Sky Adventurer pomoc v Hradci Králové?

Diskuze o tom jak začít s astronomií, jaký si pořídit první dalekohled, ale také o tom, jak správně používat toto fórum.
Odpovědět
pobrezi_kocoviny

Sky Adventurer pomoc v Hradci Králové?

Příspěvek od pobrezi_kocoviny »

Ahoj, nenašel by se někdo z Královéhradeckeho kraje kdo by mi ukázal jak nastavit a fotit se sky adventurer ii.? Bojovala jsem s tím několik dni, ale asi by to chtělo někoho zkušeného kdo by mi to ukázal v akci :) štědře se odměním :D
biker.fm
Věk: 57
Kontaktovat uživatele:

Re: Sky Adventurer pomoc v Hradci Králové?

Příspěvek od biker.fm »

A v cem byl problem ? Montaz nastavim na Polarku, dam na montaz fotak s objektivem, zkontroluji ze Polarka je v hledacku ked ma byt, fotak namirim na misto kde chci fotit,zapnu siderickou rychlost, zaostrim a fotim. ;-)
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
pobrezi_kocoviny

Příspěvek od pobrezi_kocoviny »

Montáž mi nejde sestavit, u par dilku si nejsem jistá kam patří…návod mi moc nepomohl a na YouTube videa jsou ale v angličtině a až tak tomu nerozumím :) takže spis jen s tím sestavením mam problem. A ještě mi to neslo propojit s mobilní apkou.
astrolama
Věk: 39

Příspěvek od astrolama »

Já to nechápu, jak sestavit? Je tam samotná hlava montáže s lištou, polární kolíbka s kolejničkou do které se ta hlava zasune a utáhne jeden šroub.
K hlavě je tam ještě L lišta s tyčí pro závaží, která se zasune do sáněk té hlavy. Na 1/4 ten palcový závit pak příjde rovnou foťák případně stativová objímka (pak má uživatel možnost zarotovat čip vůči hvězdám a nastavit tím kompozici).
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Jsou na to taky názorný videa (hledal bych star adventurer assembly), klidně natočím česky, mám stejný.

Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
martbad

Příspěvek od martbad »

Já se hlásím 🙋‍♀️ jsem z prahy a stedrou odměnu beru :D

https://astrofotky.cz/gallery.php?show= ... 258168.jpg
Odpovědět