Uvažuji o nějakých pokusech promítání hvězné blohy na strop pokoje.Takové spíš jen náladové planetárium.
Jako nejdostupnější se mi jeví promítání jednoho, nebo více diapozitivů (nebo větší folie).
Máte někdo nějakou zkušenost s výrobou diapozitivu z digitálních dat? Na netu to některé firmy nabízejí, ale není to formou šup tři fotky do košíku a otravovat je kvůli dvěma diákům mi přijde hloupé. Víte někdo o nějaké možnosti nebo firmě, nejlépe v Brně, popř. fungující jako běžný internetový fotolab?
Diapozitiv z digitálních dat
- Jakub
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
http://www.paladix.cz/clanky/osvit-filmu.html
Dělají filmy, možná by to šlo i na diák, Petr má provozovnu v Brně a Olomouci. Je tam na něj i kontakt.
Dělají filmy, možná by to šlo i na diák, Petr má provozovnu v Brně a Olomouci. Je tam na něj i kontakt.
CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
To JE osvit na diapozitiv (Elitechrome 100). Na co také jiného ? Na negativ by to nemělo smysl.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Jakub napsal: http://www.paladix.cz/clanky/osvit-filmu.html
Dělají filmy, možná by to šlo i na diák, Petr má provozovnu v Brně a Olomouci. Je tam na něj i kontakt.Díky, to je ono. Přitom článek jsem kdysi čet, ale mozek nespojil...
Ještě přihodím jeden dotaz: Jaké nejvyšší dpi digifotografie je možné nechat udělat. Jde mi o to, jak to dopadne, kdybych promítal osvícenou fotku rozměru cca kinofilm. políčka (abych mohl promítat běžným objektivem). Třeba nejobyčejnější fotky z DE drogerie mají prostým okem vidět jednotlivé body jak z tiskárny a hrozný šum. Tak mě zajímá, když to nechám udělat v profesionálnějším fotolabu, kam až je možné se u matné fotky dostat.
Ptám se, protože kdybych promítanou oblohou chtěl i rotovat potřebuji větší obrázek, než je diáček. Asi by šlo i spojovat diáčky, ale spoje budou asi vidět.
Dělají filmy, možná by to šlo i na diák, Petr má provozovnu v Brně a Olomouci. Je tam na něj i kontakt.Díky, to je ono. Přitom článek jsem kdysi čet, ale mozek nespojil...
Ještě přihodím jeden dotaz: Jaké nejvyšší dpi digifotografie je možné nechat udělat. Jde mi o to, jak to dopadne, kdybych promítal osvícenou fotku rozměru cca kinofilm. políčka (abych mohl promítat běžným objektivem). Třeba nejobyčejnější fotky z DE drogerie mají prostým okem vidět jednotlivé body jak z tiskárny a hrozný šum. Tak mě zajímá, když to nechám udělat v profesionálnějším fotolabu, kam až je možné se u matné fotky dostat.
Ptám se, protože kdybych promítanou oblohou chtěl i rotovat potřebuji větší obrázek, než je diáček. Asi by šlo i spojovat diáčky, ale spoje budou asi vidět.
- Jakub
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
MMys napsal: To JE osvit na diapozitiv (Elitechrome 100). Na co také jiného ? Na negativ by to nemělo smysl.Já zas nečetl, ale věděl že tam je 

CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer
hmm... existuje aj nieco ako tlac na diapozitiv... neviem co to presne je, ale viem, ze to mali v bratislavskej fakultnej nemocnici... mozno sa skusit opytat nejakeho znameho v nemocniciach...
a bola to urcite tlaciaren, nie osvitove zariadenie...
a bola to urcite tlaciaren, nie osvitove zariadenie...
dusko napsal: hmm... existuje aj nieco ako tlac na diapozitiv... neviem co to presne je, ale viem, ze to mali v bratislavskej fakultnej nemocnici... mozno sa skusit opytat nejakeho znameho v nemocniciach...
a bola to urcite tlaciaren, nie osvitove zariadenie...Naopak, měl jsem na mysli jaké má nejvyšší rozlišení kvalitní dostupná papírová fotka.
a bola to urcite tlaciaren, nie osvitove zariadenie...Naopak, měl jsem na mysli jaké má nejvyšší rozlišení kvalitní dostupná papírová fotka.