Místo toho mně uvítalo poněkud větrné, ale díky chladu relativně suché počasí, pominu-li to, že jsem montáž z důvodu tmy a výhledu postavil do kaluže
Přestože výhled na západ mám u domu mizerný, kometa se nacházela zrovna v místě, kde vidím nejvíc k obzoru. Byl jsem přímo šokován černotou oblohy tím směrem, poněvadž obvykle tam tak tmavé nebe nevídám, je to již přeci jen směr Liberec a částečně i Jablonec-střed. Přesvícení bylo patrné až po 1/4 hodinovém rozkoukání a jevilo se asi jako jindy ve 30 st. nad obzorem.
Nadhlavník byl tmavý až hvězdy Velkého vozu oči vypalovaly. Viděl jsem málokdy vídanou hvězdu uvnitř hlavy Draka. Pravda jen bočním viděním, ale nemám zcela ostrý zrak. Kamarád Aleš vídá tak o půl mag. hloub a tato hvězda 5,75 mag by pro něj byla snadným cílem. Není vyloučeno, že hned za frontou byla obloha s MHV lehce nad 6 mag.
Kometu jsem nakonec chytil. Rozumně exponované se jevily expozice do tří minut. Jedna je nehnutá tak ji uveřejňuji.
Pozor na tuto kometu, podle všeho má kolem 13 mag, možná i méně. Na snímku jsou i přes nevýhodnou polohu na přesvíceném nebi a výšku 15 st. nad obzorem hvězdy do 14 mag!