Všeobecná diskuze

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Odpovědět
Myzer

Všeobecná diskuze

Příspěvek od Myzer »

Mam pre vas jeden navrh, ktory budem adresovat aj shodamovi.

Ako som si vsimol, vseobecnu diskusiu obsadila komunita zaoberajuca sa teoriami, fyzikou, pripadne sa v tomto threate chatuje o vselicom moznom aj niekedy mimo astronomie (nemyslim iba planetu X). Keby bolo po mojom vsetko to vymazem, ale tak to nepojde, v spolocnosti je potrebne sa vediet aj trochu prisposobit.

V kazdom pripade si myslim, ze hlavnym predmetom astronomickeho fora by mala byt diskusia o amaterskej astronomii (inak to tu mozeme zrusit), teda sekcie Pozorovanie, Astrotechnika a Astrofoto. Za nimi logicky nasleduje Radioastronomia a Kozmonautika, pretoze sa podla poctu prispevkov tomu asi venuje menej ludi, takze ok. Potom uz nasleduju menej vyznamne fora ako Bazar a vsetko co je dole, kde sa prispieva prilezitostne podla potreby, takze z hladiska hierarchickeho usporiadania, tiez ok.

A dostavam sa k podstate toho co chcem navrhnut - presunut Vseobecnu diskusiu v hierarchii do spodnych priecok fora, presnejsie do skupiny Astronomia, kde su Astroportaly a Prechod Venuse. Vsimnite si tiez, ze Vseobecna diskusia ma oznacenie svojej skupiny takisto Astronomia, aj ked je uplne hore.

Zaverecne konstatovanie: Je to kompromis pre obidve strany. Vseobecna diskusia nebude rusit praktickych astronomov (hlavne vo fcii Ukazat nove, kde sa zobrazuje navrchu), ktori sa tam potom nebudu musiet pozerat. Zaroven tu bude priestor aj pre teoretickych astronomov, alebo ludi, ktori sa chcu zabavit alebo zabit cas.
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
MIZ

Všeobecná diskuze

Příspěvek od MIZ »

Z tohoto pohledu můžeme vydělit astrofyziku a kosmologii - když to bude někdo umět striktně separovat... Já to ale považuji za obory příbuzné, "sousedící".
Naopak technicky vzato sem nepatří má oblíbená kosmonautika, ta má mnohem blíže řekněme např. k letectví. Navíc má svůj samostatný dost dobrý web www.kosmo.cz.
Takže je to spíš o vzájemné domluvě všech členů... s moderátory. IMHO
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
LbA

Všeobecná diskuze

Příspěvek od LbA »

Podla mna by bolo najlepsie Vseobecnu diskusiu rozdelit na podkategorie...
Napr astrofyzika, kozmologia; tam by som presunul a rozsiril temu pocasie...
Skuste sa vyjadrit. Podla mna by to bol dobry napad. teraz ta vseobecna diskusia je vseobecny gulas. A navyse na tomto fore nefunguje dobre vyhladavanie :-/
Ale uz som sa naucil hladat na fore cez Google.
napiste do Google toto
"hladany vyraz" site:astro-forum.cz
Uvodzovky pouzite u viacslovnych vyrazov vtedy ked hladate presne viacslovne vyrazy..
Napr poncetova plosina :)
Myzer

Všeobecná diskuze

Příspěvek od Myzer »

Ja som navrhoval co som napisal, aby predmet diskusie bol o praktickej cinnosti a Vseobecna diskusia az tak nerusila (vo fcii Ukazat nove sa hned pri kazdej navsteve fora na zaciatku zobrazi prilis vela prispevkov odtial v style kolik vam je let alebo aky je vas najoblubenejsi den, + vsetky teorie samozrejme).

K cleneniu sa radsej vyjadrovat nebudem, to by potom uz bolo nevyhnutne spravit tiez nejaky filter v zobrazovani prispevkov a to udajne nejde naprogramovat.
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
LbA

Všeobecná diskuze

Příspěvek od LbA »

Myzer napsal: Ja som navrhoval co som napisal, aby predmet diskusie bol o praktickej cinnosti a Vseobecna diskusia az tak nerusila (vo fcii Ukazat nove sa hned pri kazdej navsteve fora na zaciatku zobrazi prilis vela prispevkov odtial v style kolik vam je let alebo aky je vas najoblubenejsi den, + vsetky teorie samozrejme).

.Suhlasim. Tak by to bolo fajn :)
Lightsscope

Všeobecná diskuze

Příspěvek od Lightsscope »

Ve "Všeobecné diskusi" je ve skutečnosti to, co "nešlo nikam zařadit". Nebo lépe řečeno, co ještě moderátoři nikam nezařadili. Původně tam byla i celá radioastronomie.

Struktura tak, jak teď je, vznikala postupně, vývojem. Témata a sekce se vytvářely podle požadavků uživatelů. Dnes ta struktura vypadá tak, jak vypadá, protože je dost lidí, kteří chtěli nebo chtějí ta témata a ty sekce mít. Kdyby tady bylo víc lidí, kteří by chtěli sekci Astrofyzika, časem by taková sekce vznikla a začala fungovat.

Myslím, že není tak docela fér říkat, že by se mělo to či ono mazat. Prostě když někdo chce diskutovat o planetě X, tak ať to v té všeobecné diskusi je. Stejně je dost lidí, kteří o tom píšou a čtou ... já teda ne. Samozřejmě, že do "Pozorování" nebo "Astrotechniky" planeta X nepatří. Pokud někdo chce, aby se tady diskutovalo výhradně o amatérské astronomii, mělo by se tohle fórum jmenovat Amatérskoastronomické fórum. Ale jmenuje se Astronomické fórum, takže vyhánět odtud zrovna třeba tu astrofyziku dost dobře nejde. Jak by to potom vypadalo?
Odpovědět