Brzy zacnu fotit oblohu ale uz ted se pripravuji na foceni to znamena uprava fotek paralakticky stolecek atd.. a narazil jsem na webu na program DeepSkyStacker v 2.5.1 ktery sam slozi a optimalizuje nastaveni fotek ve formatu RAW.
Pro me jako uplneho zacatecnika to je super programek jeste ho nemam otestovany a samozrejme nenahradi photoshop a podobne programi ale jsem rad ze neco takove jednoduche existuje.
http://deepskystacker.free.fr/english/index.html
http://posec.astro.cz/view.php?cisloclanku=2006111701
DeepSkyStacker v 2.5.1
- astromilos
- Věk: 65
DeepSkyStacker v 2.5.1
Má reakce po takové době už nebude zřejmě aktuální. Doposud jsem DSSko novější verze používal a vyzkoušel různá nastavení. Dopracoval jsem se k bodovějším (ostřejším) hvězdám a k barevné věrohodnosti. Posuzuji RAW z Canona a výsledný snímek po odečtu DF a FF bez vyrovnání RGB kanálů. Snímek je vždy méně barevný (barevně ořezaný), jako když uberu na saturaci. Má někdo více zkušeností a je ochoten poradit? DÍÍÍKY.
Montáž EQ6-R, Newton 200/800, Carl Zeiss AS 100/1000, Carl Zeiss AS 80/1200, Carl Zeiss 50/540 pointační, Canon 400Da (MMys), Canon 450D, TV guider MMys.
DeepSkyStacker v 2.5.1
Ahoj kolegáčkové,
připojím se ke kladnému hodnocení tohoto programu, nicméně s ním mám menší problém---po úpravě a složení snímku se mi výsledný obraz ukládá ve formátu TIF a nemůžu ho opětovně otevřít v jiném programu než ve Stackeru.
Neměl by někdo link na program, který by byl schopen stackerovské snímky otevřít?
připojím se ke kladnému hodnocení tohoto programu, nicméně s ním mám menší problém---po úpravě a složení snímku se mi výsledný obraz ukládá ve formátu TIF a nemůžu ho opětovně otevřít v jiném programu než ve Stackeru.
Neměl by někdo link na program, který by byl schopen stackerovské snímky otevřít?

- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
DeepSkyStacker v 2.5.1
A aký názov má ten súbor TIFF ? Neotváraj ten Autosave.tif, ale ten, ktorý si po spracovaní sám uložíš pod vlastným názvom.
DeepSkyStacker v 2.5.1
To rick01:
Díky za radu, je to tak jak píšeš--samozřejmě jsem otvíral Autosave.
Pádím to vyzkoušet
Díky za radu, je to tak jak píšeš--samozřejmě jsem otvíral Autosave.
Pádím to vyzkoušet