registax 5
registax 5
Aj ked na fore vidim temu registax, ale tyka sa verzie4, preto otvaram novy topic
Po dlhej dobe som zavital na stranku programu Registax a nestacim sa divit. Pracuje sa na verzii 5
Autori slubuju okrem ineho priame nacitanie a spracovanie raw suborov zo zrkadloviek (konecne!), podpora avi suborov o velkosti vacsej ako 1 Gb. Dalej podporu pre mpeg subory...
Spracovavat mozme az 50 000 frejmov (povodna vedela maximalne 10 000) a maximalna velkost obrazku, s ktorou si soft poradi bude 4000x4000 pixelov.
Mame sa na co tesit. Len skoda, ze zatial na stranke nie je download. Na stranke je zato uvedeny test rychlosti starej (V4) a novej (V5) verzie...
Narast rychlosti je neuveritelny!
Alignment Optimizing Stacking Total
RegiStax 4 4:35 22:45 1:10 28:30
RegiStax 5 1:35 3:45 1:10 6:30
som skopiroval odtial ...http://www.astronomie.be/registax/previewv5-0.html
Podla stranky to bolo testovane na stroji z win wista. Procesor Intel Core Duo 1,67 Ghz a 2 GB RAM. Na stranke vidite aj kolko obrazkov zarovnavali.
Je tam aj viac info o tom, co pridali a vylepsili. Budeme cakat!
Po dlhej dobe som zavital na stranku programu Registax a nestacim sa divit. Pracuje sa na verzii 5
Autori slubuju okrem ineho priame nacitanie a spracovanie raw suborov zo zrkadloviek (konecne!), podpora avi suborov o velkosti vacsej ako 1 Gb. Dalej podporu pre mpeg subory...
Spracovavat mozme az 50 000 frejmov (povodna vedela maximalne 10 000) a maximalna velkost obrazku, s ktorou si soft poradi bude 4000x4000 pixelov.
Mame sa na co tesit. Len skoda, ze zatial na stranke nie je download. Na stranke je zato uvedeny test rychlosti starej (V4) a novej (V5) verzie...
Narast rychlosti je neuveritelny!
Alignment Optimizing Stacking Total
RegiStax 4 4:35 22:45 1:10 28:30
RegiStax 5 1:35 3:45 1:10 6:30
som skopiroval odtial ...http://www.astronomie.be/registax/previewv5-0.html
Podla stranky to bolo testovane na stroji z win wista. Procesor Intel Core Duo 1,67 Ghz a 2 GB RAM. Na stranke vidite aj kolko obrazkov zarovnavali.
Je tam aj viac info o tom, co pridali a vylepsili. Budeme cakat!
registax 5
Mne by ke spokojenosti stacilo, kdyby ten proces vubec dokoncil, coz se mi zatim nepodarilo. Rychlost je vec az druha ;D
Jsem zacatecnik, ale lecim se 

registax 5
Kde stiahnut?Ďakujem
nepočujúci amaterský astronóm
Súkromná astronomická pozorovateľňa KYSUCA
8" f/5 Newton, CG-5 + motor, Canon EOS 550D, 850D + Astronomik CLS, pointacie SW 102/500mm, hmlovinovy filter UHC-S
https://vesmir-spj.webnode.sk/

8" f/5 Newton, CG-5 + motor, Canon EOS 550D, 850D + Astronomik CLS, pointacie SW 102/500mm, hmlovinovy filter UHC-S
https://vesmir-spj.webnode.sk/
registax 5
Este to nevyslo, stale sa na tej verzii 5 pracuje...takze musime cakat. Pisu, ze coskoro vyjde aspon pre-beta verzia 5 
Uz sa tesim aj ja

Uz sa tesim aj ja

http://astrofotografia.sk/
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
registax 5
Este to nevyslo, stale sa na tej verzii 5 pracuje...takze musime cakat. Pisu, ze coskoro vyjde aspon pre-beta verzia 5 
Uz sa tesim aj ja :)Na stranke tvrdia, ze uz 28. februara...
http://www.astronomie.be/registax/index.html
Budeme cakat a hned to vyskusam via wine

Uz sa tesim aj ja :)Na stranke tvrdia, ze uz 28. februara...
http://www.astronomie.be/registax/index.html
Budeme cakat a hned to vyskusam via wine

registax 5
Tak a je to tu 
Beta noveho registaxu. Priamy link na download

Beta noveho registaxu. Priamy link na download
registax 5
Zkusil jsem v "5" složit 10 fotek Orionu a jde to, "4" to pokud se pamatuju nezvládla, musel jsem tehdy použít DSS.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
registax 5
Grafika sa vcelku pomenila, ale dnešný snímok Venuše mi z oboch vyšiel rovnaký. Ešte tam skúsim hodiť Lulina, čo to spraví 

registax 5
Zdravim,
dnes jsem se konecne rozhoupal k tomu, abych se ponoril do taju tohoto softwaru.
Mel bych na vas, kteri s nim jiz nejaky ten patek pracujete dotaz a potazmo prosbu.
Kdyz chci slozit snimky Mesice, kteri nejsou "souose", tak se mi prekryji, ale kazdy zvlast, kdy mam tedy na jednom snimku treba 6 mesicu, ale pres sebe, tak, ze vlastne je z toho matlanice.
Co delam spatne? Jak docilim toho, aby na sobe snimky sedely? Pokud je chyba jiz pri porizovani snimku (poloha fotaku pri foceni - fotak drzim v ruce, a asi ne vzdy je objektiv kompaktu ve stejne poloze nebo v zcela v ose ZP okularu), tak bych se chtel zeptat, jestli by mi nekdo neposkytl nejake snimky na skladani, ze kterych neco dam dohromady a nacvicim si to na nem. Pri soucasnem pocasi si asi nic jen tak nevyfotim. Kdyby se nekdo nabidl, tak mu slibuji, ze snimky pouziju jen pro ten muj studijni ucel a nebudu se s nimi nekdy chlubit.
Diky
Lukina
PS: Registar mam ted tu posledni verzi V5 Beta
dnes jsem se konecne rozhoupal k tomu, abych se ponoril do taju tohoto softwaru.
Mel bych na vas, kteri s nim jiz nejaky ten patek pracujete dotaz a potazmo prosbu.
Kdyz chci slozit snimky Mesice, kteri nejsou "souose", tak se mi prekryji, ale kazdy zvlast, kdy mam tedy na jednom snimku treba 6 mesicu, ale pres sebe, tak, ze vlastne je z toho matlanice.
Co delam spatne? Jak docilim toho, aby na sobe snimky sedely? Pokud je chyba jiz pri porizovani snimku (poloha fotaku pri foceni - fotak drzim v ruce, a asi ne vzdy je objektiv kompaktu ve stejne poloze nebo v zcela v ose ZP okularu), tak bych se chtel zeptat, jestli by mi nekdo neposkytl nejake snimky na skladani, ze kterych neco dam dohromady a nacvicim si to na nem. Pri soucasnem pocasi si asi nic jen tak nevyfotim. Kdyby se nekdo nabidl, tak mu slibuji, ze snimky pouziju jen pro ten muj studijni ucel a nebudu se s nimi nekdy chlubit.
Diky
Lukina
PS: Registar mam ted tu posledni verzi V5 Beta
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
registax 5
nevim možná se pletu ale mám dojem že jsem nedávno přišel na funkci která přibila v týhle verzy a jmenuje se nejak "de-rotate" jak napotvoru to nemůžu už najít abych to mohl sám vyzkoušet na svejch fotkách měsíce z 450D, jinak jediný co mě napadá srovnat to růčo podle nejakýho kráteru veprostřed a na kraji měsíce.
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
registax 5
Tak jsem konecne take vyzkousel Registax 5 beta a myslim si, ze je zase o dost lepsi nez predchozi verze. Zatim jsem vyzkousel jen 3 starsi obrazky, ale vsechny mi vysly lepsi z R5 beta.
Ja jsem spokojeny :).
Ja jsem spokojeny :).
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
registax 5
Chtel bych se zeptat jednu chybu, ktera se mi objevuje pri zpracovani v Registaxu 5 (vlastni tema jsem nenasel).
Zpracovavam asi devet fotografii Mesice v jpeg formatu (celkem circa 25 MB). Alignment i Optimizaci volim automatickou, ale kdyz dojdu ke stackingu, dostanu chybu „Ke zpracovani tohoto prikazu neni dostatecny prostor.“ a koncim.
Netusite, kde je problem? Google pri dotazu na tuto hlasku a aplikaci nic rozumneho nevrati, na disku, kde mam zpracovavane fotografie, mam 13 GB mista, a mam asi 0.75 az 1 GB volne pameti. Podle rozdilneho jazyka Registaxu (en) a hlasky (cs) soudim, ze jde o chybu systemovou, ale nevim, jak problem odstranit. Ukoncit ostatni soubezne bezici programy jsem zkousel, restart PC take.
Zpracovavam asi devet fotografii Mesice v jpeg formatu (celkem circa 25 MB). Alignment i Optimizaci volim automatickou, ale kdyz dojdu ke stackingu, dostanu chybu „Ke zpracovani tohoto prikazu neni dostatecny prostor.“ a koncim.
Netusite, kde je problem? Google pri dotazu na tuto hlasku a aplikaci nic rozumneho nevrati, na disku, kde mam zpracovavane fotografie, mam 13 GB mista, a mam asi 0.75 az 1 GB volne pameti. Podle rozdilneho jazyka Registaxu (en) a hlasky (cs) soudim, ze jde o chybu systemovou, ale nevim, jak problem odstranit. Ukoncit ostatni soubezne bezici programy jsem zkousel, restart PC take.
registax 5
Vůbec si nejsem jistý, jestli to pomůže, ale jestli máš vícejádrový procesor, tak zkus pro registax nastavit zpracovávání pouze jedním jádrem (Správce úloh (ctrl+alt+del) -> Procesy -> pravý klik na proces registaxu -> Nastavit spřažení -> odklikat všechny jádra kromě jednoho -> OK). Systém si to pamatuje a není to potřeba nastavovat po každém spuštění. Kdyžtak poreferuj jestli to pomohlo...
"Please do not stare into laser with remaining eye."
EQ-5 GoTo, SW N200/1000, UHC Astronomik Profi, Barlow 2x Ultima 1.25”, Vixen PL32mm, SP-25mm, SP-10mm, SW UWA 6mm
EQ-5 GoTo, SW N200/1000, UHC Astronomik Profi, Barlow 2x Ultima 1.25”, Vixen PL32mm, SP-25mm, SP-10mm, SW UWA 6mm
registax 5
Dvoujadrovy procesor mam, vecer to doma vyzkousim a dam vedet.