Moderování temat, je potřeba !!

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Hajs

Příspěvek od Hajs »

Jelikož pročítám skoro každé založené tema zde na foru, tak jsem si nemohl nevšimnout že zde chybí funkce moderátora, repektive moderovány jsou jen temata která jsou za hranicí slušnosti. Ale temata, která se zmenila v hašteření dvou osob, osobní výpadky, nebo se jen absolutne zmenilo tema debaty nezávisle na hlavním tematu. Tak tyto debaty nejsou vubec moderovány a stávají se tak prakticky k ničemu !! protože obsahují plno příspevků které nic nevypovídají, nebo jsou mimo mísu. Jakmile se toto stane u tematu které sleduji, tak radši ani nečtu další příspevky... Rád bych znal Váš názor na moderování temat.
vla

Příspěvek od vla »

Ano, tolerance moderátorů je velká, bylo by příjemné pustit si večer astroforum a např. u příspěvku "optika na Newton 200" by byl pouze samotný inzerát, možností takových úprav by se určitě našlo více. Na druhé straně jedná se o "funkce" dobrovolné na které je třeba obětovat nějaký osobní čas, který by asi každý současný moderátor uměl využít lépe, Před nějakou dobou zde byla výzva pro zájemce o moderování, moc se jich nenašlo, takže buďme rádi, že alespoň ta nejhorší špína čas od času zmizí. Hezky se to kritizuje, ale sám jsem tehdy nenašel odvahu se přihlásit a pak mazat a mazat.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Hajs

Příspěvek od Hajs »

Vím, je to hlavne o lidech, kteří by tomu obětovali čas.. Nevím jaké možnosti má administrace tohoto fora, jsou fora kde jsou příspevky moderovány tak že se zbalí, a nezaberou tolik místa (a neruší) a dají se zobrazit až po rozkliknutí.. tzn. nemusejí se mazat .. Uvidíme... Zrovna bazar by byl si nejjednodušeji moderovatelný ...
michal.b

Příspěvek od michal.b »

Take bych se primlouval za razantnejsi moderovani (a rovnez bych se primlouval za vice respektu vuci moderatorum). Mozna by stalo za to cas od casu sem znovu hodit tu vyzvu pro zajemce o moderovani.
Habl

Příspěvek od Habl »

Velká tolerance při moderování a někdy jen přesunutí tématu neřeší stále se stupňující příspěvky nesovisející s tématem.
Navrhuji označit moderátorem příspěvek a autor musí učinit buď založení nového téma nebo jeho výmaz.
Nepokládám to za cenzuru, ale za nezbytnou potřebnou kontrolu.Samozřejmě,že téma lze uzamknout. Pokud autor tak neučiní v přiměřeném časovém horizontu, učiní tak moderátor. Samozřejmě že toto bude promítnuto do pravidel.
Je to větší časové vytížení moderátora, ale se spoluúčastí
autorů účinější. Prosím berte to jako návrh.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
VK

Příspěvek od VK »

Ono to je těžké, zasáhnout, a zasáhnout správně. Někdy se stane, že skutečná příčina moderátorům prostě unikne a redigují diskusi až někde dál.

Třeba téma "optika pro Newtone 200" a to, co se v něm před pár dny rozvinulo, je dodatečná reakce na něco, co proběhlo před 15 měsíci, a co nebylo tehdy řešeno. Tak se to projevilo později - shodou okolností právě teď.

Já mám pro Libora Němce pochopení, taky by mě to naštvalo, kdyby mi v březnu 2005 někdo začal říkat (jinými slovy, ale s tímto významem): "ty seš blbej, že prodáváš zrcadla za cca 5000, když za 10000 se dá koupit rovnou dalekohled, a já sice objektivně nevím, co si druzí myslí, ale hovořím za ně a říkám, že si to od Tebe nikdo nekoupí, protože každý si radši připlatí, aby si koupil něco jiného od někoho jiného". Taková rétorika svědčí spíše o úrovni svého autora, než toho, komu je adresována, ale toho, komu je adresována, naštve. Byl to zájem autora?

Prapůvodní chyba je ve "finanční astronomii" - spojování určitých peněžních částek s astronomickou činností - zpravidla výrobou dalekohledů nebo jejich částí.

Znovu připomínám, že kvůli "finanční astronomii" se toho tady strhlo víc a je tu víc "nemocných" ("astronomů 'na peníze' ").

V. K.
Habl

Příspěvek od Habl »

Lehké to jistě není, ale jak zasáhnout, když téma je zjevně mimo. Rozhodně nelze nechat tyto veřejné projevy tam kde by neměly býti.

Vzájemná netolerance by neměla býti součástí astrofora. Osobní nekulturní projevy otevřené i skryté nepatří k slušnému vystupování.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

.. a moderátoři mlčí..

Přátelé máte pravdu, mám nyní prostě moc práce a tak nezbylo, než místy jen smutně přihlížet a místy zuby nehty něco upravit.

MMys je pravděpodobně zcela mimo, jak jsem si všiml.

Fórum je v krizi. uvidíme, zda se z ní dostane.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
VK

Příspěvek od VK »

Já bych to neformuloval tak, že fórum je v krizi. Pouze se teď z nějakého důvodu více navenek projevuje to, co existovalo už dříve.

Tak jako tak starší příspěvky, třebaže neslušné nebo jinak nevhodné, se stejně jako jiné příspěvky "propadají do minulosti", a když do nich dlouho nikdo nepřispěje, za pár týdnů zmizí z očí, protože se dostanou (hlavně v tom astrobazaru) na druhou a další obrazovky. A do starých témat se tolik nepřispívá jako do nových.

A to platí i pro sekci Pozorování. Tam je třeba Jupiter 2005, a pak Jupiter 2006. Tím jsou od sebe různě staré příspěvky odděleny i "tématicky". Takže není to podle mě takový problém.

V. K.
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

..co k tomu dodat, máte samozřejmě pravdu. :'( Já sám v poslední době honím spíš stavební firmy než abych měl čas na řízení astrofóra a ostatní moderátoři jsou na tom asi podobně. Chtělo by to, aby nás tady bylo víc, nicméně nabídky se nějak nehrnou. Ono je to totiž pěkně nevděčná úloha. Člověk se rozhodně žádného ocenění nedočká, spíš naopak Ale kdyby přesto někdo z vás měl chuť do toho jít, bude samozřejmě jen vítán.

shodam
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Byl jsem samořejmě v práci, posední dobou tam trávím více času, než obvykle.

Myslím si, že v sekci "astrofoto" mám celkem pořádek. S ostatními bohužel moc nenadělám, maximálně upozorním jiného moderátora. Vzhledem k tomu, že moje sekce je celkem ušetřena zmiňovaných "nájezdů", můžu si přibrat sekci astrotechnika. Uvidím, jestli na to budu stačit já a Shodam.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

MMys napsal: Vzhledem k tomu, že moje sekce je celkem ušetřena zmiňovaných "nájezdů", můžu si přibrat sekci astrotechnika. Uvidím, jestli na to budu stačit já a Shodam.
To je slovo! Díky Martine. Ale přesto by vůbec neškodilo, kdyby se našel ještě někdo další. Přecejenom jde tady hlavně o to zachytit různé hádky a off-topic diskuze co nejdříve. Já často přijdu třeba druhý, třetí den a už je pozdě cokoli upravovat. A přitom by většinou stačilo jen upozornit.
FunTomas

Příspěvek od FunTomas »

Netreba aby malo fórum moderátorov ako maku. Aj tak by nestihli prečítať všetky príspevky. Stačí ale ak je hlavný moderátor mimo, aby delegoval nejakého svojho zástupcu. Ten by pokračoval v jeho činnosti. Na nevhodné príspevky by hádam mohli upozorňovať aj samotní čitatelia.
Svoj príspevok v sekcii bazár by som už čoskoro aj tak zmazal. Nebolo tam nič neslušné, žiadna urážka, ale uznávam, že to nebolo ani reakciou na ponúkaný tovar. To čo sa tam aledovtedy napísalo mi prišlo také smiešne, že som v tom momente nedokázal nereagovať. :-)
mail to:fun2mas(at)gmail.com
VK

Příspěvek od VK »

FunTomas napsal: Na nevhodné príspevky by hádam mohli upozorňovať aj samotní čitatelia.

To mně připomnělo větu, kterou jsem kdysi slyšel v pořadu Federální kriminální ústředna pátrá: "všude tam, kde obyvatelstvo spolupracuje s policií, je vyšší objasněnost trestné činnosti a policii se pracuje obecně lépe".

Ale pokud vím, tak samotní čtenáři na nevhodné příspěvky už upozorňují. Nebo ne?

V. K.
css94381672

Příspěvek od css94381672 »

..šmarja tak zaveďte bodovej systém - nějakou hamba tabuli, uzamčený téma, kde by byly napsaný jména nevychovaných uživatelů a počet černých puntíků...pokud uživatel dosáhne dostatečně rychle řekněme pěti černých hambatých puntíků, dáte mu na týden banána - IP hodím do blacklistu...za týden mu to obnovím...
...za další metu mu dám banána na dva týdny, atd. Po roce vynuluju účet s tím, že se má promíjet a jedu na novo...  :D  ;)
Odpovědět