Mám Celestron C11 XLT osazen místo klasického šroubovacího uchycení Baader steelrack 2" výtah. Bohužel je z druhé ruky a původní šroubovací objímku nebo co tam bylo již nemám. Momentálně fotím deepsky, kde do 2" výtahu mám vloženo následovně Starizona reduktor 0,63, ZWO OAG, ZWO EFW a ASI 294MM pro. Fotí to super, ale rád bych pozkoušel taky trochu planety a teď k tomu problému
Mám tedy výtah 2" a válí se mi tu ASI 462MC, ZWO ADC a Celestron xcel barlow 2x a nevím jak to udělat a poskládat tak abych to prostě mohl hodit do výtahu, označit si +- focus point a jen přehazovat celej kus s kamerama, bud teda na planety nebo na deepsky. Měl jsem to poskládáno M42M našroubováno na ADC aby to šlo hodit do výtahu, na tom barlow a kameru, ale nikdy se mi nepodařilo s tím zaostřit. Když to přeskládám na Barlow adc a kamera, tak to pro změnu nedostanu do výtahu protože ten barlow má asi 1,25" výstup. Poradil by mi někdo, jak by to mělo tedy vypadat a případně co potřebuju ještě za kus, abych to prostě mohl švihnout do 2" výtahu?
Díky,
Honza