Ahojte
Prosím vás o odporúčanie astrokamery pre začiatočníka.
Moja optika a technika:
ED refraktor:
Delta optical Titanium ED II + 1,25" redukcia
Kvalitatývne pravdepodobne FPL51
Priemer: 65mm (realne použitelných)
Ohnisko: 375mm
Hmotnosť: 1200g aj s lištou
Dĺžka tela cca 24cm (čiže málá páka na montáž)
Jemné ručné ostrenie
1,25" redukcia, dajú sa osadiť filtre 1,25" filtre (mám oIII)
Hyperion barlow 2,25x
Pohon: StarAdventurer Mini. Nosnosť bez protizávia vraj 3kg
Statýv: je pevný, určite 30% rezerva v tuhosti.
Moja predstava o kamere:
- horný cenový strop do 400E za novú. Hladám skôr kompromis cena/ výkon realne použitie s uvedeným telom.
- budem fotiť primárne s uvedeným telom a adventurerom.
- 1,25"
- Farebná
- Velkosť čipu tak aby efektývne využila uvedené telo a aby to nebol prepadák ak by som to náhodou osadil do dačoho normálnejšieho (ED 80 SVBony).
- Fotiť budem samozrejme DSO, Slnko cez filter, možno Mesiac. Planéty fotiť nebudem.
- V neposlednom rade aby to bol známejší výrobca so širokou používatelskou základňou. Aby mala kamera dobrú SW podporu. Za toto som ochotný trochu priplatiť.
- Aby sa to dalo ovládať s Mobilu s Androidom
- Aby som si vedel pozrieť v reálnom čase cez dodávanú apku fotky prípadné predbežný stack ako náhlad. Kamoš to takto má cez tablet.
Volitelne:
- V ideálnom prípade si naivne predstavujem že v kamere bude SD karta a tam sa to bude všetko ukladať. To je ale asi nezlúčitelné s predošlím bodom
- V najideálnejšom prípade aby sa dala cez wifi spárovať s mobilom priamo. Že by som nepotreboval dokupovať ďalšie príslušenstvo
Ďakujem
Astrokamera pre začiatočníka
- Tomáš Lehocký
Astrokamera pre začiatočníka
--
Tomáš Lehocký
Tomáš Lehocký
- stmare
- Věk: 51
- Kontaktovat uživatele:
Re: Astrokamera pre začiatočníka
Něco na bázi IMX585 pro takové ohnisko mě napadá. Nejlépe chlazená.
SW 100ED APO, ATR2600C
https://astro.marencik.cz
https://astro.marencik.cz
To není ideální kombinace ... ohnisko 375mm a StarAdventurer mini.Tahle montáž je na mnohem kratší ohniska,tak maximálně do 135mm,kdy na apsc senzor zvládne 60s expozici.
ZWO AM3,SW Evoguide 50ED + rovnač,Samyang 135mm/f2,ASI 294 mc ...
- Tomáš Lehocký
Star adventurer som kupoval v zľave hlavne na vizuál. Ďalekohľad je pôvodne určený na pozorovanie prírody. Upravil som ho na pozorovanie slnka, mesiaca a planét. Zvláda aj jasnejšie DSO.
Napadlo ma že keď už ho mám ako univerzálny ľahký set tak skúsim aj fotenie. Ďalekohlad váži 1,1Kg. Kamery od ZVo s menovaným čipom vážia okolo 200g. S prísluškom budem niekde na 1,5kg. Tubus je fakt krátky - 25cm. Nosnosť je do 3kg a s protiváhou trochu viac.
Budem teda s krátkym tubusom na polovici odporúčaného zaťaženia. Som optimista myslím si že 30s expozície to zvládne.
Pozeral som kamery s čipom IMX585:
Camera ASI 585 MC Color: 450 Eur
Z týchto ZWO kamier by ste ktorú odporučili?:
ASI 662 MC Color (189E)
ASI 715 MC Color (239E)
ASI 678 MC Color (359E) (už celkom odskok od predošlej)
ASI 664 MC Color (369E)
Ďakujem
Napadlo ma že keď už ho mám ako univerzálny ľahký set tak skúsim aj fotenie. Ďalekohlad váži 1,1Kg. Kamery od ZVo s menovaným čipom vážia okolo 200g. S prísluškom budem niekde na 1,5kg. Tubus je fakt krátky - 25cm. Nosnosť je do 3kg a s protiváhou trochu viac.
Budem teda s krátkym tubusom na polovici odporúčaného zaťaženia. Som optimista myslím si že 30s expozície to zvládne.
Pozeral som kamery s čipom IMX585:
Camera ASI 585 MC Color: 450 Eur
Z týchto ZWO kamier by ste ktorú odporučili?:
ASI 662 MC Color (189E)
ASI 715 MC Color (239E)
ASI 678 MC Color (359E) (už celkom odskok od predošlej)
ASI 664 MC Color (369E)
Ďakujem
--
Tomáš Lehocký
Tomáš Lehocký
Tubus je možná takhle krátký, ale pokud má dalekohled ohnisko 375 mm, tak to ve výsledku bude i s kamerou nějakch 450 mm . A navíc, pro ohnisko 375mm a kameru s 2,9 um pixely to chce určitě lepší montáž. Rozlišení je 1,6"/pix
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- Tomáš Lehocký
Aha, nechal som sa zmiasť tým že keď tam funguje astro okulár napriamo za tubusom tak bude fungovať aj kamera. Skúsim od dakoho nejakú kameru požičať a otestovať to pred kúpov.
--
Tomáš Lehocký
Tomáš Lehocký
Tam kde je okulár, bude i kamera-to bude dost podobné. Ale pokud má dalekohled ohnisko 375mm , tak si v té poloze změř délku dalekohledu s okulárem. Určitě to nebude 250 mm, ale více jak 375 mm+ opkulár. A při focení je potřeba počítat s ohniskem dalekohledu a velikostí pixelu- a z toho uvažovat, bude-li ta montáž vyhovovat.
lepší rada žádná než špatná
- Tomáš Lehocký
Roziem ryzykam.
Je mozne podla uvedenych informacii aspon ramcovo odporucit niektory z modelov ZWO? Bez ohladu na montaz.
Je mozne podla uvedenych informacii aspon ramcovo odporucit niektory z modelov ZWO? Bez ohladu na montaz.
--
Tomáš Lehocký
Tomáš Lehocký