Smazané téma fórum je svinstvo

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Odpovědět
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

Dámy a pánové,

omlouvám se všem, kteří ve výše zmíněném tématu uvedli smysluplné příspěvky, ale podobnou diskuzi nebudu již nadále na astrofóru tolerovat. Každý příspěvek typu "pan XY se chová jako **** a jeho firma stojí za ****" bude okamžitě mnou nebo ostatními moderátory smazán. Toto opatření dělám jen velmi nerad, ale nevidím již jinou možnost. Nehodlám nadále trávit svůj čas vyřizováním mailů plných obviňování, urážek a vyhrožování. Podotýkám přitom, že toto se netýká pouze firmy ATC a pana Holubce, ale veškerých osobních sporů a útoků zde na astrofóru. Pokud někdo nechce nebo není schopen toto jednoduché pravidlo respektovat, prosím ho, aby šel diskutovat na jiné stránky.

Děkuji

Shodam
cubik.m

Příspěvek od cubik.m »

shodam napsal: Dámy a pánové,

omlouvám se všem, kteří ve výše zmíněném tématu uvedli smysluplné příspěvky, ale podobnou diskuzi nebudu již nadále na astrofóru tolerovat. Každý příspěvek typu "pan XY se chová jako **** a jeho firma stojí za ****" bude okamžitě mnou nebo ostatními moderátory smazán. Toto opatření dělám jen velmi nerad, ale nevidím již jinou možnost. Nehodlám nadále trávit svůj čas vyřizováním mailů plných obviňování, urážek a vyhrožování. Podotýkám přitom, že toto se netýká pouze firmy ATC a pana Holubce, ale veškerých osobních sporů a útoků zde na astrofóru. Pokud někdo nechce nebo není schopen toto jednoduché pravidlo respektovat, prosím ho, aby šel diskutovat na jiné stránky.

Děkuji

Shodam    S tímto rozhodnutím nemohu než souhlasit a respektovat ho.

Duk

Příspěvek od Duk »

Zdravím všechny,
přijměte touto formou moji omluvu, pravdou je a se shodamem plně souhlasím, že tyto reakce na toto fórum nepatří.
Člověk se bohužel není někdy schopen ovládnout.
Moje tat reakce byla skutečně ojedinělá, ačkoliv byla opodstatněná, přesto se ještě jednou všem účastníkům fóra omlouvám.
Děkuji za pochopení a jsem s pozdravem!
VK

Příspěvek od VK »

shodam napsal: Dámy a pánové,

Děkuji

Shodam    
Myslím, že pokud by místo "pan X.Y. se chová jako ****" bylo slušnými slovy věcně uvedeno, jak se chová, a pokud by to navíc bylo pravdivé, že to na fóru být může.

Protože do Shodamovy definice spadá i téma Názor na dalekohledy pana Drbohlava, které tady před časem vzniklo, a to nikdo neřešil, to nikomu nevadilo. Přestože některé přísěpvky v něm vlastně překračovaly únosnou mez (nebo se pohybovaly na její hraně).

Já se zeptám Shodama na konkrétní případ: co když tady napíšu "Drbohlav je hroznej jezevec", je to podle Tebe ještě únosné, nebo už neúnosné?

Dále - a to je malilinko jiný typ případu - slovo prd. Vazba stojí za prd. Toto slovo na fóru pozoruhodně zdomácnělo, ačkoli běžněse považuje za sprosté, nevhodné. Alespoň já to tak cítím a zdá se mi, že vůbec nejsem sám. Shodame, je to podle Tebe vpořádku? Ptám se na to jen proto, že tady přikazuješ nepsat určitým způsobem. Tak já to chci jen trochu upřesnit.

(poznámka: za I. čsl. republiky se za sprosté slovo považovalo i slovo sranda, které dnes obecně považujeme za normální. Slovo je původem sprosté, protože je odvozeno od slovesa srát (scheißen). Za přípustné se tehdy považovalo jen slovo legrace).

V. K.
css94381672

Příspěvek od css94381672 »

VK napsal: Ptám se na to jen proto, že tady přikazuješ nepsat určitým způsobem. Tak já to chci jen trochu upřesnit.
kdysi, před lety, jsem řešil filosofický problém: proč si mám umývat ruce? Myslel jsem, že si ruce umýváme proto, aby byly čisté. Když jsem přišel ze školy (kde byly relativně špinavé lavice, učebnice, ...), umyl jsem se - tak, jak mě to doma naučili. Nechápal jsem však důvod --- stejně si pak lehnu na (čistý) koberec, vytáhnu (špinavou) učebnici a začnu se učit. Proč si mám před jídlem umývat ruce, když jsem před tím třeba četl noviny - stejně leží na stolku a na nich je ovladač od televize - na něj se přenese trochu černého špinavého tisku - já pak šahám na ovladač (ale pak si ruce neumyji) a na další věci - čímž se vše zašpiní... Když do bytu vlítne mucha (která třeba před tím hodovala na nějakém exkrementu) a posedá kde co - mám po ní vše umývat?

...po dlouhých úvahách a bezesných nocí můj mladý mozek nakonec došel k závěru, že ruce se neumývají proto, aby byly čisté, ale musí se v pravidelných intervalech umývat proto, aby nebyly příliš špinavé. Má hypotéza byla (k mé velké spokojenosti) posléze potvrzena rodiči, takže by snad mohla být správná.

(aneb nevím, kdo (nebo co?) je to Drbohlav a téma 'fórum je svinstvo' jsem stěží zaregistroval, že tu bylo...takže bych měl asi držet špec...no - snad tenhle jinotaj příliš neuškodil  :))
aquarius

Příspěvek od aquarius »

Myslím, že se DUK omlouvat nemusí, jeho rozhořčení, které založilo už smazané téma je
pochopitelné.

Bohužel nevidím náznaky, že by se s příčinou DUKova problému něco zlepšovalo.
Je tedy jen otázkou času, kdy se podobné téma opět objeví.

Shodamovi vůbec nezávidím. Jako
osoba "zodpovědná" za toto fórum si musel přečíst
jistě "zajímavé" maily potrefených osob.

Musím ale konstatovat:
Smazáním tématu, který upozorňoval na problém, se nic neřeší.

Jsem spotřebitelem astronomického zboží a je mou
povinností upozornit  na podivný a nekorektní přístup k zákazníkům a varovat ostatní.

Důkazy, že se nic nezměnilo jsou stále na daných stránkách.

Murphyho zákon seeingu:     Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

VK napsal:

Myslím, že pokud by místo "pan X.Y. se chová jako ****" bylo slušnými slovy věcně uvedeno, jak se chová, a pokud by to navíc bylo pravdivé, že to na fóru být může.

Protože do Shodamovy definice spadá i téma Názor na dalekohledy pana Drbohlava, které tady před časem vzniklo, a to nikdo neřešil, to nikomu nevadilo. Přestože některé přísěpvky v něm vlastně překračovaly únosnou mez (nebo se pohybovaly na její hraně).

Já se zeptám Shodama na konkrétní případ: co když tady napíšu "Drbohlav je hroznej jezevec", je to podle Tebe ještě únosné, nebo už neúnosné?

Dále - a to je malilinko jiný typ případu - slovo prd. Vazba stojí za prd. Toto slovo na fóru pozoruhodně zdomácnělo, ačkoli běžněse považuje za sprosté, nevhodné. Alespoň já to tak cítím a zdá se mi, že vůbec nejsem sám. Shodame, je to podle Tebe vpořádku? Ptám se na to jen proto, že tady přikazuješ nepsat určitým způsobem. Tak já to chci jen trochu upřesnit.

(poznámka: za I. čsl. republiky se za sprosté slovo považovalo i slovo sranda, které dnes obecně považujeme za normální. Slovo je původem sprosté, protože je odvozeno od slovesa srát (scheißen). Za přípustné se tehdy považovalo jen slovo legrace).

V. K.
Na tohle je celkem jednoduchá odpověď. Pokud by uživatelé tohoto fóra byli schopni udržet ve svých příspěvcích odpovídající míru slušnosti a taktu, případně bez emocí argumentovat, nebylo by tohle opatření nutné. Jak se ovšem v minulosti mnohokrát ukázalo, nelze to zaručit a naopak diskuze se téměř vždy zvrhne v emotivní "výkřiky" a vytahování věcí, které na veřejné fórum prostě nepatří. A tudíž platí pravidlo, které jsem napsal.

Otázku týkající se pana Drbohlava ponechávám otevřenou, protože si myslím, že každý sám dokáže odlišit běžnou legraci od urážky.
etyl

Příspěvek od etyl »

Pripajam sa k jednej veci: Ak niekto ma nejake skusenosti, bolo by dobre, ak o tom da vediet, hlavne, ak je to negativna skusenost, pretoze to moze pomoct inym. Samozrejme, vsetko v rozumnych medziach, co vsak zalezi na ludoch co su tu, na fore. Je pravdou, ze to neraz zvrhne na osobne potycky, avsak zmazanim prispevkov, ci celeho tematu sa to neda vyriesit, Problem zostava :-(
cubik.m

Příspěvek od cubik.m »

etyl napsal: Pripajam sa k jednej veci: Ak niekto ma nejake skusenosti, bolo by dobre, ak o tom da vediet, hlavne, ak je to negativna skusenost, pretoze to moze pomoct inym. Samozrejme, vsetko v rozumnych medziach, co vsak zalezi na ludoch co su tu, na fore. Je pravdou, ze to neraz zvrhne na osobne potycky, avsak zmazanim prispevkov, ci celeho tematu sa to neda vyriesit, Problem zostava :-(
Zdravím
myslím si,že důležité jsou skušenosti nejen negativní, ale i pozitivní Proto tady jednu pozitivní uvedu.
Pana Holubce z ATC znám osobně.Kupoval jsem u něho svůj první dalekohled a poté jěště další astrovýbavu .Naše komunikace probíhala emailem,telefinicky i osobním setkáním. Vše vždy proběhlo naprosto korektně a k mé plné spokojenosti.
etyl

Příspěvek od etyl »

Ja som sice od p. Holubca nic nekupil, ale som vybavoval kupu kamery pre hvezdaren. Je pravdou, ze ku kupe nedoslo z dovodu ktory som nemohol ovplyvnit, ale tiez musim povedat, ze komunikacia e-mailom bola na velmi slusnej urovni, tak ako to ma byt :-)
LbA

Příspěvek od LbA »

etyl napsal: Ja som sice od p. Holubca nic nekupil, ale som vybavoval kupu kamery pre hvezdaren. Je pravdou, ze ku kupe nedoslo z dovodu ktory som nemohol ovplyvnit, ale tiez musim povedat, ze komunikacia e-mailom bola na velmi slusnej urovni, tak ako to ma byt :-)Ja som si od p. Holubca kameru kupil a musim povedat, ze som bol milo prekvapeny jeho reakciou. Omylom som si totiz objednal iny typ kamery a zistil som to az polhodiny po potvrdeni objednavky. Napisal som mu mail, kde som vysvetlil omyl.. Za 20 minut objednavka prepisana k mojej spokojnosti... :)
css94381672

Příspěvek od css94381672 »

etyl napsal: Ak niekto ma nejake skusenosti, bolo by dobre, ak o tom da vediet, hlavne, ak je to negativna skusenost, pretoze to moze pomoct inym.
Z vlastní zkušenosti vím, že to může i uškodit. Téměř vše má kromě kladů i své zápory...pokud se budou zdůrazńovat jen zápory, pak i u kvalitní věci, u které převažují klady, člověk může nabýt dojmu, že nestojí za nic...

Kritika by měla být jak pozitivní, tak negativní...a hlavně jak psal shodam -- se slušností, bez emocí a vedená pomocí argumentů...pak je vše ok
Odpovědět