Explore Scientific Mount

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Odpovědět
Bahyl

Explore Scientific Mount

Příspěvek od Bahyl »

Bratia, kamaráti!
Môj známy, mladá amatér zo susednej dediny si kúpil na Astroshop.de montáž Explore Scientific Mount iEXOS-100 PMC-8 Wi-Fi Go To. Pomáhal som mu, ako som vedel, ale podarilo sa nám to pripojiť iba k normálnemu PC-čku cez ASCOM platformu a Cartes du Ciel.
Pripojenie na smartfon alebo na tablet je nad naše sily. Montážou pohneme aj cez tablet, ale nejde nám Alighnment, napríklad.
Je niekto, kto je schopný nám pomôcť?. Vycestujeme kdekoľvek do Čiech alebo na Slovensko a nechceme nič zadarmo!!!
Ja osobne považujem túto montáž za bezohľadný podvod na amatérskych astronómoch. Predsa nie je možné, aby som bol zároveň aj špičkový IT-čkár, ak chcem povedzme svoj ďalekohľad zanavigovať čo i len na obyčajný Mesiac!!!
Vopred ďakujeme basoft@zv.psg.sk alebo 00421902685887.
vogo

Re: Explore Scientific Mount

Příspěvek od vogo »

Zdravím! Měl jsem s touto montáží také tu "čest" válčit. Po přečtení návodů a tutoriálů jsem dospěl do stavu, kdy k úspěšnému používání z mobilu byl opravdu potřeba PC s ASCOM ovladačem. Tzn pro polní použití zcela nevhodné, pokud sebou nechci tahat notebook/mini PC. Takže milá montáž putovala ve čtrnáctidenní lhůtě zpět do eshopu. A to se považuji, vzhledem ke své profesi, za v IT zběhlého člověka.

Edit: moje zkušenost je cca dva roky zpět, evidentně se toho moc nezměnilo.
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
Pablo
Věk: 68

Příspěvek od Pablo »

Mám tú montáž a musím povedať,že po prvotnom boji funguje výborne .Nemám s ňou žiaden problém a rád poradím.Na úvod treba poznamenať,že je potrebný tablet,nie mobil.S pripojením wifi nebýva problém.Ak sa aplikácia predčasne zatvára,treba si stiahnuť verziu 1.6.Askom bez problémov.Takže PHD,
Stellarium,CDC,SharpCap bez problémov.Treba si zistiť,aká je náhratá verzia.V aplikácii nastav držiak,Vypni align a ostatné. Aktualizuj gps.Zarovnanie posúvaš cez enter/2,3,hviezdy/ z katalógu.
Treba si uvedomiť,že katalóg je určený na vyhľadávanie objektov ale premení sa aj na ponuku hviezd na zarovnania.Funguje to ale len v androide.V iphone len cez pevnú ponuku zarovnania,bez svojej voľby hviezd.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
Bahyl

Příspěvek od Bahyl »

Prosím Vás, ozvite sa mi. 0902685887 Vopred veľmi, veľmi pekne ďakujem.
Bahyl

Příspěvek od Bahyl »

Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli. Montáž som zvládol. Teraz som ja k dispozícii každému, kto by mal s ňou problém. 00421902685887.
Odpovědět