- Raspikey 16 GB
- Originální napájecí zdroj 5.1V, 3A
- Velký hliníkový chladič JOY-IT Raspberry Case Armor
Původní cena 2729,-, prodám za 1300,-, nejlépe s osobním předáním v Praze.
Pokud bude mít kupující zájem, nabízím jako bonus zdarma tyto komponenty:
- Malý hliníkový chladič 27.8 x 27.8 x 11.2 mm
- 4" HDMI dotykový IPS displej Waveshare 800x480 (původní cena 788,-)

Původní krabičky a záručáky mám na RPi4 (29. 11. 2020) a na displej (15. 12. 2020). Kupováno v RPishop.cz.
Pár zkušeností, které by se případnému zájemci mohly hodit.
Pozitiva
- RPi4 je velmi zábavná hračka, která podle mě za tu cenu nemá v dané kategorii konkurenci.
- Zkoušel jsem na něm 64-bitový Raspbian (je jenom v beta verzi) a Ubuntu, obojí bez problémů. Raspbian má svoje kouzlo.
- Bavila mě konfigurace HW pomocí textového souboru (vypínání diod, přetaktování apod.).
- RPi4 jsem si pořizoval jako domácí server a nenáročný desktop na internet a z tohoto pohledu je výkonově dostačující.
- Přehřívá se, což je problém 28nm procesoru Cortex-A72. Ten velký hliníkový chladič RPi4 při dlouhodobé zátěži tak tak udrží, aby nemuselo podtaktovávat - za cenu, že teplota procesoru se blíží 80°C a na tom chladiči se skoro nedá udržet ruka. To je hlavní důvod, proč jsem se rozhodl RPi4 nahradit.
- Nechápu, proč je 64-bit Raspbian stále jen jako beta verze.
- Občas člověk narazí na software, na který je zvyklý z x86 linuxu a pro ARM není k dispozici, nebo tam je nějaký problém.
- RPi4 má sice univerzální USB-C napájení, ale nelze ho napájet běžným USB adaptérem, protože vyžaduje napětí minimálně 5V (u běžných nabíječek napětí klesá v závislosti na příkonu).