SW 254/1200 - ZRUŠENO
SW 254/1200 - ZRUŠENO
Jako prostředník pro svého známého ( mimo AF ) nabízím k prodeji jeho dobson SW 254/1200. Je v původním továrním provedení, bez jakýchkoliv úprav. K dalekohledu je v ceně uvedené níže nabízen laserový šikmý kolimátor, dva původní setové okuláry, baaderova folie v tištěné objímce a měsíční filtr.
Dalekohled je zcela nepoužívaný, jen jsem mu jej před několika roky kolimoval. Nebyl nikdy použitý, je skladován v obýváku pod igelitem. Známý už v době koupě denně dojížděl za prací do Prahy, to trvá dosud a tím jeho astronomie skončila vlastně dříve, než začala.
Osobní odběr, místo Lázně Bělohrad.
Pro začátek jsem zmocněn za uvedený set uvést kupní cenu 17 000,-Kč.
Prosím jen vážné zájemce o další komunikaci pomocí SZ. Poté případně sdělím kontakty na prodejce.
Dalekohled je zcela nepoužívaný, jen jsem mu jej před několika roky kolimoval. Nebyl nikdy použitý, je skladován v obýváku pod igelitem. Známý už v době koupě denně dojížděl za prací do Prahy, to trvá dosud a tím jeho astronomie skončila vlastně dříve, než začala.
Osobní odběr, místo Lázně Bělohrad.
Pro začátek jsem zmocněn za uvedený set uvést kupní cenu 17 000,-Kč.
Prosím jen vážné zájemce o další komunikaci pomocí SZ. Poté případně sdělím kontakty na prodejce.
Re: SW 254/1200
Up. Prosím potenciální zájemce o tento nepoužitý dalekohled, aby mi na SZ zaslali svoji vlastní nabídku kupní ceny. Já je poté předám majiteli dalekohledu k posouzení. Možná to tak půjde rychleji.
vzhledem k tomu, ze dobson 254/1200 se prodava za 16.500 novy (prvni odkaz na google), kolimator za 300-500 cinan, setovy okular nikdo moc neresi a baader folie + filtr je take celkem levna polozka, nedivim se. Bezna cena veci zde na bazaru je ~2/3 ceny noveho.
Děkuji za kalkulaci. Ten dalekohled je zcela nový, resp. nikdy nepoužitý, jak bylo uvedeno. Já jsem vyšel z cen Supry a musel jsem pro začátek zohlednit představu majitele. Jak jsem uvedl, je to z mé strany protislužba známému, který je laikem a vychází z dřívějších pořizovacích cen, takže potřeboval pochopit realitu a pokles ceny, který u tohoto přístroje během času nastal.
Dovolím si upozornit na svůj následující příspěvek, který jste zřejmě přehlédl, kde jsem vyzval případné zájemce k tomu, aby navrhli svoji cenu sami. Takže zde nevidím nic k divení.
Když už zde reaguji, tak sděluji, že po konzultaci s majitelem s touto druhou nabídkou počkám do konce týdne a poté to ukončím.
Dovolím si upozornit na svůj následující příspěvek, který jste zřejmě přehlédl, kde jsem vyzval případné zájemce k tomu, aby navrhli svoji cenu sami. Takže zde nevidím nic k divení.
Když už zde reaguji, tak sděluji, že po konzultaci s majitelem s touto druhou nabídkou počkám do konce týdne a poté to ukončím.
Nový Dobson rovnakých paramerov je ponúkaný a nepredaný nižšie za 12000 . Vaša cena je v poriadku,len sa ničomu nečudujte.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600,SW MAK 127/1500,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,SW AZGTi Skymax, Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
V poriadku. Ja sa ničomu nečudujem - už som všetko podrobne vysvetlil ( azda netreba opakovať ) a napísal som aj možnosť ponuky vlastnej ceny.
Nehnevajte sa,ale toto je bazár a nie nejaká súkromná burza cez SS.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600,SW MAK 127/1500,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,SW AZGTi Skymax, Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
Áno, je to bazár a ja k tomu takto aj pristupujem. Kto chce, nech sa ozve, tu alebo alternatívne cez SS - čo je na tom súkromného? Robím láskavosť svojmu známemu, všetko podrobne vysvetľujem, osobne som prístroj pred časom videl, nikomu nič nenútim. Zároveň avizujem, kedy to tu ukončím. Tak vydržte prosím bez komentárov mimo vec, nebude to dlho trvať
.

Po konzultaci s majitelem dalekohledu tuto nabídku uzavírám.