Ročenka 07
Ročenka 07
Hoj lidi,
je ještě šance sehnat ročenku na příští rok?? Pokud ne, tak sei mě nepřejte ;D
je ještě šance sehnat ročenku na příští rok?? Pokud ne, tak sei mě nepřejte ;D
Tož tak na tom světě.
Ročenka 07
Určitě se dá ještě sehnat. Buď osobně v planetáriu Praha, nějaké hvězdárně, nebo se dá objednat na www.planetarium.cz
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
Ročenka 07
Já jsem slyšel, že slovenská Astronomická ročenka stojí letos jen 50 Sk. Vydává SÚH Hurbanovo, http://www.suh.sk .
Znám tu ročenku, je výborná.
Jen východy, kulminace a západy Slunce, Měsíce a planet jsou počítány pro Bratislavu - jsou trochu jiné, než v české HR. ČR i SR se nacházejí ve stejném časovém pásmu, ale mají jinou zeměpisnou délku, tedy i jiný místní čas. Pokud Ti toto nevadí - většinou by nemělo - tak je to taky jeden ze způsobů
V. K.
Znám tu ročenku, je výborná.
Jen východy, kulminace a západy Slunce, Měsíce a planet jsou počítány pro Bratislavu - jsou trochu jiné, než v české HR. ČR i SR se nacházejí ve stejném časovém pásmu, ale mají jinou zeměpisnou délku, tedy i jiný místní čas. Pokud Ti toto nevadí - většinou by nemělo - tak je to taky jeden ze způsobů

V. K.
Ročenka 07
Ľudia, neviem, či je to tak vo všetkých ročenkách, ale ja som si zakúpila astronomickú ročenku na rok 2007, a sú tam obrovské tlačové chyby! Len som to tak zbežne prelistovala, ale už som prišla na to, že na hviezdnych mapkách, ktoré znázorňujú polohy planét a planétok nie sú žiadne hviezdy! Jediná mapka, na ktorú hviezdy dali je mapka polohy Pluta, inak sú tie mapky úplne biele, nič, len ekliptika a to sledované teleso. Nikde ani jedna hviezdička! A hneď na začiatku zabudli nakresliť v analeme polohu Slnka na každý deň, sú tam len tie významné polohy.
Ročenka 07
2 VK:To je právě ono, pač já mám Bratislavu neporovnatelně blíž, než Prahu!!! Díky za tip, beru tu slovenskou
;D
Tož tak na tom světě.
Ročenka 07
cibess napsal:
2 VK:To je právě ono, pač já mám Bratislavu neporovnatelně blíž, než Prahu!!! Budeš muset asi do Hurbanova !
2 VK:To je právě ono, pač já mám Bratislavu neporovnatelně blíž, než Prahu!!! Budeš muset asi do Hurbanova !
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Ročenka 07
MilAN napsal:
Budeš muset asi do Hurbanova !
AU PKO uz sice neexistuje, ale pokial viem, mala by sa dat kupit aj v Kozmose na Konventnej ulici, prip. v stankoch a pod.
AU PKO uz sice neexistuje, ale pokial viem, mala by sa dat kupit aj v Kozmose na Konventnej ulici, prip. v stankoch a pod.
Ročenka 07
Tím míníš, že na dobírku to nepošlou? To doufám ne!! Snad žijeme ve 21. století
???
Tím míníš, že na dobírku to nepošlou? To doufám ne!! Snad žijeme ve 21. století
???
Tož tak na tom světě.
Ročenka 07
Keď ju budem mať tak ti ju hneď pošlem. Nerobi mi to problém .Pito
Bresser 127/1200,Newt.200/850,Cass.150/920,Ref.ED 80 PRO ATA&& Canon EOS 300 D,Canon 3000,Canon EOS 400 D&& EQ-5 , Vlast. vyrobená montáž.
Ročenka 07
Byl bych ti fakt zavázán, pokud ji budeš mít, písni mi na mail a já ti zašlu adresu. Díkec
Tož tak na tom světě.