Canon EF-S 10-22 f/3.5-4.5 USM - poškozený

Odpovědět
Scifoun

Canon EF-S 10-22 f/3.5-4.5 USM - poškozený

Příspěvek od Scifoun »

Prodám objektiv Canon EF-S 10-22 f/3.5-4.5 USM.
Po pádu ve Slovenském ráji, praskl v oblasti ostřícího prstence. Obě části stále spojují vodiče od kontaktů bajonetu, úplně vejpůl není. Opravil jsem to elektrikářskou lepící páskou červené barvy :-) Objektiv neostří, ani manuálně, jelikož páska omotaná kolem ostřícího prstence drží obě části pohromadě.
Je fixně zaostřeno na nekonečno, myslím, že se mi to povedlo trefit. Pokud zacloníte, aby byla větší hloubka ostrosti, lze např. chodit po horách a fotit krajinku. Díky zaostření na nekonečno lze foti i oblohu. Trochu přiclonit je potřeba, objektiv nebyl ostrý na plnou díru ani předtím, je to širokoúhlý celkem plastový zoom, nelze čekat zázraky, ale nemyslím, že se to zhoršilo. (Teď mám fullframe a Canon 17-40 L a ten je určitě lepší, jak po mechanické tak optické stránce).
Kromě ostření nepozoruji problém, zoom zoomuje, clona cloní, optická kvalita je stejná jako před nehodou. Dokud jsem nepřešel na FF, používal jsem ho dál.

Vhodné pro spíše nenáročného fotografa, který chce levně přijít k takhle širokému záběru (ekv 16 mm na FF) a nepotřebuje ostřit na blízko.

Součástí předni i zadní krytka, sluneční clona NE - tu k tomu nedávali. Čistota a poškrábanost optiky přiměřená, rozhodně nevypadá, že vyjel včera z fabriky, něco má za sebou, ale ani žádný megaprůser ... za ty prachy. UV filtr na krytí přední čočky jsem používal do nehody, potom už cena filtru převýšila cenu objektivu, tak šel pryč.

Představa o ceně 1000 Kč
Předání možné v Brně, občas v Jihlavě.
Scifoun

Re: Canon EF-S 10-22 f/3.5-4.5 USM - poškozený

Příspěvek od Scifoun »

Cena 600 Kč
Odpovědět