Když se stránky potrhaj, tak uschnou a pak je slepim, ne? Ale nevim, je to na horšim papíře, než tom náhodnym tiskárnovym, na kterej si tisknu svoje mapky? Některý používám už 20 let, bez jakejchkoliv fólií nebo čehokoliv a roztrhlo se mi jich naprostý minimum. Ano, když jsem měl ty knížky půjčený od dvadera , tak jsem si je asi přohlížel radši jenom ve dne, ale jakmile budou moje, tak je to jedno. Moje věci jsou od toho, abych je používal, ne abych je zachovával naleštěný.
A teda jako svítim si taky, ale většinou, když potkám nějaký další pozorovatele, tak fakt žasnu - ono nestačí, aby to světlo bylo červený, ono taky musí bejt fakt hodně slabý, což hodně lidem nějak nedochází ...
Za celou dobu jsem narazil na jedno jediný zařízení, kterýmu šel ztlumit display tak, že to skutečně nerušilo, a to byl Asus EEE 901 (někdo by ten můj poznal pod přezdívkou barbiecomp

) ale jenom první edice. Ivana si koupila "ten samej" asi o dva roky po mě a už to prostě nefungovalo. Od tý doby mi nikdo neukázal žádný aktivně podsvícený zařízení, který bych byl ochoten používat u dalekohledu. Viděl jsem nějaký pokusy s fóliema, ale většinou to vedlo akorát k tomu, že jsem na tom neviděl vůbec nic, což taky nepomáhá ...
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S