Přelety ISS

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
zdenek
Věk: 55

Přelety ISS

Příspěvek od zdenek »

Pro zájemce o pozorování přeletů ISS malé avízo na přelet ISS prakticky přes střed kotouče Měsíce:
11.10.2006, střed. čas: 4h05m46s, doba trvání cca 0.2s.
Trasa vede celkem hezky napříč ČR, soubor pro GoogleEarth vygenerovany na www.calsky.com je ulozen docasne ZDE.
Miloš Žák
Věk: 45

Přelety ISS

Příspěvek od Miloš Žák »

Ted asi budu vypadat jako trouba... Ty casy na calsky.com, jsou v UT? Nikde jsem nenasel v jakem je to case....
------------------

doplneno.

Nasel jsem prelet ISS pres Mesic, jehoz trasa vede presne pres jedno z mych letnich pozorovacich stanovist 14.10.06

Soubor pro GoogleEarth je zde:
http://astrosnimky.wz.cz/ukazky_web/ISS ... 02m53s.kmz
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
zdenek
Věk: 55

Přelety ISS

Příspěvek od zdenek »

Zakov napsal: Ted asi budu vypadat jako trouba... Ty casy na calsky.com, jsou v UT? Nikde jsem nenasel v jakem je to case....
Cas si nastavujes sam podle sebe - po prihlaseni, popr. v nastaveni lze nastavit Timezone. Nejlepe je nechat to na "Automatic", vse se pak nastavi dle nastavenych zemepis. souradnic. V nasem pripade je to SEC, popr. v lete SELC (i s tim CalSky pocita).

Jinak pozorovat obcas nejaky prelet mohu doporucit vsem. Je to chvilemi obcas zabava obcas i adrenalin. Obcas se zadari i nejaky uchazejici snimek.
Odpovědět