Údržba laminátové kopule
Údržba laminátové kopule
Bola tu spomenutá údržba laminátovej kopule. Sú na to nejaké špeciálne prípravky? Alebo čo by ste odporučili pri PulsarDome kopuli.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Re: Výroba kopule
Nou:
než poradí ti, co mají kopuli z tohoto materiálu, já bych poradil napsat SZ Martinu Myslivcovi, jak a čím provádí svoji každoroční údržbu on. Bavil jsme se s ním o tom a vím, že ji preventivně ročně čistí a opatřuje nějakým renovačním prostředkem, už ovšem nevím čím. Já mám na kopuli měděný plech a tak se mi to vykouřilo z hlavy. Byl jsem u něj letos hodněkrát a kopule vypadá stále pěkně.
než poradí ti, co mají kopuli z tohoto materiálu, já bych poradil napsat SZ Martinu Myslivcovi, jak a čím provádí svoji každoroční údržbu on. Bavil jsme se s ním o tom a vím, že ji preventivně ročně čistí a opatřuje nějakým renovačním prostředkem, už ovšem nevím čím. Já mám na kopuli měděný plech a tak se mi to vykouřilo z hlavy. Byl jsem u něj letos hodněkrát a kopule vypadá stále pěkně.
Re: Výroba kopule
Stačí udělat to, co s autem ( ale bohatě 1x /rok). Omýt a vyleštit leštěnkou. A vyvarovat se leštěnek se silikonem-v případě opravy lakové vrstvy dělá silikon velké problémy.nou píše:Bola tu spomenutá údržba laminátovej kopule. Sú na to nejaké špeciálne prípravky?.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz