Pri patrani po informaciach o niektorych slabych hmlovinach som narazil na velmi zaujimave stranky: http://www.skyfactory.org/index.htm
Neviem preco, ale tie snimky ma uplne dostali a povazujem ich za vobec najlepsie (subjektivne) ake som kedy videl. Aj ked autor pouzil urcite specialne techniky spracovania, pripadaju mi velmi prirodzene a nie nejako umelo zvyraznene. Stoji za to sa vsetkymi preklikat. Napriklad Kalifornia:
The Factory of Night-sky Wonders
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
Tak to je fantastické - zvláště ta možnost zoomování objektu po kliknutí na snímek!
e-mail: vokope(at)cmail.cz
Zpracovane je to opravdu citlive. Ale ten pan to dela temer profesionalne - napr. pise, ze spolupracuje pri zpracovani snimku s ESA/Hubble. A ty fotky ziskava napr. zpracovanim vetsiho mnozstvi fotografickych desek s vysokym rozlisenim, nafocenych za dlouha leta na Mt.Palomaru ( on sam to tedy nefotil, jen zpracoval ). Takze nezbyva, nez zavidet - vlastni Hubble nebo Palomarskou observator nikdy mit nebudu.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
-
Nuz pozrel som si to a otvaral som usta.
Su to mozno najcitlivejsie fotky ake som kedy videl.
Treba priznat ze zdroje dat su mozno v sucasnosti najlepsie na svete, ved ten pan mal k dispozicii data z MT. Palomaru, VLT a HST, ale aj tak to muselo dat riadny kus prace vyhotovit a zladit vsetky tie zdroje.
Osobne ma fascinovala Krabia hmlovina v plnej velkosti.
Klobuk dolu a hor sa do dalsej prace nech sa aj my priblizime k niecomu podobnemu, alebo skor najdeme v tych starych znamych objektoch nieco nove, a pre kazdeho jedneho autora neopakovatelne
Su to mozno najcitlivejsie fotky ake som kedy videl.
Treba priznat ze zdroje dat su mozno v sucasnosti najlepsie na svete, ved ten pan mal k dispozicii data z MT. Palomaru, VLT a HST, ale aj tak to muselo dat riadny kus prace vyhotovit a zladit vsetky tie zdroje.
Osobne ma fascinovala Krabia hmlovina v plnej velkosti.
Klobuk dolu a hor sa do dalsej prace nech sa aj my priblizime k niecomu podobnemu, alebo skor najdeme v tych starych znamych objektoch nieco nove, a pre kazdeho jedneho autora neopakovatelne