Posledná rozlúčka s Vaškom

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Pavuk_

Příspěvek od Pavuk_ »

Zo smútkom v srdci oznamujem, že Václav Odstrčil náš kamarát tragicky zahynul (zabil ho blesk) v horách v Rumunsku dňa 25.7.2006.

:'( :'( :'(
igi

Příspěvek od igi »

Mal som to stastie spoznat Vaska osobne, mozem povedat len tolko, ze malokto na mna urobil tak dobry dojem v tak kratkom case. :'( :'( :'( Myslim ze hovorim za vsetkych, ked poviem, ze nam bude chybat.
LbA

Příspěvek od LbA »

Ach jaj :'( Nemam slov, nech mu je zem lahka ....
FunTomas

Příspěvek od FunTomas »

Vaška som stretol iba raz, ale stali sme sa hneď dobrými kamarátmi. Úprimnú sústrasť jeho príbuzným. Je kruté, že umierajú takýto ľudia, čo majú život pred sebou. :-[
mail to:fun2mas(at)gmail.com
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Člověk musí vnímat přírodu s pokorou. V poslední době jsem si stále více uvědomoval nebezpečí blesku. Nikdy by mě nenapadlo, že nás to zasáhne tak brzy a tak nečekaně. Vaška je mi líto, musel být fajn.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
voko

Příspěvek od voko »

Páni, tak to je mně moc líto. Škoda každého života, ale když ho má člověk ještě před sebou, tak dvakrát škoda. Osobně jsem Vaška sice nepoznal, ale ještě vloni, když jsme plánovali Hochkar, tak měl zájem se mnou jet, pak si to rozmyslel a nejel. Rozhodně na mě z korespondence zapůsobil velmi dobrým dojmem.
Ať je mu země lehká a upřímnou soustrast příbuzným.
e-mail: vokope(at)cmail.cz
Tomek

Příspěvek od Tomek »

I já bych rád vyjádřil svou upřímnou soustrast jeho věrným. Ač jsem Vencu neznal, to, že se nacházel v Rumunsku, pro mě hovoří za vše. Odhaduju, že měl cestovatelskýho ducha, kterýho s ním sdílím.
Soucítím s váma dvojnásob. (Minulý měsíc jsem sám poznal, co znamená ztratit blízkýho...)
Tomáš Havlík &&www.astrodenik.wz.cz
VK

Příspěvek od VK »

Neznal jsem ho, ale je to ten, o kterém se mluvilo při promítání fotografií ze Star Tatry 2005. A už se s ním nikdy nesetkám.

Je to připomínka, jak jsme zranitelní a jak často nechybí mnoho a ukáže se, které hodnoty jsou vlastně důležité.

My jsme v Astronomickém klubu Pardubice taky měli nedávno - v červnu - smutnou událost: při dopravní nehodě zemřel náš člen Miroslav Řepka (zde na fóru bushnel). Bylo mu asi 30 let, začínal s astrofotografií a začínalo se mu docela dařit. Členem AKP byl teprve jeden rok.

V. K.
Kami
Věk: 48

Příspěvek od Kami »

Vašek byl dobrý kluk,škoda takového hvězdáře.   :'(
Měl jsem tu čest se s ním osobně setkat vloni na MHV.

SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
mkcz
Věk: 58

Příspěvek od mkcz »

Upřímnou soustrast rodině a všem blízkým.

Na vesmíru je nejúžasnější to, že jej můžeme pozorovat.
Clear_Sky

Příspěvek od Clear_Sky »

Upřímnou soustrast všem jeho přátelům a blízkým.
Paaja

Příspěvek od Paaja »

Zamračená obloha hrozí deštěm. Na hřbitově za kostelem ve Světlé Hoře u Bruntálu postávají lidé s tvářemi plnými smutku. Kostelní hodiny pomalým rymem odbíjejí dvanáctou. Z reproduktorů před domkem s křížem ve štítu začíná chraptivě hrát hudba - Dvořákova Novosvětská. Následuje několik smutných písní a zazní hlas, který přítomné seznamuje se životem a osudem toho, kvůli kterému sem dnes přišli, se životem a osudem Vaška Odstrčila. Hlas umlká a následuje živě zpívaná duchovní píseň. Po jejím doznění se doposud nehybný dav dává do pohybu. Z domku jsou vyneseny věnce a za nimi muži vynášejí hnědou rakev a ukládají ji nedaleko do vykopaného hrobu. Opět zazní malý sbor a kněz svým dalším proslovem povzbuzuje vírou a vyzdvihuje Vaškovu zálibu v pozorování nebe. Lidé projevují upřímnou soustrast pozůstalým, na rakvi šustí květiny a chrastí hlína. Hřbitov se pomalu vyprazdňuje, přicházejí řemeslníci udělat svou práci s hlínou a kamenem. Obloha je stále zamračená a stále hrozí deštěm.
:'( Budeš nám chybět Vašku :'(
Za astronomy byli přítomni Hadra, Paaja a SKLP.
Triedry 12x40 a 10x50, SW ED80, Drbohlav mount 50mm, GS mount, SPC8, Webka Philips 840K
Maros

Příspěvek od Maros »

Vaska som nepoznal osobne,mraz mi chodi po chrbte pri citani tohoto prispevku.Je mi velmi luto jeho mladeho zivota..bude tu urcite chybat..
Myzer

Příspěvek od Myzer »

Spominam si, ako sme sa prvykrat stretli. Vecer v Tatranskej kotline pred vystupom na chatu, po ktorom sme este pozorovali. Potom nasledovalo niekolko nezabudnutelnych akcii, celkovo 17 dni spolu. Je smutne, ze presne do roka a do dna sa mi pred polnocou ozve cez internet neznamy clovek (jeho spolucestovatel) a informuje o tom co sa stalo. Je uz neskoro a ja sa v podvedomi nazdavam, ze to predsa nemusi byt pravda. Az rano oddychnuty si v plnej miere uvedomujem, co sa vlastne stalo. Odvtedy na neho myslim kazdy den a pocitujem, ze odisiel niekto velmi blizky. Ostala uz iba Vega, jeho najoblubenejsia hviezda, vdaka ktorej si ho budem pamatat navzdy. :'(
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
Pito

Příspěvek od Pito »

Škoda že odchadzaju taky dobri astronomia s velkym srdcom česť jeho pamiatke Pito
Bresser 127/1200,Newt.200/850,Cass.150/920,Ref.ED 80 PRO ATA&& Canon EOS 300 D,Canon 3000,Canon EOS 400 D&& EQ-5 , Vlast. vyrobená montáž.
Odpovědět