Pomoc s montáží (Star Adventurer 2i)
Pomoc s montáží (Star Adventurer 2i)
nová montáž Star Adventurer 2i,zakoupil jsem tuto montáž a prosím někoho kdo by byl ochoten mně v praxi vysvětlit její používání,bydlím na Praze západ,případně někam dojedu.Děkuji.
pomoc s montáží Star Adventurer 2i
prosím o pomoc s montáží Star Adventurer 2i v praxi(focení mléčné dráhy,atd),jsem z Prahy západ,případně přijedu k vám(za úplatu)
Re: Pomoc s montáží
Nezakládej prosím nové téma, děkuji
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomoc s montáží (Star Adventurer 2i)
Ahoj, možná upřesni, co není jasné. Já když to přeženu, tak řeknu, že přiděláš foťák, zapneš a je to.
Polární klín nastav na 50°, nastav ho polární osou přibližně na sever (pro focení do ohniska 50 mm bych asi ustavení na Polárku neřešil, ustavuji až na 135 mm). Na destičku nebo na kolmou část lišty dej kulovou hlavu a zapni buď do powerbanky nebo na baterie. Nastavuji samozřejmě na "hvězdičku".
Video o montáži
Polární klín nastav na 50°, nastav ho polární osou přibližně na sever (pro focení do ohniska 50 mm bych asi ustavení na Polárku neřešil, ustavuji až na 135 mm). Na destičku nebo na kolmou část lišty dej kulovou hlavu a zapni buď do powerbanky nebo na baterie. Nastavuji samozřejmě na "hvězdičku".
Video o montáži
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Omlouvám se za pozdní reakci a děkuji za vysvětlení,jasně je to "úplně jednoduché",jsem úplný začátečník,tak jsem prostě nevěděl,že není nutné při ohnisku
do 50mm zaměřit Polárku,chtěl bych ale i použít ohnisko 200mm,ale potřeboval jsem ale i další zkušenosti(délka expozice,atd)při používání montáže.Zatím jsem fotil 40-50 snímků a používal Sequator.
Ladislav
do 50mm zaměřit Polárku,chtěl bych ale i použít ohnisko 200mm,ale potřeboval jsem ale i další zkušenosti(délka expozice,atd)při používání montáže.Zatím jsem fotil 40-50 snímků a používal Sequator.
Ladislav
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Jasný, klidně se ptej. Při správném ustavení na Polárku lze fotit jednotlivé expozice v řádu minut na 135-300 mm. Na ustavení používám metodu, že v mobilní aplikaci Polar Scope pejdu na záložku Polar Scope kde vidím kruh jako na cifermíku hodin - kouknu do polárního hledáčku Star Adventureru a ustavím Polárku na stejnou pozici na kružnici viditelné na obrázku v polárním hledáčku. Např. teď ve 23h vidím pozici Polárky na cca 3. hodině. Dám tedy Polárku taky vpravo od středu na třetí hodinu a vím, že je ustaveno velmi přesně. Lepšího výsledku dosáhnu, když nasadím nejdřív tu lištu s protizávažím a pak teprve sundám krytku z polárního hledáčku a ustavuji, zatížená montáž se pak již tolik nehne, jako když ustavím a pak teprve nandám lištu a foťák.
jenže je to pro mě čím dál větší trauma,už se bojím na něco zeptat-fajn,chci stáhnout Polar Scope,je to v angličtině a pro iPhone a iPad,to nemám...
chci se věci naučit,ale bez ukázání " po lopatě" to nezvládnu,omlouvám se za svoji neznalost základních věcí.K tomu protizávaží,tak to nemám,protože
když jsem montáž kupoval,tak jsem řekl,že budu fotit sigmou f24 a tudíž ho nepotřebuji.
chci se věci naučit,ale bez ukázání " po lopatě" to nezvládnu,omlouvám se za svoji neznalost základních věcí.K tomu protizávaží,tak to nemám,protože
když jsem montáž kupoval,tak jsem řekl,že budu fotit sigmou f24 a tudíž ho nepotřebuji.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
OK takže zpátky na zem. Máte Sigmu 24 mm, takže platí, co jsem ukazoval ve videu. Postavte to polárním hledáčkem zhruba na Polárku, opravdu jen plus mínus autobus. Zapněte pohon na hvězdičku a užívejte si focení, udrží to několik minut na 24 mm.
Děkuji za velkou trpělivost,mléčná dráha je tedy vyřešena,ale budu se také snažit použít f200 jak jsem se už zmiňoval dříve a tam už budu potřebovat
to přesné nastavení,doufejme že to s nějakou pomocí zvládnu.
Ladislav
.
to přesné nastavení,doufejme že to s nějakou pomocí zvládnu.
Ladislav
.
Pro Android existuje obdobná aplikace, jmenuje se SynscanInit https://download.cnet.com/synscaninit-2 ... 93766.html
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- Jakub
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nejsem žádný astroguru, ale Star adventurer mám, něco málo jsem s ní nafotil a bydlím taky na PZ. Času není nazbyt, ale hoďku na zaučení a ukázání jak to funguje bych asi někdy našel. Na nastavení SA na Polárku používán na Androidu https://play.google.com/store/search?q= ... ock&c=apps
CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer