Dostal jsem aparát meteostanice, která se používá ve výškových balónech.
Měří teplotu, tlak a vlhkost, data se předávají rádiově na pozemní stanoviště.
Chtěl bych požádat, zda-li má někdo s tímto zařízením zkušenost a poradil, příp. dodal schéma pro příjem a záznam.
Děkuji předem za info.
Duk
Meteorologická stanice
Meteorologická stanice
Zdravim.
Na tejto stranke je vyborny soft na prijem dat z radiosond.
http://www.coaa.co.uk/sondemonitor.htm
Na tejto stranke je vyborny soft na prijem dat z radiosond.
http://www.coaa.co.uk/sondemonitor.htm
Palq
Meteorologická stanice
Zdravim,
mohu sdelit jen to,ze jsem videl a pracoval se dvema druhy sond.Ta starsi dost rozsirena je v polystyrenovem obalu,rozmer cca 450x200x200,je napajena anodovou baterii a obsahuje jeste koncovou elektronku.
Ty novejsi jsou velikosti cca 100x150x50 a je jiz tranzistorova.Frekvence si jiz nepamatuji.Pro dalsi patrani je nutno upresnit typ.
mohu sdelit jen to,ze jsem videl a pracoval se dvema druhy sond.Ta starsi dost rozsirena je v polystyrenovem obalu,rozmer cca 450x200x200,je napajena anodovou baterii a obsahuje jeste koncovou elektronku.
Ty novejsi jsou velikosti cca 100x150x50 a je jiz tranzistorova.Frekvence si jiz nepamatuji.Pro dalsi patrani je nutno upresnit typ.
Meteorologická stanice
Vzhledem k tomu, že jsem to obdržel v jednotlivých dílech, tak nemohu blíž upřesnit.
Sonda vysílače má označení S 31/K.
Pro lepší upřesnění nafotím a dodám foto, třeba napoví více.
Zdraví Duk
P.S. Vidím, že zájem o astronomii vás neopustil a to je dobře! Spousta lidí používá pořekadlo o stěhování.......... , že tomu tak není víte nejlíp.
Cítím s Vámi, no kdybych mohl být nějak nápomocen,kontakty na mě máte.
Sonda vysílače má označení S 31/K.
Pro lepší upřesnění nafotím a dodám foto, třeba napoví více.
Zdraví Duk
P.S. Vidím, že zájem o astronomii vás neopustil a to je dobře! Spousta lidí používá pořekadlo o stěhování.......... , že tomu tak není víte nejlíp.
Cítím s Vámi, no kdybych mohl být nějak nápomocen,kontakty na mě máte.