy začnú niečo a potom sa mnohí ďalší nechajú strhnúť...
mail to:fun2mas(at)gmail.com
A ja ,kdyz prsi, si zahraju Orbiter simulator Doporucuji 
SW ED100, AZ4, EQ5, SW MAK 127, SW DOB 254/1200
- Peter S. (cactae)
Ked je zly cas - a ten je nad Prešovom v podstate od oktobra v kuse - dumam co sa da zlepsit na mojom astro vybaveni, ak ma to nebavi tak sa divam v telke na dokumentarne filmy- je mi jedno ci su o skladoch, zvieratach, vojne, vesmire, atd...