EQ-6 pro Sky-Watcher 10"
EQ-6 pro Sky-Watcher 10"
Mám Sky-Watcher 10" Dobsona a rád bych přešel na paraliktickou montáž s motorizací, goto není nutností, ale vlastně ani nevím jestli se to prodává/prodáválo bez ní. Nabídky prosím do SZ.
Sky-Watcher Dobson 10” Classic 254/1200mm (NEWTON)
Re: EQ-6 pro Sky-Watcher 10"
lepsi varianta pro vizual je dokoupeni nejake formy push-go nebo goto. Kdyz das 10" na paralaktiku, prijdes o hodne velkou cast pohodli pri pozorovani..okular bude hodne vysoko a obcas i ve fakt krkolomnych pozicich..
dob. SW 16" GoTo, N 254/1000 mod
Díky za point. Taky se toho trochu bojím.
Původně jsem přemýšlel nad goto na dobsonu, ale protože chci experimentovat i s astrofotem, tak jsem se rozhodl pro EQ-6. Jestli to ale není na normální pozorování vůbec použitelný.... tak z toho bych asi radost taky neměl 
Sky-Watcher Dobson 10” Classic 254/1200mm (NEWTON)
Použiteľné to je, ale je to kompromis. Samozrejme na fotenie (mimo planét) je tá EQ montáž prakticky nutnosť. Inak ja pozorujem s 8" newtonom na EQ5 a niekedy musím proste ten newton pootočiť v kruhoch aby som si nevykrútil krk 
Ideál by bol keby si sa s niekým mohol stretnúť napr v Konojedoch a vyskúšať na mieste, aby si mal predstavu ako to vyzerá a čo to obnáša.
Ideál by bol keby si sa s niekým mohol stretnúť napr v Konojedoch a vyskúšať na mieste, aby si mal predstavu ako to vyzerá a čo to obnáša.