Panoramatická fotka oblohy
Ahoj lidi,
už docela dlouho shánim po internetu panoramatickou fotku oblohy ve vysokém rozlišení. Buď jsem nešikovnej, línej nebo něco takovýho neni... Chtěl bych si ji na plotru vytisknout o pověsit na zeď. Měla by mít aspoň rozlišení 4000 x 4000(na 1 polokouli). Projekce by mohla být teoreticky jakákoliv. Neznáte někdo prosím adresu/odkaz, kde by to šlo sehnat? Díky!
už docela dlouho shánim po internetu panoramatickou fotku oblohy ve vysokém rozlišení. Buď jsem nešikovnej, línej nebo něco takovýho neni... Chtěl bych si ji na plotru vytisknout o pověsit na zeď. Měla by mít aspoň rozlišení 4000 x 4000(na 1 polokouli). Projekce by mohla být teoreticky jakákoliv. Neznáte někdo prosím adresu/odkaz, kde by to šlo sehnat? Díky!
kulhous[at]seznam[dot]cz&&kulhous.blog.cz
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš All Sky Panorama? To mám někde na disku..
rozlišení je 1200 x 600 - nevím, zda by to někde bylo podrobnější, třeba pomohou ostatní.
Koupit se to dá samozřejmě u autora fotek Axela Mellingera.
http://home.arcor-online.de/axel.mellinger/
rozlišení je 1200 x 600 - nevím, zda by to někde bylo podrobnější, třeba pomohou ostatní.
Koupit se to dá samozřejmě u autora fotek Axela Mellingera.
http://home.arcor-online.de/axel.mellinger/
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
1200 na 600 je málo... Už jsem mu napsal, jestli nemá víc. Ale něco takovýho bych si představoval:). To co máš na disku je předpokládám ta 1200 na 600, ne?
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Jistě. Předpokládal jsem, že ho poprosíš o větší verzi.
Je možné že uspěješ, v opačném případě je tam odkaz na obchod, ale ceny verzí opravdu velkých jsou několik tisíc korun.
No, stojí to za to
Je možné že uspěješ, v opačném případě je tam odkaz na obchod, ale ceny verzí opravdu velkých jsou několik tisíc korun.
No, stojí to za to
Martin Gembec, Astronomické události
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím, že by ti poslal jen tak verzi pro tisk ve velkém formátu. Přeci jenom ho to stálo mnoho let práce...
Takže nezbývá než buď koupit, nebo si udělat vlastní
Odstěhuj se někam na hory, a pár let tam pobuď a nebo tam jezdi fotit, a časem ho budeš mít taky (teda, ne celé, to bys musel ještě taky k protinožcům) ;D ;D ;D
Jinak před tím výtvorem skutečně smekám, protože si dokážu představit, co to obnášelo. Z toho pohledu je ta cena vlastně vpohodě...
Takže nezbývá než buď koupit, nebo si udělat vlastní
Odstěhuj se někam na hory, a pár let tam pobuď a nebo tam jezdi fotit, a časem ho budeš mít taky (teda, ne celé, to bys musel ještě taky k protinožcům) ;D ;D ;D
Jinak před tím výtvorem skutečně smekám, protože si dokážu představit, co to obnášelo. Z toho pohledu je ta cena vlastně vpohodě...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Ahoj,
předpokládám, že bude možné sehnat přes p. Zahájského ze SUPRA Praha. Resp. ze www.skypub.com
A ty plakáty nejsou nejmenší (a ani ne tak drahý...) :
The Celestial Sphere Poster 90x60cm
The Milky Way Poster, 2nd Edition 120x40cm
:hi:
Radim
předpokládám, že bude možné sehnat přes p. Zahájského ze SUPRA Praha. Resp. ze www.skypub.com
A ty plakáty nejsou nejmenší (a ani ne tak drahý...) :
The Celestial Sphere Poster 90x60cm
The Milky Way Poster, 2nd Edition 120x40cm
:hi:
Radim
"Sněhové vločky jsou v pekle vzácné" S. Weinberg
To MMys: Už jsem mu napsal, tak uvidim, když už nic tak si ozkouším ingliščtinu. Jinak pochybuju, že na Šumavě půjde někdy vidět jižní obloha, to máš pravdu. Třeba se dočkám ;D.
S tou cenou... Brácha si udělal panorama Prahy (1x4m) tisk na fotoplotru za 6000 Kč, laminace 2000 Kč, takže jestli prodávaj plakát okolo 4000 Kč (0,5m*1m) tak to až takovej brutus není. Ale kdybych Axela podmázl aspoň tak 5000 Kč, pak bych se s pár lidma šíbnul a udělal tak aspoň 3 lidma a nechal si tisknout 1,5x0,75 m(asi 3000 Kč), tak by to mohlo začít bejt zajímavý ;D. Ale pozor na práva :nono:.
To Radous: Jenže plakát není fotka :-/ Já vim, je to luxus, ale když to pak vidíš...
.
S tou cenou... Brácha si udělal panorama Prahy (1x4m) tisk na fotoplotru za 6000 Kč, laminace 2000 Kč, takže jestli prodávaj plakát okolo 4000 Kč (0,5m*1m) tak to až takovej brutus není. Ale kdybych Axela podmázl aspoň tak 5000 Kč, pak bych se s pár lidma šíbnul a udělal tak aspoň 3 lidma a nechal si tisknout 1,5x0,75 m(asi 3000 Kč), tak by to mohlo začít bejt zajímavý ;D. Ale pozor na práva :nono:.
To Radous: Jenže plakát není fotka :-/ Já vim, je to luxus, ale když to pak vidíš...
To bych fakt netušil, Axel se ozval:)! Už mu brzo odepíšu a dofám, že mi pošle CDéčko. Jupí 
A chtěl málo...(40 eur) V ceně mám i práva na nekomerční osobní využití, a poštovné a balné. No už se těšim až mi to dojde...
-
johny
hehe, tak to hod sem 
ale teraz vazne - taketo projekty treba podporovat ! pockam si na tvoju odozvu - pokial s tym budes spokojny, tak toho cloveka rad podporim aj ja. vopred diky !
ale teraz vazne - taketo projekty treba podporovat ! pockam si na tvoju odozvu - pokial s tym budes spokojny, tak toho cloveka rad podporim aj ja. vopred diky !
no tak to sem konecne daj
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
Tak ji mám. 14400 na 7200 tiff, ta obdélníková - ekvidistan. projekce(dolní a horní okraj jsou roztáhlý). Překvapila mě docela velká zrnitost. Jinak doporučuju si Axellovi napsat o vlastní, je s ním radost pokecat...
Znáte nějaký dobrý fotolaby ? Já bych šel do Fotoškoda, mám tam 10% slevu...
Znáte nějaký dobrý fotolaby ? Já bych šel do Fotoškoda, mám tam 10% slevu...
kulhous napsal: Tak ji mám. 14400 na 7200 tiff, ta obdélníková - ekvidistan. projekce(dolní a horní okraj jsou roztáhlý). Překvapila mě docela velká zrnitost. Jinak doporučuju si Axellovi napsat o vlastní, je s ním radost pokecat...
Znáte nějaký dobrý fotolaby ? Já bych šel do Fotoškoda, mám tam 10% slevu...Zaujalo ma to a hned som letel za kolegom grafikom-fotografistom na rozumy. Ked som mu povedal ze fotka ma 14400x7200 povedal ze to je bezny vystavny rozmer (120cmx60cm pri 300dpi) ale ked si to vytlacis na 72dpi tak z 2 metrov nespoznas rozdiel (ak to chces aj ako tapetu na stenu 5,1x3,5 m). Na fotolab zabudni, su na to studia, kde Ti to vyplotruju a ubezpecoval ma ze nespoznas rozdiel. Cena toho vytlacku je okolo 700 Kc
Znáte nějaký dobrý fotolaby ? Já bych šel do Fotoškoda, mám tam 10% slevu...Zaujalo ma to a hned som letel za kolegom grafikom-fotografistom na rozumy. Ked som mu povedal ze fotka ma 14400x7200 povedal ze to je bezny vystavny rozmer (120cmx60cm pri 300dpi) ale ked si to vytlacis na 72dpi tak z 2 metrov nespoznas rozdiel (ak to chces aj ako tapetu na stenu 5,1x3,5 m). Na fotolab zabudni, su na to studia, kde Ti to vyplotruju a ubezpecoval ma ze nespoznas rozdiel. Cena toho vytlacku je okolo 700 Kc
lubomir napsal: no tak to sem konecne dajTak to by bol voci Axelovi asi dost velky podraz, nemyslis?

mail to:fun2mas(at)gmail.com
Nemusi to byt podraz, ale pozadat o souhlas by jiste bylo vhodne. Myslim, ze by s tim nemusel byt problem
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....