sky atlas 2000

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
jenda
Příspěvky: 2
Registrován: 10. 09. 2006, 14:24

sky atlas 2000

#1

Příspěvek od jenda »

Rád bych se vás zeptal, zda někdo používá atlas sky atlas 2000, jakou verzi a jak je s ní spokojen. Přemýšlím o jeho koupi a chtěl bych vědět zda se tato investice vyplatí.
Uživatelský avatar
FunTomas
Příspěvky: 3910
Registrován: 21. 07. 2003, 13:20

sky atlas 2000

#2

Příspěvek od FunTomas »

jenda napsal: Rád bych se vás zeptal, zda někdo používá atlas sky atlas 2000, jakou verzi a jak je s ní spokojen. Přemýšlím o jeho koupi a chtěl bych vědět zda se tato investice vyplatí.Napriek elektronickej dobe a kope počítačových planetárii atlas (jeho kópiu) stále používam. Listy mám zatavené do PE fólie aby mi nezvlhli. Mám vytvorenú šablónku na fólii s rámčekmi znázorňujúcimi zorné polia mojich objektívov a fotoaparátov. Pomocou toho si ľahko overujem správnosť kompozície. Možno som v tomto trocha zastaralý ale celkom mi to vyhovuje. Samozrejme ale používam aj moderné počítačové atlasy (Guide).
Neviem, či sa konkrétne tebe táto investícia vyplatí. Atlas obsahuje hviezdy do 8 mag. Tým pádom je pre použitie s triedrom trocha slabý a na používanie s väčším prístrojom nevhodný. Ak by mal pri hviezdach označenie ich jasnosti, tak by sa dal hádam použiť na určovanie MHV na La Palme. Ak by si tento atlas chcel, tak Myzer ho predáva. Požiadaj ho, nech ti pošle viac info.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Odpovědět