možná budu litovat, ale pustím do světa letos pořízený karbonový newton 150/600. Moje láska k refrákům a focení RGB na Šumavě převzala nadobro vládu a ani tento krasavec to nezměnil a také jsem zjistil, že nemůžu doma ,,živit" tolik techniky

Dalekohled jsem pořídil zde na fóru letos na jaře, je to unikát sestavený Martinem Myslivcem. Ačkoli byl dalekohled zprvu navrhnut pro Full Frame, zjistilo se, že ho 150F4 parabola pořádně nevykreslí, tudíž jsem vyměnil sekundární zrcátko 82mm za senzační 70mm od Hubble Optik, které si náramně s dalekohledem sedlo a s jistotou vím, že 4/3 senzor 294 či 1600 vykreslí bez ztráty kytičky. Díky carbonovému tubusu a použitému zrcadlu bez nutnosti přeostřování během noci.
použité díly: Karbonový tubus od Klaus Helmerichs, primární zrcadlo Orion UK 150F4 research grade, sekundár 70mm Hubble Optik lambda 1/10, ASA3 OK3 fokuser, hliníkový pavouk, unikátní systém kolimace zrcadel made by MM, které je prostě špičkově navrženo a zpracováno, vylepeno sametkou, pointační dalekohled s ED objektivem 45mm od Borga, rosnice, Skywatcher aplanát komakorektor
S dalekohledem prodám i letos pořízenou 2 měsíce ,,starou" kameru Zwo Asi 533MC, která je jako nová + pointační Zwo Asi 290MC.
Kdyby měl snad někdo zájem o koupi celé sestavy, cena k jednání by byla 65 000 Kč
samozřejmě jednat se může o čemkoliv i o rozprodání zvlášť.
Dalekohled se nachází ve Strakonicích, nutnost osobního předání.
tel.: 724062600
email: kubes.astro@seznam.cz
fotky sestavy: