Daruji pointační kameru QHY mono začínajícímu astrofotografovi - DAROVÁNO

Zamčeno
Ondra_z_hor

Daruji pointační kameru QHY mono začínajícímu astrofotografovi - DAROVÁNO

Příspěvek od Ondra_z_hor »

Jelikož jsem po dlouhých letech přešel na novější guiding kamerku, rozhodl jsem se tu původní přenechat za poštovné někomu kdo začíná s focením a ještě nezačal pointovat. Není to žádná highend technika, ale myslím že sloužit ještě bude dobře. V pohodě jsem s ní na hledáčku 8x50 upointoval 600s expozice na newtonovi 200/800 na eq6. Stejně dlouhé expozice jsem dělal i s newtonem 150/750 na heq5. Pointoval jsem přes PHD2, s případnými porodními bolestmi při zprovoznění dokážu něco málo poradit.

Byl bych rád kdyby zájemce poslal odkaz na svoje současné fotky + popis sestavy.

Co bude potřeba vyřešit než kamerka novému zájemci bude pointovat?

1. ST4 kabel - ten si nechávám jako náhradní. Lze ho za pár korun koupit, nebo s kleštěma na kabely secvaknout
2. uchycení do pointačního dalekohledu - Ke kamerce je 1.25 nástavec, nebo je potřeba koupit redukci která zajistí uchycení do závitu hledáčku, popř přes nějakou polyetylenovou redukci, kterou si šikovnější člověk dokáže vyrobit
3. hledáček a uchycení k dalekohledu

Pokud se ozve více zájemců, ponechám si možnost rozhodnout komu kamerka nejvíce pomůže a tomu jí pošlu.
Přílohy
QHY mono3.jpg
QHY mono3.jpg (376.83 KiB) Zobrazeno 666 x
QHY mono2.jpg
QHY mono2.jpg (321.54 KiB) Zobrazeno 666 x
QHY mono.jpg
QHY mono.jpg (220.25 KiB) Zobrazeno 666 x
Naposledy upravil(a) Ondra_z_hor dne 24. 07. 2024, 10:12, celkem upraveno 1 x.
Pepa217
Věk: 38

Re: Daruji pointační kameru QHY začínajícímu astrofotografovi

Příspěvek od Pepa217 »

Dobrý den,
pokud by se hodila pro EAA, tak se hlásím jako zájemce.
Nedávno jsem přešel z 8" na 12" SW dobson GoTo. Narovinu mi nejde (zatím) o astrofoto, ale možnost kamarádům a případně širšímu okolí ukázat něco málo z astronomie. Ne každý se hned sžije s koukáním do okulárů a na obrazovku notebooku se může dívat více lidí najednou.
Pár lidí už se po několika pozorováních začalo zajímat o světelné znečištění a dokonce jsme odbíhali od hokeje pozorovat polární záři 🙂
SW DOB 12" GoTo, Bresser 127L, AZ-EQ6
Ondra_z_hor

Re: Daruji pointační kameru QHY mono začínajícímu astrofotografovi

Zajímavý nápad. Nejspíš hodila, jen jsem zapomněl dodat že je černobílá (doplněno do názvu inzerátu). A teda na těch krátkých expozicích při pointaci docela šuměla. Delší expozice než 3s jsem s ní nikdy nedělal, takže nevím jak by s ní vypadali desítky sekund dlouhé snímky přes primární ohnisko. Eviduji Vás tedy jako zájemce. Dořešíme po zprávách.
lmis

Příspěvek od lmis »

Stavím se do fronty
Ondra_z_hor

prosím tedy o poslání do SZ aktuální sestavy a klidně nějaký popis o focení, zpracování, děkuji
Ondra_z_hor

Darováno, prosím uzavřít.
Zamčeno