To je záhada.
Oba snímky umí MaxIm otevřít (mám ver. 5.15).
Že nejde autogenerate by mě neudivovalo, RAW nemá fits hlavičku a tak není jasné, jak by MaxIm poznal light, flat a dark. Z EXIFu to nejde.
Nicméně i když udělám skupinu DARK a zkusím do ní ten soubor přidat, tak se nic nestane. Soubor se jen nepřidá do seznamu, bez jakéhokoli chybového hlášení.
Problém je evidentně to, že ve FITS hlavičce mu chybí údaj, že se jedná o DF. Pomocí View -> FITS Header Window -> Edit
jsem doplnil položku IMAGETYP na Dark Frame, uložil jako FITS a už to funguje
Pokdu to nafotíš rovnou pomocí MaxIm, tak on to při focení DF už správně vyplní a je to OK. Zajímavý je, že starší verzi to nevadilo, co si pamatuju. Vzala jako DF cokoli, co jsi jí podstrčil. Tohle je nějaká "inovace" od vývojářů z Diffraction Limited. A já už dlouho s DSLR nefotil, takže o tom problému nevím.
Trochu jsem googlil a následně našel toto, což potvrzuje můj postup:
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... ms&cad=rja
Totéž budeš muset udělat s ostatními snímky. Po jednom je to blbárna, možná by šlo nahrát makro (View -> Batch process window).
A přijmi omluvu za tu "chybu mezi židlí a klávesnicí"
P.S. Ta chybová hláška je fakt hezká, to uživateli opravdu pomůže :'(
Uživatelé Linuxu (teoreticky by se dalo říct uživatelé GNU tools, teda třebai Cygwinu, ale zrovna v Cygwinim portu sedu byla ještě nedávno chyba...) to můžou snadno "vysedět", protože přestože FITS je binární soubor, hlavička je tam jako čistý text a GNU sed (teda mimo ten Cygwin port) dokáže takový soubor korektně zpracovat (pozor, to neni úplně standartní chování, takže na nějakých obskurnějších systémech to nemusí projít). Akorát je to trochu složitější, pokud tam ten parametr už neni, asi nejjednodušší je najít nějakej, co je hodně zbytečnej a má pořád stejnou hodnotu a zaměnit ten, než tam vymýšlet, jak doplnit novej (to se ale taky dá, na konec/začátek nějakýho existujícího). Nejspíš taky existuje nějaká commandline utilita, která tohle umí, ale žádnou neznám a všechny takovýhle operace musim takhle nějak ohackovat (protože abych někde na něco klikal, na to už jsem moc starej).
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S