EOS350D-výměna filtru na CMOS

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
Honzabr

Příspěvek od Honzabr »

Hezký den všem
chci se zeptat jako začátečník ve foto znalých.Sehnal jsem za dobrou cenu výše uvedené a koupil jsem do něho na výměnu astro. filtr Barlow.A teď váhám.
Mám se pustit do výměny a nebo stačí jen původní vyjmout a nechat volný CMOS a filtry používat až ve výtahu?Názory v diskusích to až tak jednoznačně neřeší.Má někdo znalosti obojího z experimentů? Stačí mi odpověď typu-aby to za něco stálo musíš vsadit nový filtr na místo starého a nebo pro tebe jako amatéra stačí vyjmout starý a používat filtry ve výtahu.Popravdě řečeno se bojím, že tam zanesu nějaké svinstvo a budu stále otvírat a čistit a čistit...U Cnonů v servisu mi to odmítli udělat a v Přerově to dělají jenom se svými-a když už ho mám....
Díky za každou odpověď.
Honzabr
Honzabr
MMys
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Nechápu, co jsi koupil. Barlow těžko. Napadá mě filtr od Baadera ;)

Pokud originální filtr vyndáš, máš už stejně foťák rozdělaný a můžeš tam dát ten od Baadera. Pokud ho tam nedáš, má to tyto důsledky:

1) V soustavě dalekohledu budeš muset mít UV/IR cut filtr
2) Nezaostříš s fotoobjektivy (autofokus bude ostřit jinam, a manuální zaostření na nekonečno nedá)

Já bych tam filtr dal, když už ho máš. Jestli se bude usazovat prach na filtru nebo na senzoru je celkem jedno, i na senzoru je krycí sklo a z obojího jde prach ofoukat / setřít.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Honzabr

Příspěvek od Honzabr »

Chybička se vloudila.Prvda je na Vaší straně.A moc díky-je rozhodnuto.
Honzabr
Odpovědět