Co dělají astronomové amatéři , když venku prší?

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
baranka

Příspěvek od baranka »

Tak jak zaháníte astronomickou nudu?
Newton 114/900
MartinV.

Příspěvek od MartinV. »

Věnuju se konečně manželským povinnostem.  :D

..... dělam na webu, hraju si stechnikou, přepracovávám snímky a dělám si rozpisy objektů na další noc.

MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
hamr
Věk: 65

Příspěvek od hamr »

Co dělám, když venku prší? Jsem nas..nej ;D.

No já jsem takový spíš víkendový astronom, ve všední den, kdy jdu druhý den do práce nějak nemám sil. Takže těch šancí je pak ještě daleko míň. Zvlášť letos to počasí nějak zlobí!!! Jinak když prší tak buď pracuju na PC (projektant) nebo a to dost se poflakuju na AF, astrofotkách atd.atd. Zkrátka brouzdám na netu, v zoufalství upravuju staré fotky, taky hodně bastlím kolem výbavičky (ATM) a teď nově buduju pevné pozorovací stanoviště na půdičce takového hospodářského objektu na dvoře. Zrovna dnes jsem tomu věnoval celý den a zase s tím trochu pohnul ;). Jsou to zatím však jen vyklízecí a bourací práce, no konečně se to začalo hejbat, abych to přes prázniny dorazil a v zimě tam měl Dobsona!!!
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
fidler

Příspěvek od fidler »

Když prší, máme pravidelně astrosetkání.

A tak my tu žijeme pod Beskydskýma horama.
Stefan K
Věk: 65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stefan K »

Co dělám, když venku prší? Jsem nas..nej .
No já jsem takový spíš víkendový astronom ...
... tiež som taký víkendový, z balkóna paneláka v meste plnom nočných lámp, sa toho veľa napozorovať nedá...  zostáva len ten víkend na vidieku. A keď prší, konečne trocha odpočívam.

Cez týždeň - prší, či neprší - po večeroch zvyčajne sedím pri počítači a prehľadávam archív snímok NEAT a hľadám nové asteroidy... Viac nájdete na www.skaw.sk/neatdiscpage.htm

Stefan
Stefan
-------------------------------------------
"Ten pohľad ... je ďaleko to najvznešenejšie čo nám astronómia poskytuje."   Edmund Halley

www.skaw.sk - svet asteroidov a komét
Jakkol

Příspěvek od Jakkol »

Já jdu na astro-fórum a tam čtu a píšu. Lepší by však dycky bylo, kdyby nepršelo.  :) :)

Sky-Watcher Newton 254/1200 Dobson, Sky-Watcher refraktor 90/910, triedr 12x25, hledáčky k dalekohledům, okuláry 25mm, 10mm, 15mm, 13mm, 6,5mm a 6mm, filtry: žlutý, červený, zelený, šedý, UHC Profi, Baader O III, folie Baader Astrosolar
Yany

Příspěvek od Yany »

Koukam,že je to už dlouho,co tu nebyl žádný příspěvek,tak to trochu oživím.Převážně se věnuju motorsportu,je pravda,že to zabere víc času než jen ten když prší ;D,ale co dělat jinýho na vsi :)
Tady něco málo z naší dílny
http://www.youtube.com/watch?v=LKT3Ez4XCXE
http://www.facebook.com/pages/Asi-Tak-T ... ts&fref=ts
Jinak mi pozorování narušil 2 měsíční syn,od kterého se prostě nejde odtrhnout,dále hudba a gaučing ;D a samozřejmě AF
PS:tuhle bestii neřídím
Jacquess
Věk: 38

Příspěvek od Jacquess »

Když prší dlouho, musím vysvětlit psovi, že na procházku se nejde protože venku leje :D
Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)

Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce

https://tomaja.cz
ladis
Věk: 46

Příspěvek od ladis »

Příprava pozorovacích plánů + studium objektů, které mám naplánovány.

Pokud člověk ví, co pozoruje a zná alespoň základní astrofyzikální pozadí těchto objektů, je pak pozorování mnohem zajímavější.

Díle si čtu, pouštím přednášky a sleduju dokumenty, na které nemám jinak čas.
Obrázek
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Regulus

Příspěvek od Regulus »

... vzájemně se obviňují, kdo že si to zas koupil nový dalekohled, který zákonitě způsobí, že je měsíc zataženo ;D
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
FunTomas

Příspěvek od FunTomas »

Ja sa napríklad hrám so staršími snímkami a skúšam nové postupy.

A osobne som moc zvedaý kto sa prizná, že sa nudí a chodí sem rozpútavať zvadu a hnev.
;)
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Honza Ebr (honza42)

Příspěvek od Honza Ebr (honza42) »

A osobne som moc zvedaý kto sa prizná, že sa nudí a chodí sem rozpútavať zvadu a hnev.
;)
Tohle tvoje neustálý obviňováni lidí z toho, že někde schválně rozpoutávají "zvadu a hnev" ve mě rozpoutává hněv (nevim přesně, co je to zvada, takže to radši nebudu komentovat, ale skoro určitě to mám taky). Z toho tedy odvozuju, že se nudíš a že tohle má být nenápadné přiznání?

Na tomhle fóru je pár lidí, co maj usilovnou potřebu prudit, ty obvykle někdo odkáže do patřičných mezí a zbytek je vesměs slušná a produktivní diskuze. Co teda motivuje tebe a tobě podobné k takovýmhle komentářů? Máte něco z toho, že neustále vykreslujete AF jako místo hrozných hádek? Pomáhá to nějak dobré atmosféře tady?
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
FunTomas

Příspěvek od FunTomas »

...Máte něco z toho, že neustále vykreslujete AF jako místo hrozných hádek? Pomáhá to nějak dobré atmosféře tady?
Hádky fakt neprospievajú a nepomáha to. Ale že by som práve ja takéto niečo robil?

Môj predchádzajúci príspevok bol suchým konštatovaním vychádzajúcim z dlhodobého pozorovania. Fakt sa nájdu ľudia, ktorí z nudy začnú niečo a potom sa mnohí ďalší nechajú strhnúť...
mail to:fun2mas(at)gmail.com
E3die

Příspěvek od E3die »

A ja ,kdyz prsi, si zahraju Orbiter simulator Doporucuji :)
SW ED100, AZ4, EQ5, SW MAK 127, SW DOB 254/1200
Peter S. (cactae)

Příspěvek od Peter S. (cactae) »

Ked je zly cas - a ten je nad Prešovom v podstate od oktobra v kuse - dumam co sa da zlepsit na mojom astro vybaveni, ak ma to nebavi tak sa divam v telke na dokumentarne filmy- je mi jedno ci su o skladoch, zvieratach, vojne, vesmire, atd...
Odpovědět