ZWO Seestar S70
- Oldřich Řeháček
ZWO Seestar S70
Zaznamenal jsem na youtube příspěvek s popisem Seestaru S70. Nemáte někdo nějakou podrobnější informaci? V příspěvku byly jen povšechné informace, jako že bude mít objektiv s průměrem 70 mm, lepší čip atp. Nic konkrétního.
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Re: ZWO Seestar S70
V březnu byla o této možnosti diskuze na CN, ale bylo to teoretizování, nic jiného. Podle mě výrobce si je vědom, že krom rozlišení by toho dalekohled moc nepřinesl, pokud by tam zůstal stávající senzor a navíc, také bude dražší optika. Pokud by tam dali vhodnější senzor, např. IMX533 ideálně chlazený, pak bude cena výrazně vyšší. Zatím nic nenaznačuje, že by výrobce něco takové chystal. Podle mě by bylo rozumnější udělat Seestar s katadioptrem 125 mm/F2 (HAC-125), to by bylo velmi zajímavé.
Přesně tyto úvahy jsme diskutovali na Sítinském hvězdobraní. Také jsem zastáncem názoru, že 70 mm refraktor by neměl moc velký smysl, cena vs. výkon a přidaná hodnota oproti S50 by nebyla kdo ví jaká. Mnohem zajímavější by bylo postavit EEA na něčem jako je SkyWatcher HAC-125.
Naposledy upravil(a) vogo dne 11. 06. 2025, 08:57, celkem upraveno 1 x.
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
Ještě lepší by byla 6” RASA…
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Ale to už jsme u Celestron Origin. Který IMHO zabíjí velikost montáže (pro 6") a tak trochu Frankenstein styl - splácáme to z toho co máme. Jako celek to funguje, je to modulární, ale nějak mi to nesedí. Ano není to konkurent Seestaru, míněné je to jako inteligentní observatoř, ale tam by mi spíš dávala smysl 8" rasa, ale budiž. No uvidíme jestli a jakým směrem to ZWO bude dál směřovat...
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
Tady je bližší zmínka .https://scopetrader.com/zwo-seestar-s70:-what-we-know/
Jediné co z toho článklu víme, že ZWO oravdu nějalký S70 chystá. Autor článku nic víc neví, o všem, a o čem píše, se jen domnívá, že by mohlo být .... neb by si to přál 

lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Mne by vyhovovalo,keby to predávali ako mobily.Zvoľ si priemer,k tomu z ponuky vhodný číp ,veľkosť pamäte, vlastný výber z ponuky filtrov a batérií...Cena za základ+ceny za výbavu.Dodajú po konkrétnej objednávke.,,,, 

Bresser N150/750 ,Ref.102/600,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30